Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Agus Durán, Centrotécnica
"S'ha viscut un lleuger augment de les vendes després de la K, però 2011 serà encara un any de tràmit"

Entrevista a Agus Durán, Centrotécnica

Redacció Interempreses07/02/2011
Després de la celebració de la ja tradicional reunió de proveïdors d'injectores, Interempreses-Plàstics Universals ha volgut conèixer l'opinió dels principals subministradors espanyols sobre qüestions actuals que preocupen el sector al nostre país.
Agus Durán
Agus Durán.

Molts van tornar de la K amb la idea que va ser una bona fira. Es respirava cert optimisme en el sector, passadissos plens, molts contactes i fins i tot vendes, creu que el sector a Espanya es recuperarà pròximament? ¿Creu que el problema del finançament és un dels principals ara mateix o el problema és un altre?

Actualment, són molts els problemes de les indústries del nostre sector que frenen la recuperació. No només el finançament limita la capacitat d'invertir en maquinària nova d'última generació capaç de produir de forma més rendible amb consums energètics continguts, major fiabilitat i productivitat, sinó que la manca d'ajuts a la indústria no permet ser competitius. El cost de l'energia, les càrregues socials i la inestabilitat de l'economia fan que pocs industrials arrisquin més enllà de l'estrictament necessari per sobreviure en aquests temps.

Davant el tancament de multitud de signatures a tot Europa, ha crescut el mercat de maquinària d'ocasió encara que la demanda en els últims dos anys ha estat escassa. Així i tot, si s'albira un lleuger augment en les vendes després de l'últim certamen de Düsseldorf. De fet aquesta fira va resultar altament rendible-cosa poc habitual-però tot 2011 serà encara de tràmit. Per a una millora notable o estabilitat, haurem d'esperar al 2012 i anys successius.

¿Creu que hi ha algun segment industrial que serà el que lideri la millora del sector de la injecció a Espanya?

Si parlem de la transformació de plàstics per injecció en el nostre país hi ha una tendència de canvi: la lògica disminució de sectors com el de l'automoció o la construcció i derivats d'aquesta última, la línia blanca i la línia marró i l'increment d'un sector com el packaging, principalment enfocat al camp de l'alimentació i el metge-farmacèutic. Aquests sectors requereixen maquinària avançada de complements moderns, automatitzades, el que repercuteix en la renovació del parc de maquinària de primera línia, considerant cada vegada menys l'opció del usat i la maquinària companyia de baix cost que tant havia proliferat en l'era pre-crisi . Espanya ha de ser un país productor de peces d'alt valor tècnic. No podem competir amb economies de baix cost.

Si en peces fàcils ja no es pot competir amb països més barats, què ha de fer el injectador espanyol? Més automatització de processos? Més integració de funcions?

El transformador espanyol ha especialitzar-se, produir peces tècniques amb el valor afegit del saber fer, la ingenierización i productivitat emprant mitjans de primera línia. Evidentment és imprescindible la col·laboració de les entitats governamentals locals, regionals i estatals per a això. Aquest és el camí a seguir.

Empreses o entitats relacionades

Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    23/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis