Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Agustín Durán, C.T. Servicio (Centrotécnica)
"No és que ara estem molt malament, sinó que fa uns anys es produïa i es vivia molt per sobre del que corresponia"

Entrevista a Agustín Durán, C.T. Servei (Centrotécnica)

Redacció Interempreses19/02/2010

19 febrer 2010

Després de la celebració de la ja tradicional reunió de proveïdors d'injectores, Interempreses-Plàstics Universals ha volgut conèixer l'opinió dels principals subministradors espanyols sobre qüestions actuals que preocupen el sector al nostre país.
Agustín Durán, CT Servei (Centrotécnica)
Agustín Durán, CT Servei (Centrotécnica).

La reducció del consum de les màquines és una de les tendències de les que més es parla. És una simple moda o realment el transformador de plàstics espanyol calcula amb rigor els seus costos de producció incloent el consum energètic?

Sense haver un càlcul rigorós, és indubtable que el produir amb els mínims costos no és només una necessitat sinó la diferència entre ser competitiu i no ser-ho. Com en tot, tenim diferents tipus de transformador. No podem comparar a les grans empreses multinacionals que calculen i quantifiquen al detall els seus costos de producció i beneficis amb el petit injectador que hi ha fins i tot amb una o dues màquines i que fa poc més que sobreviure. Pel que fa a firmes de mida mitjana, hi ha de tot, fins i tot qui té antigues màquines d'alt cost, no només energètic sinó fins i tot de manteniment, però que a poc a poc van incorporant màquines més modernes, única via per poder seguir estant en el mercat . Sens dubte, l'empresa que avui en dia es manté tot i la profunda crisi segueix treballant i ha expectatives de futur, ja que compta amb maquinària moderna. En el cas que aquesta maquinària tingui menys de 10 anys i sigui d'una marca de primer ordre, incorpora, sens dubte, la tecnologia necessària per estalviar energia de forma considerable, si la comparem amb màquines més antigues o versions simples en el cas d'algunes màquines procedents de la Xina la principal virtut és només el seu preu de venda. El cost de l'energia és un factor al qual no se li dóna encara la importància que mereix, encara que poc a poc els transformadors van adonant de la seva importància.

Parlar del futur és complicat. Però, s'atreveix a descriure el panorama de la indústria espanyola dels plàstics el 2015?

La situació pot ser tan imprevisible com ho era fa uns anys aquesta crisi tan profunda i de tan llarga durada. Sens dubte, no arribarem mai a les xifres de 10 anys enrere. La globalització es va assentant i la producció en general de béns d'equip s'ha estès. A més, cada dia s'igualen més els salaris, necessitats i capacitat productiva dels diferents països desenvolupats (amb notables diferències, és clar), però que es converteixi de nou Espanya en el gran productor de l'automòbil, com ho va ser en el seu temps, o que la indústria de la construcció sigui tan gran, serà difícil que succeeixi. El bucle de creixement va ser molt gran i el bucle de la crisi ho està sent també cap al pol oposat. Aquestes corbes de creixement i depressió s'aniran suavitzant ia Espanya, a 5 anys vista, hauríem de tenir una economia sanejada, una indústria productiva i eficaç, però sense les puntes d'anys passats que, si bones per a alguns, no eren lògiques, i així hem derivat cap a aquesta situació. No és que ara estem molt malament, sinó que fa uns anys es produïa i es vivia molt per sobre del que corresponia, d'aquí la gran diferència. La venda de maquinària en el nostre sector ha d'assolir uns nivells lògics, com lògica hauria de ser la indústria, amb maquinària moderna i adequada a cada procés, amb l'eliminació de maquinària obsoleta, amb automatització i, sobretot, especialització en productes, materials o processos determinats.

Els seus principals arguments de venda el 2010 posaran en primera línia assumptes relacionats amb els costos o amb la tècnica de la injecció?

Per més que vulguem promocionar les noves tecnologies aplicades al sector (que no són poques), els importants arguments tècnics, com el de l'estalvi energètic, la major precisió i productivitat de les nostres màquines i fins i tot, donada la situació, la retallada en terminis de lliurament donada l'àmplia disponibilitat de maquinària produïda i fins i tot de components emmagatzemats per a un muntatge ràpid, la realitat de les possibilitats econòmiques dels potencials clients, la falta d'ajudes i inflexibilitat de les entitats financeres, fa que primi el valor de compra, la possible finançament directa i fins i tot el mercat d'ocasió per sobre de tot.

La nostra firma continua potenciant les recents novetats presentades per les nostres principals marques representades: Dr Boy, Toshiba Machine i Italtech. L'argument tècnic però, sobretot, de servei postvenda és el nostre estendard. Cada dia veiem com la batalla amb la competència s'allunya més de la discussió tècnica i se centra més en preu i forma de pagament. I, previsiblement, a un any vista no canviarà molt la situació, veient també la gran oferta de maquinària seminova (o almenys moderna a molt baix preu) del mercat pel tancament de moltes empreses, els grans estocs de màquines dels grans productors i les unitats venudes recentment, finançades i que en no poder ser pagades pel comprador, canvien de mans a un valor baix.

Empreses o entitats relacionades

Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

Salón de gas renovableAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis