Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Soluciones de acabado de superficie especiales para fundiciones
Ràpid desbarbado amb el conseqüent cort de vores

Solucions d'acabat de superfície especials per a foses

La indústria de la fosa utilitza nombroses tecnologies per fabricar una multitud de peces de forma efectiva. Els nous aliatges i els constantment refinats mètodes de fosa ofereixen noves aplicacions a les foses. Freqüentment, les peces foses requereixen un acabat de superfície, com el desbarbado o ‘radiusing’. Un altre procés d'acabat important és la neteja general de les peces foses, inclosa l'eliminació de restes del motlle. Altres processos d'acabat de superfície és la preparació per pintar i la creació d'una ‘pre-capa’ d'acabat. Els metalls d'aliatges lleugers, metalls no ferris, ferro, acer fundidio i acer inoxidable, freqüentment necessiten un procés d'acabat de superfície.

Les foses d'alumini, magnesi i zinc normalment utilitzen sistemes d'acabat a vibració en continu. L'eliminació de rebabas es pot realitzar en un temps de procés de 5 a 8 minuts. L'avantatge de l'acabat a vibració és l'eliminació de rebabas i restes del motlle deixant la superfície homogènia. Els vibradors en continu estan disponibles en sistemes circulars o lineals (long radius o multi canal). Mentre que els sistemes lineals permeten el tractament de peces amb dimensions fins a 800 mm, els sistemes circulars són ideals per a peces no majors de 350 mm. Els sistemes d'acabat poden ser fàcilment adaptats a les cèl·lules de fosa i estampació aconseguint així un procés d'acabat completament automàtic i efectiu.

Reciclat del líquid de procés

L'acabat en massa requereix l'ús d'aigua i compostos. Els sistemes de reciclat permeten la reutilització de la barreja d'aigua/compost, reduint així el consum al mínim; el que es tradueix en un estalvi considerable de compost i aigua, contribuint així amb el medi ambient.

Model de vibrador rectangular que permet el tractament de superfície de grans components
Model de vibrador rectangular que permet el tractament de superfície de grans components.

Diferents Tecnologies d'acabat de superfície

El desbarbado, cort de cants o radiusing en temps curts de procés, representa solament una petita part del rang de tecnologia d'acabat en massa. Altres aplicacions són l'afinat i poliment de peces com a implants de maluc o genoll, adorns de llautó i acer inoxidable per a banys, o tiradors per a portes i finestres.

Freqüentment, en molts casos s'aplica un procés de poliment anterior a l'acabat en massa. El procés d'acabat en massa posterior pot aconseguir superfícies de polit mirall amb valors de menys de 0,2 µm. RZ. Depenent de la seva geometria, grandària i condició de la superfície de les peces, es poden utilitzar vibradors circulars o rectangulars, sistemes d'alta energia a força centrífuga i sistemes Drag o Plunge. Depenent de la grandària de les peces i tipus de màquina es poden tractar grans quantitats de peces simultàniament. Això redueix al mínim les pèrdues de temps en la seva manipulació així com en la càrrega i descàrrega.

Com realitzar un acabat de superfície de peces grans?

L'acabat en massa no està limitat al procés de peces petites. També pot ser utilitzat per exemple en l'acabat de superfície de components aeronàutics amb llarg fins a 6 m. Avui dia moltes peces encara es desbarban manualment després del mecanitzat. Això requereix personal altament especialitzat per prevenir danys en uns components de gran valor. La tecnologia d'acabat Rösler ofereix el 100% de repetitibilidad, solucions d'alta qualitat que poden ser adaptades a cada necessitat. Les peces més grans se solen processar en vibradors rectangulars. Per prevenir xocs entre les peces, s'instal·len separadors en els vibradors rectangulars, de manera que es processen les peces individualment en cada separació del vibrador.

Per a aplicacions especials, Rösler també disposa d'equips especials. Un exemple d'aquests equips especials són els vibradors circulars sense part central, que permeten l'acabat de superfície i desbarbado de components rodons amb diàmetre fins a 2 m, per exemple grans rodaments, rotors de turbines i grans impulsors de bombes.

Sistema multicanal que permet l'acabat de superfície en continu de peces amb grandària fins a 350 mm

Sistema multicanal que permet l'acabat de superfície en continu de peces amb grandària fins a 350 mm.

Necessita una solució d'acabat de superfície especial?

La tecnologia Rösler d'acabat en massa ofereix solucions d'acabat per a les foses més modernes. Rösler pot desenvolupar les solucions més adequades a cada cas als seus centres de proves i desenvolupament disponibles a tot el món.

Empreses o entitats relacionades

Rösler International GmbH

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis