Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a PLAST 2003: “Oportunidades para la esperanza”
La indústria italiana de la maquinària de plàstics i cautxú

PLAST 2003: "Oportunitats per a l'esperança"

Alessandro Veronesi
Assocomaplast
15/04/2003

PLAST MILÀ 2003

Alessandro Veronesi, l'associació de productors de maquinària de plàstics i cautxú (ASSOCOMAPLAST), explica en aquest article la posició predominant que ocupa la maquinària per a plàstics italiana en el món i defensa la importància que té el mercat espanyol per als proveïdors italians.
Els proveïdors italians maquinària per a plàstics i cautxú, i motlles (representats per Assocomaplast, membre de la Confederació de la indústria italiana) són un sector líder entre els subministradors italians de béns industrials (representa el 18 i el 17 per cent del valor total de la producció i les exportacions). El mateix s'aplica a escala internacional. Els productors italians, que han estat tercers durant molt de temps, ara ocupen el segon lloc amb un percentatge important respecte als majors països productors, d'acord amb una anàlisi de les dades de 1996-2001 respecte a la maquinària de plàstics i cautxú, basat en la producció d'Alemanya, Itàlia, Japó i Estats Units.

Itàlia representa, respecte al valor mundial estimat, un 14 per cent, per darrere dels productors alemanys, fermament assentats en la primera posició (més del 22 per cent), mentre que el Japó i els Estats Units han anat perdent el seu pes progressivament (del més del 11 per cent al 9 i del 18 a menys del 13 per cent, respectivament).

Pel que fa als membres de la Unió Europea, cal citar a Espanya, ja que és un dels mercats més importants per als proveïdors italians, de manera que apareix constantment entre els deu primers (vegeu taula annexa 1999-2002).

D'acord amb el desenvolupament de la indústria dels plàstics en els últims 20 anys, els productors italians han estat observant a Espanya amb interès creixent. En els anys vuitanta el percentatge mitjà d'aquest mercat respecte al total de les exportacions de maquinària italiana va estar prop del 5 per cent anual, amb dos rècords que van situar aquest segment en quart lloc per dues vegades, amb un 7,2 i un 7, 8 per cent, respectivament.

La situació va ser fins i tot millor en els anys noranta, amb una mitjana del 6,6 per cent anual i un valor en el rànquing que va oscil·lar entre la quarta i la setena posició. Si s'atén a les vendes al mercat espanyol, que van arribar en el període 1999-2001 les quantitats de 150, 159 i 151 milions d'euros, respectivament, Itàlia ha estat el primer proveïdor de la indústria transformadora espanyola per sobre dels proveïdors alemanys. A finals de l'any 2002, amb l'alentiment de l'economia internacional, les exportacions de maquinària es van quedar en 135 milions d'euros, el que significa un descens del 7,6 per cent respecte al mes de desembre de 2001.

Actualment, no és un exercici fàcil dibuixar un panorama raonable per a aquest complicat any 2003, sobretot des del punt de vista polític. Els pronòstics per al futur ens deixen imaginar un primer i segon quadrimestres encara de "patiment".

Però hi ha oportunitats per a l'esperança, o en qualsevol cas, per fer un test per entendre el clima, escoltar a la fira Plast que començarà el proper mes de maig.

Actualment, no és un exercici fàcil dibuixar un panorama raonable per a aquest complicat any 2003, sobretot des del punt de vista polític. Els pronòstics per al futur ens deixen imaginar un primer i segon quadrimestres encara de "patiment"

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis