Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Centrotécnica: 30 años entre plásticos
L'empresa s'ha adaptat a un mercat en el qual, com diu Agustín Durán, director comercial, "la venda d'una màquina avui en dia és pràcticament un vestit a mida"

Centrotécnica: 30 anys entre plàstics

Redacció PU01/12/2008
Centrotécnica és un dels 'clàssics' en el sector dels plàstics del nostre país. No en va porta 30 anys en això, sempre com a firma representant de fabricants de maquinària. El negoci començat el 1978 per Agustín Durán Molina continua en els nostres dies comercialitzant màquines de primer nivell i liderat pels fills del difunt Agustí.
 Agustín Durán, fundador de Centrotécnica
Agustín Durán, fundador de Centrotécnica.

Centrotécnica neix l'any 1978, com a firma representant de diverses companyies estrangeres, fabricants de maquinària per a transformació de plàstic i després de la desaparició de THEPSA (Truilzi Hispania Esteban Pla). La marca Triulzi era pionera mundial en el disseny i fabricació de màquines per a transformació de plàstic i un dels més grans fabricants de maquinària del sector. THEPSA, va ser un referent, bressol i escola de molts dels professionals que avui dia es dediquen a la venda de maquinària i equips dins de la indústria del plàstic. Agustín Durán Molina, ex director comercial de la desapareguda THEPSA, juntament amb alguns altres professionals d'aquesta signatura, inicien la difícil aventura de constituir una nova societat, portar endavant la promoció i venda de maquinària d'injecció, extrusió i bufat, i al mateix temps, portar el servei post venda d'aquestes màquines, peça essencial per a la satisfacció dels clients.

Dels inicis en unes oficines ubicades a la Torre Catalunya de Barcelona i un petit local de tot just 200 metres quadrats a la propera Avinguda de Roma, on es reparava i reconstruïa maquinària amb poc més de 2,5 metres d'altura, es va passar a les primeres instal·lacions pròpies en un espai una mica més folgat, en l'estretíssima Carrer Leiva del barceloní barri de Sants. Les necessitats d'espai per al volum de reparació i reconstrucció de maquinària d'ocasió que demanava el mercat durant els anys 80 van implicar l'adquisició d'uns magatzems gran a Sant Quirze del Vallès, on amb 500 metres quadrats i un pont grua d'escasses 4 tones ja s'efectuaven treballs d'envergadura, amb grans màquines, ja que l'especialització de Centrotécnica en la venda d'injectores de mitjà i gran tonatge, portava moltes vegades a la necessitat de retirar velles unitats, que tenint gran demanda en el mercat, es reparaven i restituïen. Les oficines, llavors, eren al centre de Barcelona i la plantilla d'empleats havia crescut fins a rondar la trentena, la majoria d'ells tècnics i muntadors. L'any 1994 es va traslladar tota l'activitat de Centrotécnica a unes noves instal·lacions a Viladecans, ja amb més espai i equipament, àmplies oficines i base sobre la qual se situen les actuals instal·lacions de prop de 3.000 metres quadrats, amb un nou i modern edifici annex a l'antiga nau industrial, on s'ubica la sala de proves i demostracions de maquinària, aules de formació, oficines comercials i administratives, així com la seu del departament de servei post venda. Aquí, a part dels tècnics especialistes, es disposa d'un ampli magatzem de recanvis per a subministrament immediat i permanent. Tot això amb la qualitat certificada UNE EN ISO 9001:2000 auditada per TÜV Rheinland.

Quina és l'activitat principal de l'empresa? Ha estat sempre la mateixa, des dels seus orígens?

Agustín Durán: La representació en exclusiva de les més prestigioses marques fabricants de maquinària, tant d'injecció com extrusió i equipament perifèric, així com la prestació del més complet servei d'assistència tècnica pre i post venda han estat sempre l'activitat principal de l'empresa, que avui en dia es manté, ampliant contínuament, gràcies a la confiança que moltes marques han dipositat en Centrotécnica, per experiència, estructura i posició dins del mercat espanyol.

Amb quina instal·lacions compte? Té estoc de màquines, espai per a demostracions o només oficines?

AD: En l'actualitat, Centrotécnica compta amb unes instal·lacions pròpies de prop de 3.000 metres quadrats, on s'ubica l'àmplia sala de demostracions i proves de maquinària. La necessitat actual de disposar d'un cert estoc de màquines i equips per a lliurament immediat permet mostrar als clients, en aquesta sala, diferents models, que habitualment són injectores d'entre 12 i 1.000 tones de força de tancament de les marques Dr Boy, Toshiba Machine i Italtech. També comptem amb una l'àmplia gamma d'equips perifèrics, com ara molins, sistemes d'alimentació i assecat, refrigeradors, etc. de Moditec, Degà i Industrial Frigo, principalment. La disponibilitat de potència elèctrica suficient, ponts grua de 40 tones de capacitat i adequació de la sala amb aquesta finalitat, permet treballar en condicions reals de producció, fer proves de motlle i fins i tot pre-sèries, optimització de processos i cursos de formació o jornades tècniques, com les que recentment s'han efectuat amb la tecnologia d'injecció elèctrica de Toshiba Machine. També se situen en aquestes instal·lacions les oficines comercials i administratives, i un ampli magatzem de peces de recanvi i documentació, on tres persones assisteixen les nombroses necessitats diàries de clients de tot Espanya, als que des de fa més de 30 anys venim subministrant maquinària i equips i per tant, recanvis per al manteniment habitual d'aquests.

Agustín Durán Molina (1932-2007) va fundar el 1978 la signatura Centrotécnica Española, SA, ...

... que passaria a denominar-se posteriorment Centrotécnica, SA i que es va ampliar amb la companyia de servei d'assistència tècnica CT Servei, SA Pioner a Espanya dins del món de la transformació de plàstics, ja en els anys 50 va treballar en diverses companyies, on s'empraven màquines d'injecció manuals, amb palanques, com l'empresa de joguines valenciana Geyper. Posteriorment es va traslladar a Barcelona, on va tenir la seva pròpia fàbrica de plàstic amb màquines d'injecció i bufat. D'aquí es va introduir en el sector de la comercialització, dins de l'organització Comercial Espanyola Suïssa, que entre altres marques i productes com Netstal o Tornado, venia les màquines THEPSA, que sota llicència de la italiana Triulzi fabricava a Sant Adrià del Besòs, tant injectores com bufadores i extrusores per a l'incipient sector del plàstic a Espanya. La seva profunda especialització tècnica, coneixement dels materials i processos, li va fer arribar a la direcció comercial de Thepsa, la escissió va deixar disponibles a importants professionals del sector i va propiciar el naixement de Centrotécnica.

Després de 30 anys d'història, aquesta empresa segueix el camí iniciat per Agustín Durán Molina, actualment dirigida pels seus tres fills; Rubén (39) com a director tècnic, Marc (40) com a Administrador i Agustín (41), Director Comercial.

 Agustín Durán, director comercial d'Centrotécnica
Agustín Durán, director comercial d'Centrotécnica.

Quins són els sectors als quals es dirigeixen els equips que comercialitza?

AD: Actualment l'activitat principal es centra en el camp de la injecció. Gràcies a la representació de tres de les principals marques mundials cobrim tota la gamma de maquinària d'aquest tipus existent. Des de petites injectores de laboratori i microinjecció amb Dr Boy, la revolucionària tecnologia de la injecció 'tot elèctric' en el medi tonatge amb Toshiba Machine i les grans injectores de fins a 8.000 tones amb Italtech. Aquesta última signatura s'ha especialitzat profundament en el sector de l'automoció i amb la nova gestió de la societat és actualment líder mundial en la gamma d'injectores de 1.000 a 4.000 tones d'altes prestacions.

L'extrusió tècnica, per a planxa i làmina, escumat, granulació, 'compound', laboratori, coarrugat, film, termoconformat i tall làser, així com el 'powder coating' són un altre gran sector en què Centrotécnica és líder, gràcies a la representació de firmes de primer nivell com Union, Gala, TSA, Comissió, Italrec, Capuzzi i OMC.

Complementàriament, dins del sector dels perifèrics, un cop més la representació de firmes líders en cadascun dels seus sectors, fan que Centrotécnica sigui un referent en el mercat espanyol. Productes sense competència, com els trituradors a baixes revolucions Moditec, l'àmplia gamma de perifèrics de tot tipus de Degà i els sistemes de refrigeració i temperament Industrial Frigo, s'han vist complementats últimament amb els sistemes de servei Octavines i Big Bags Helios Oktomat o el revolucionari sistema de buidatge de sacs de material Laborsave, únic al món.

Imagen

La seva presència en diversos sectors de la transformació de plàstics aporta un panorama ampli del sector. Què sector està despuntant darrerament en el mercat?

AD: Veient estancament que pateix el més ampli sector, que és la injecció, amb els descensos productius de l'automoció o la construcció, l'extrusió s'ha convertit en els darrers anys en el principal cavall de batalla, amb el subministrament d'importantíssimes instal·lacions de molt alt valor econòmic. Tot i així el canvi de tendència del mercat, que per fi es comença a donar compte de l'escàs valor de futur de la maquinària asiàtica de baix cost i paral·lela qualitat, està començant a veure's en l'amplíssim interès per la maquinària d'alta aportació tecnològica, com és la injectora elèctrica Toshiba Machine. És una tecnologia en què Centrotécnica ha fet una aposta de futur des de fa anys i que permetrà l'industrial espanyol produir a baix cost, però amb alta qualitat i competir en el nínxol de mercat que per naturalesa li correspon, deixant la producció barata i simple a països de l'Est o Àsia.

Quin és el producte / servei estrella de Centrotécnica?

AD: Dins dels diferents sectors que toquem la injectora elèctrica Toschiba Machine, com a producte de reconeguda qualitat, experiència i fiabilitat, està suposant en l'actualitat i dins del quadrant de la injecció l'arma més interessant per a nosaltres. En extrusió, i ateses les actuals necessitats en sistemes per a recuperació i reciclatge de materials, el revolucionari sistema de compactació / extrusió de Italrec, juntament amb les línies de regranceado de Union, copen actualment la major demanda. Pel que fa a equipament perifèric ens trobem amb una creixent demanda, que any rere any augmenta exponencialment les nostres vendes. principalment amb els trituradors Moditec, i des d'aquest any amb l'àmplia gamma d'alimentadors, assecadors, deshumidificadors i dosificadors Degà. Es mantenen i augmenten lleugerament les vendes de grans instal·lacions de refrigeració d'Indústria Frigo.
Imagen

Què demanda el client en l'actualitat?

AD: Actualment la clientela espanyola està demandant el mateix de sempre, però amb un major grau d'especialització i és el servei pre i post venda, camps en els quals Centrotécnica, des de sempre, s'ha bolcat. La venda d'una màquina o un equip avui en dia és pràcticament un vestit a mida. El client exigeix professionalitat i servei ja que l'actual conjuntura no permet errors i cada unitat productiva, per petita que sigui, ha de ser eficient en la seva concepció i sobretot en el seu rendiment a mesura que es va utilitzant. Això podem garantir-mitjançant l'especialització dels nostres tècnics i tecnòlegs de les marques representades, així com amb el servei post venda, ràpid i eficaç.

"Actualment la clientela espanyola està demandant el mateix de sempre, però amb un major grau d'especialització i és el servei pre i post venda, camps en els quals Centrotécnica, des de sempre, s'ha bolcat"

Quins són els principals problemes a què s'enfronten actualment les empreses de transformació en el nostre país?

AD: La realitat actual de la transformació de plàstic a Espanya, excepte en certs casos de fabricants de producte propi per a venda global són la necessitat d'especialitzar-se, produir components d'alt valor afegit i sobre tot poder oferir als seus clients un producte el més acabat possible. Per descomptat, d'una manera rendible. Això requereix, en primer lloc, de maquinària d'altes prestacions, baix consum i cost d'ús controlat, de veritables illes productives automatitzades, no tant per la reducció del cost de personal, sinó per la necessitat d'una qualitat, repetitivitat i producció estables. I tot això només s'aconsegueix amb maquinària de primer ordre i provada eficiència.
Imagen

Per acabar, quins plans de futur té Centrotécnica?

Actualment i donada la situació de l'economia, en general i el nostre sector, en particular, els plans a curt termini passen per consolidar la nostra posició en l'àrea de la injecció, primer amb la tecnologia elèctrica de Toshiba Machine, que tant interès està despertant i en segon lloc amb la renovada Italtech, que estrena fàbrica (15.000 metres quadrats) i llança una també renovada gamma de maquinària, on destaca la sèrie KL de 2 plats, amb models de 1.000 a 6.000 tones (actualment ja en producció). Hem incorporat a l'àrea d'extrusió representades amb les que obrim nous mercats, com el del escumat i ens reafirmem amb més productes per al reciclatge i recuperació de materials (sector en expansió). En l'àrea dels perifèrics, l'amplíssima gamma disponible, que cobreix absolutament qualsevol necessitat dels transformadors, ens permet també arribar a nous clients. Paral·lelament hem reforçat el nostre servei intern d'assistència tècnica, amb disponibilitat de tècnics en les diferents comunitats autònomes, als que hem format per poder prestar servei a tot Espanya de forma eficaç i ràpida. La nostra expansió estarà sempre unida al mercat, prestant sempre el servei que aquest demani amb la garantia certificada de satisfacció del client. Cuidem a Espanya de centenars de màquines que produeixen per primer equip i la nostra disponibilitat és total amb vista al client.

Empreses o entitats relacionades

Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

Salón de gas renovableAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis