Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Europlast presentó la oferta de casi 500 expositores

Europlast presentar l'oferta de gairebé 500 expositors

Ibon Linazisoro01/09/1999


EnParís, entre el 31 de Maig i el 4 de Juny

Del 31 de maig al 4 de juny es va celebrar a París la fira Europlast, superats els problemes que van marcar la celebració de l'anterior edició i que van portar a molts subministradors d'equips a no participar en la mateixa. Aquesta vegada ha estat diferent, encara que la vaga de transports urbans de la regió parisenca va evitar l'arribada de molts visitants. Malgrat tot, els visitants es van acomiadar amb un bon sabor de boca, vists els avanços que es van mostrar en la primera gran fira que ha tingut lloc després de la K de Düsseldorf.

. La fira va reunir en cinc sectors i 25.000 m2 totes les activitats de l'àrea dels plàstics, el cautxú i els materials composts:

  • fabricació de matèries primeres
  • transformadors de plàstics
  • producció de maquinària i equips: injecció, extrusió i escumejat. Per primera vegada, a més, van estar els principals fabricants de maquinària de bufat. El cautxú va tenir un sector específic.
  • fabricació de motlles
  • control, mesures, proves, serveis dirigits a la indústria.

Donada la celebració recent de la K de Düsseldorf, no es pot dir que es veiessin grans novetats, però no per això els productes que es van exposar van deixar de tenir interès. A continuació repassem breument alguns d'ells.

Netstal, dues peces interessants: La signatura suïssa Netstal va presentar un sistema complet de producció, que inclou una màquina d'injecció modelo Synergy 2C 1200-230/110 i un motlle de 2+2 cavitats del moldista Foboha. En elles va produir gots que combinaven un component flexible (elastòmer termoplàstic) i un component rígid (polipropilè), de diferents colors. A part dels seus múltiples avantatges, els models Synergy 2C es distingeixen per l'avantatge que suposa que els seus dos grups d'injecció estiguin equipats de sèrie amb l'autorregulació de procés Sycap, la qual cosa juntament amb la hidràulica amb acumulador, els permet realitzar moviments superposats durant el procés.

Així mateix, en el seu stand es va poder veure un equip per a taps per a ampolla d'aigua mineral en una Synergy 2400, amb un temps de cicle aproximat de 6 segons. La companyia Novembal, client de Netstal, va aportar el motlle, fabricat per Plastisud (França).

Mir: vocació internacional: La co-injecció i co-estampat van ser dues dels protagonistes en el stand de Mir, representat a Espanya per Imvolca. Són solucions utilitzades sobretot per la indústria de l'automòbil i electrodomèstics, molt valorades perquè permeten reduir costos utilitzant materials diferents, per exemple, verge i reciclat (veure article sobre aquest tema en aquest mateix nombre de la revista).

L'altra tecnologia que va destacar va ser la de la Compact/Ecologica, que representa la síntesi de dues especialitats tecnològiques. D'una banda, la possibilitat de modelar grans peces amb un equip compacte. Per una altra, la capacitat de reduir el consum d'energia, aigua i oli en més d'un 70%. Per posar un exemple, una Compact/Ecologica de 2.000 T amb un cicle de 60 s, amb una producció de 7 kg, té un consum d'energia de 92 kW/h, enfront dels 157 kW/h d'una inyectora convencional.

Una de les últimes novetats de Mir és la màquina sense columnes, amb una unitat de tancament hidràulica, dues estructures ‘C’ i dues columnes posicionades en un lloc estratègic per oferir un accés fàcil a la zona de modelo.

Hesta: màquines de bufat: Hesta (representada per Centrotécnica), especialista en la fabricació de màquines i sistemes complets per al bufat de peces entre 0,5 i 5 Ltrs. va mostrar a tots els interessats les últimes novetats en bufat de peces d'alta precisió. Davant la gran demanda d'equips del mercat francès en sectors tan exigents com el de cosmètics i línia mèdica – farmacèutica, Hesta va exposar una sopladora model HM 503 equipada amb capçal de doble parisón per a PE, distància entre centres 100 mm; per a la producció d'envasos de 500 ml.

Els trituradores Goliath de Moditec: Moditec (representada per Centrotécnica) va presentar les últimes novetats en la seva línia de trituradores Goliath, que es caracteritzen pel seu funcionament a baixes revolucions i alt parell; especialment indicats per a la recuperació de materials tècnics i duros, com l'ABS, PA, PC, PVC i carregats. La seva actual gamma de trituradores s'ha vist ampliada amb nous models per cobrir totes les aplicacions del mercat.

Novetats en extrusió, presentades per P.R.T: La signatura italiana PRT, representada a Espanya per Centrotécnica és un important fabricant de línies completes per al reciclat de matèries plàstiques per extrusió. Va mostrar els equips de tall en capçal DFC 300 H i canvia filtres automàtic autolimpiante CRA-120, que suposen una gran innovació en el sector del reciclat de plàstics i permeten grans millores quant a producció i rendibilitat en aquest tipus de processos.

Acord previ a l'Europlast

L'Associació de Constructors, Distribuïdors i Importadors d'Equipaments (ACDI) per a la indústria de materials plàstics i Miller Freeman van arribar a un acord per a l'edició d'aquest any, segons el qual l'associació donaria tot el seu suport a la fira.

També es va decidir la creació d'una estructura de concentració permanent, amb la finalitat d'assegurar una perfecta adaptació del saló a les necessitats dels industrials, tant en el que concerneix a l'organització en si, com als continguts dels actes i conferències, així com a les promocions als visitants.

Europlast es beneficia també del suport conjunt de les organitzacions professionals, tant franceses com a europees (Euromap).

Empreses o entitats relacionades

Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Euromap c/o VDMA, FV KuG
Imvolca, S.L.
Netstal Ibérica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

Salón de gas renovableAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis