Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La última tecnología en líneas monoestación
Termoconformat B2R de Comissions

L'última tecnologia en línies monoestación

Redacció PU15/04/2003

PLAST MILÀ 2003

La signatura Italiana COMISSIÓ SRL, representada a Espanya per Centrotécnica, i especialista en el sector del termoconformat tècnic, segueix avançant i desenvolupant equips de primera línia. Un exemple és la termoconformat monoestación B2R, que la signatura presenta a la fira Plast 2003.
Imagen
La firma italiana COMISSIÓ ha introduït al mercat la nova termoconformat monoestación model B2R 1750X800X550, una evolució de models anteriors que ha demostrat un òptim rendiment.

Es tracta d'una línia renovada respecte al mètod'aplicat per termoconformar i que destaca dels sistemes coneguts. En principi, les etapes del procés són les habituals; l'operari càrrega i descàrrega alternativament la làmina i la peça modelada per la part frontal de la màquina, la plastificació i el modelatge de la làmina es realitza a la mateixa estació de treball i produeix el producte final. Però en aquest equip es disposa de dos panells de calefacció capaços d'avançar i retrocedir pneumàticament des de la part posterior de la màquina. Aquesta novetat permet reduir els temps de posada en marxa de la monoestación i el manteniment i augmenta la qualitat i la precisió de la producció.

Innovacions en la mecànica

La màquina desenvolupada per Comissió és híbrida ja que utilitza la pneumàtica per als moviments de l'estructura, de les resistències i de l'eventual contramotlle i la hidràulica per als moviments del plat PORTAMOTLLES.

No obstant això, hi ha la possibilitat d'actuar de forma completament pneumàtica, tal com demanen alguns clients del sector de l'automòbil, amb l'objectiu de simplificar el compliment de les normatives mediambientals, ja que així no es necessita oli hidràulic.

Les peces mòbils estan fabricades en alumini, alleugerint la força necessària per al seu moviment, però mantenint un elevat grau de rigidesa estructural. D'aquesta manera, la mitjana de vida dels components mecànics, s'allarga. El plat PORTAMOTLLES llisca sobre guies prismàtiques que, juntament amb el parell de torsió, assegura una millor estabilitat durant la fase de pujada i de baixada.

D'altra banda, s'ha eliminat el refredament per aigua de l'estructura de la màquina, gràcies a unes proteccions d'acer inoxidable que aïllen els panells de calefacció durant la fase d'espera.

La porta manual de seguretat queda substituïda per barreres fotoelèctriques per tal de millorar la visualització del procés de producció a l'operari. La barrera de reducció superior està fixada dins de la màquina i pot ser ajustada manualment a través d'una barra lliscant.

La palanca per al moviment del plat inferior s'ha eliminat i es substitueix per uns cilindres hidràulics verticals muntats directament en el plat i l'extracció de motlles pesats es simplifica gràcies a l'ús de guies de boles, sobre les quals llisquen els motlles.

Electrònica i control

El nou control de la màquina regula les resistències i els automatismes de la termoconformat a través de dues unitats de maquinari diferents: un PLC SIEMENS S7, amb CPU-312, controla els automatismes i un panell operatiu de Comissió controla les resistències. Anteriorment, tots dos sistemes de control es feien a través d'un sol PLC SIEMENS S7 amb PCU-315 caracteritzat per una important capacitat d'emmagatzematge i velocitat a l'hora d'intercanviar dades. Aquesta diferència no implica cap disminució en les prestacions de la màquina. La nova CPU, encara que sigui més petita, pot aconseguir els mateixos resultats que l'anterior ja que la quantitat de dades a transferir ha disminuït (ja no hi ha més dades sobre les resistències). A més, la transferència de dades de la resistència millora ja que es pot fer directament des del panell sense tenir l'obligació de passar pel controlador dels automatismes.

L'augment de la velocitat per a l'intercanvi de dades entre el control i els blocs HC redueix el nombre de peces defectuoses durant la posada en marxa de la màquina.

El panell control (en pantalla tàctil) permet introduir paràmetres com la velocitat de sortida del plat PORTAMOTLLES, el percentatge de calefacció requerit i l'ús de resistències en ceràmica per a cada unitat i el seu corresponent valor en percentatge (100 punts de regulació). Aquest dispositiu és molt útil per a l'emmotllament de peces "difícils" amb un major nombre de punts de control.

A més, hi ha la possibilitat de regular velocitats diferents de pujada i baixada del plat PORTAMOTLLES, gràcies a l'ús d'una vàlvula proporcional que controla el seu funcionament.

Empreses o entitats relacionades

Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Siemens, S.A. - Smart Infrastructure

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    23/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis