Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Agustín Durán, director comercial de C.T. Servicio (Centrotécnica)
Últimes tendències en molins per a plàstics

Entrevista a Agustín Durán, director comercial de C.T. Servei (Centrotécnica)

Javier García04/05/2012

4 de maig de 2012

“El client busca un compromís entre qualitat i preu”
Agustín Durán, director comercial de C.T. Servei (Centrotécnica)
Agustín Durán, director comercial de C.T. Servei (Centrotécnica).

Quin és el perfil més habitual d'un comprador de molins? És un transformador —que necessita triturar les seves peces defectuoses—, és un reciclador...?

Hi ha diferents perfils de comprador de molí que, en la majoria de casos, també responen al tipus de molí. En general, el transformador per injecció o bufat sol ser comprador habitual de petits molins per situar a peu de màquina, destinats a recuperar en línia colades i ocasionals peces defectuoses. En alguns casos, adquireixen un molí de grandària mitjana per recuperar de forma centralitzada múltiples peces i en cas de grans empreses d'alta producció poden fins i tot adquirir diverses unitats per evitar contaminacions per l'ús de diferents materials i/o colors.

En extrusió s'empren molins especialment adaptats per anar recuperant les retallades habituals que es produeixen de forma contínua durant la fabricació de film, planxa o làmina, igual que en processos de termoconformació amb la planxa encunyada.

Les signatures dedicades al reciclatge industrial solen adquirir o molins de gran grandària i potència o, el més habitual avui dia, esquinçadors combinats amb molins per trossejar grans peces modelades, coques de plàstic fos envasos de gran grandària o fins i tot bales de material premsat.

Quin és la característica més valorada pels compradors en un molí?

Per cultura, al nostre país, sobretot actualment per la difícil situació econòmica, es busca un compromís entre qualitat i preu, valorant-se en general un cost contingut, ja que la qualitat i robustesa dels molins de qualsevol fabricant europeu és molt alta. També es valora que les dimensions siguin el més ajustades possible, en el cas d'equips a peu de màquina, així com la relació entre producció i consum energètic. Paral·lelament, pesa molt el nom del distribuïdor i el fabricant, de cara a la garantia quant a servei postvenda i l'experiència a l'hora d'assessorar en la compra per subministrar l'equip més adequat.

A priori, sembla que els molins són un tipus d'equip amb poca tecnologia. És això cert? Què ha de garantir un molí tecnològicament avançat?

Existeixen diferents conceptes tècnics de molí. Per a aplicacions estàndard, un molí convencional pot aportar un alt grau de tecnologia en el disseny del rotor, disposició de les fulles i qualitat del punzonado de la reixeta, obtenint, segons siguin aquests criteris, un triturado de major qualitat, menys pols i menor consum energètic. També les cases capdavanteres inverteixen molt en el disseny de l'equip per facilitar la seva obertura, neteja i manteniment, així com en la insonorització dels equips. D'altra banda, per a la recuperació de materials tècnics o molt durs existeix una varietat denominada trituradores a baixes revolucions, que la seva principal característica és el disseny de la càmera de cort. Un rotor central dotat de llargues fulles que precortan la bugada o peça i uns corrons dentats que a manera de maduixa mosseguen el material generant un triturado homogeni, exempt de pols, amb molt poc consum energètic i generant molt poc soroll durant el procés. La producció horària no és elevada, però la qualitat del triturado és molt alta, la qual cosa permet augmentar el percentatge de triturado respecte al verge en la recuperació en línia, la qual cosa en materials tècnics suposa un notable estalvi econòmic. El fabricant MO-VAIG DONAR-TEC és el pioner en aquest camp i, donada la seva especialització, ofereix a més sistemes únics com la detecció de metalls en la càmera de tall, sistemes ABS antibloqueo i una amplísima gamma d'equips per adaptar-se a totes les grandàries de peces a triturar.

Empreses o entitats relacionades

Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

Salón de gas renovableAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis