Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Metrología, calibración y ensayo en Andalucía

Metrologia, calibratge i assaig a Andalusia

Ibon Linazisoro01/06/2005

El Servei d'Informació, Metrologia, Calibratge i Assaig (SIMCE), es constitueix l'any 1999 com un servei permanent de l'Institut Andalús de Tecnologia (IAT) amb el suport de la Direcció general d'Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d'Innovació, Ciència i Empresa, a través d'un conveni de col·laboració.

Imagen
El Simca és un observatori de la metrologia, el calibratge i els assajos a Andalusia, té com a missió satisfer les necessitats i expectatives de totes les parts interessades en aquest àmbit (Administracions, Universitats, Laboratoris i Empreses (especialment pimes)), a través del foment del coneixement entre les pimes andaluses sobre els requisits metrològics de les normes de gestió (ISO 9000, ISO 14000, ISO 17025, etc.) i la millora de la capacitat tècnica i competitiva de les empreses i professionals andalusos, a través de jornades, participació en congressos, atenció a consultes tècniques, entre altres.

Altres objectius d'aquesta divisió de l'Institut Andalús de Tecnologia són la identificació i difusió de projectes d'R + D + I en metrologia, calibratge i assajos i el subministrament d'informació a les empreses andaluses sobre l'oferta de serveis de calibratge i assajos.

Per a la consecució dels objectius generals, el Simca posa a disposició de totes les parts interessades un web (www.iat.es / Simca) que dóna suport a les activitats i serveis que es desenvolupen:

  • Informació sobre l'oferta existent en serveis de calibratge i assajos.
  • Atenció individualitzada a consultes tècniques
  • Organització de les Jornades Andaluses a Metrologia, Calibratge i Assaigs, amb la participació de laboratoris andalusos en les ponències.
  • Fons documental
  • Altres serveis: notícies, preguntes més freqüents, ajudes de l'administració, projectes d'R + D + I, etc.

Els resultats globals d'aquest Servei, des de la seva posada en marxa a primers de 1999 fins a desembre de 2004, poden resumir-se en les dades següents, que reflecteixen la gran penetració que el Simca té entre les empreses andaluses: més de 600 consultes personalitzades ateses; més de 19.000 visites al web del SIMC, més de 6000 consultes a les bases de dades de subministradors de serveis de calibratge i assajos; s'han celebrat 6 edicions de les Jornades Andaluses a Metrologia, Calibratge i Assaigs, i s'han celebrat 3 jornades en col·laboració amb el Centre Espanyol de Metrologia.

Convé destacar, dins de la vocació del Simca en matèria de promoció i foment de la gestió metrològica entre les empreses, la publicació del llibre: "La gestió dels processos metrològics. Anàlisi i integració d'un sistema de gestió dels mesuraments (ISO 10012:2003) ", editat per Edicions AENOR el 2004.

El llibre representa l'experiència acumulada del Simca en aquests anys de contacte continu amb totes les parts interessades en aquesta matèria.

Aquesta obra, amb un caràcter eminentment pràctic, pretén servir de referència als responsables de la funció metrològica, per donar-los suport en la gestió dels processos metrològics, al personal tècnic encarregat de l'operació d'aquests processos, així com als responsables dels sistemes de gestió, en la seva tasca permanent de facilitar la integració i alineació de tots els processos de l'organització, i d'aquesta manera, contribuir a la millora dels resultats del desenvolupament del sistema global de gestió.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis