Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La actividad del sector de gestión de residuos peligrosos en España cae un 28% en el primer semestre de 2009

L'activitat del sector de gestió de residus perillosos a Espanya cau un 28% el primer semestre del 2009

14/10/2009

14 octubre 2009

La caiguda de la producció industrial a Espanya ha provocat que la gestió de residus perillosos hagi experimentat una baixada del 28% durant el primer semestre del 2009, segons es desprèn d'un estudi realitzat per ASEGRE (Associació d'Empreses Gestores de Residus i Recursos Especials) . La producció industrial ha registrat un índex del -20,7% per al mateix període, cosa que ha repercutit en una menor generació de residus d'origen industrial.

Una altra de les causes ha estat la menor activitat de la construcció, que ha afectat als treballs de descontaminació de sòls. També han repercutit les mesures d'estalvi de costos en la indústria, cas de la menor activitat en neteja i en el manteniment d'instal • lacions industrials, que en els quatre anys anteriors registrar una activitat significativa.

Aquesta baixada en l'activitat del sector també s'ha degut al retard en la gestió de determinats residus perillosos, buscant la seva translació en el temps per tal de gestionar en propers exercicis, cas dels equips contaminats amb PCB, l'activitat va caure fins al 71 %, ja que la llei preveu el 31 de desembre de 2010 com a data límit per a gestionar tots aquests residus.

La principal conclusió que cal extreure d'aquestes dades és l'excés de capacitat en totes les línies de tractament, que està suposant la paralització de nous projectes i comprometent seriosament la supervivència de moltes de les instal·lacions existents. En aquest sentit, ASEGRE no comparteix el suport a la creació de noves plantes que es contempla en alguns plans de residus que desenvolupen les comunitats autònomes. ASEGRE també considera necessari continuar donant suport als productors amb serveis de gestió de residus de qualitat i que responguin a les seves necessitats específiques, però amb l'objecte d'evitar situacions de distorsió de la competència pel que fa a les empreses que gestionen adequadament els seus residus.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Empresas Gestoras de Residuos y Recursos Especiales (ASEGRE)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    23/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis