Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Tratamiento innovador del blisk con un nuevo proceso shot peening
Mesurament, calibratge i shot peening

Tractament innovador del blisk amb un nou procés shot peening

Rolls Royce Alemanya ha patentat un nou procés de shot peening per a la inducció de tensió residual de compressió en la superfície dels blisk assemblats utilitzats en els motors aeris. L'equip de Rolls Royce juntament amb l'equip de shot peening de Rösler han desenvolupat un sistema de shot peening que permet el mesurament completament automàtic i precisa dels components i el calibratge dels filtres de chorreado. Un programari de calibratge especial garanteix la total estabilitat del procés de shot peening.

En els elements compressors convencionals per a les turbines, el disc de turbina i els àleps són components separats, mentre que en el cas dels blisks, els àleps i el disc de la turbina són mecanitzats des d'una única peça (àleps integrats en el disc) de titani o aliatge de níquel i acer. A més d'estalviar costos mitjançant l'eliminació del muntatge dels àleps en el disc, la utilització dels blisks també redueix considerablement el pes. No obstant això, el shot peening d'aquests components planteja uns nous reptes tecnològics. Per aquesta raó, Rolls Royce Alemanya va desenvolupar un nou procés de shot peening que les seves principals característiques són que la succió i pressió lateral de cada àlep individual són simultàniament chorreados amb filtres de forma especial. La distància entre els filtres de chorreado i els àleps és de només uns mil·límetres. Aquesta petita distància i l'alt nombre d'àleps del blisk, requereixen un moviment precís dels filtres amb una desviació màxima d'1/10 mm (al voltant 0,004 – 0,010 polzades).La precisió requerida fa que el calibratge i mesurament manual sigui molt difícil i porti temps, especialment per al procés dels blisk assemblats, components que sovint consisteixen en múltiples blisks.

Mesurament i calibratge automàtic en temps de preparació molt reduïts...
Mesurament i calibratge automàtic en temps de preparació molt reduïts. Un programari de mesurament especial que garanteix l'estabilitat total del procés.

Precisió absoluta amb un programari de mesurament fet a mesura

Després d'una acurada anàlisi de tots els de equips de la competència, el client va triar el sistema de granallado totalment automàtic KU 40 de Rösler. Un factor clau per a la decisió del client era que els especialistes de Rösler podien oferir un sistema que permetés un mesurament i calibratge dels filtres de doll pràcticament automàtica. El programari necessari s'ha desenvolupat en col·laboració amb una empresa d'automatització, i, al mateix temps, el programari de control per als robots ha estat optimitzat per a aquesta sofisticada aplicació de peening.

Els components a chorrear consisteixen en diferents tipus de conjunts de blisks amb quantitats variables d'àleps de la turbina i en posicions diferents. Després d'haver col·locat el conjunt de blisks en un suport especial, l'operari alinea el muntatge i els bloqueja. Llavors l'operari munta els sistemes de mesurament sobre els dos robots i s'inicia el cicle de treball. A fi d'aconseguir una precisió absoluta i evitar col·lisions, els robots no solament han de prendre les lectures de la distància del suport de la peça de treball i el component real, sinó que també ha d'alinear-se. Per a aquest propòsit, es van muntar uns sensors especials en la part inferior de la taula giratòria. Una vegada que les tres mesures de la posició del component s'han definit exactament, l'operari retira els instruments de mesurament dels robots.

Els àleps són chorreados amb els filtres fent moviments especials, programats individualment. Per a aquest procés de chorreado especial, la pressió de chorreado depèn dels contorns de les pales i, per tant, s'han d'ajustar individualment. A més del mesurament en línia de la velocitat de chorreado, la supervisió contínua i l'ajust de tots els paràmetres pertinents del procés, asseguren que el valor especificat de tolerància Almen no se superi. A més, per a cada component tractat, es genera automàticament un registre de procés en el qual tots els paràmetres del procés estan documentats. El chorreado addicional de la base de blisk es duu a terme mentre que el component està en rotació contínua.

La neteja de la granalla i el sistema de reciclatge van ser dissenyats i construïts d'acord amb els estàndards aeroespacials existents i està equipat amb un separador en espiral i un sistema de tamizaje vibrant per separar la granalla inutilitzable. El subministrament continu de la granalla als filtres de doll està garantit per un sistema granallado de doble pressió.

Programació OFF LINE dels nous programes de granallado

Actualment s'emmagatzemen dos programes de granallado en el PLC del panell de control del sistema. Per al tractament de components addicionals, els passos i paràmetres de procés poden ser fàcilment definits en un entorn de programació en línia amb l'ajuda d'un model 3D complet del sistema granallado. Els nous programes es poden carregar directament en el PLC. La selecció dels programes de granallado, el mesurament i les operacions de calibratge, es realitzen des del panell tàctil de fàcil maneig.

Cabina de chorreado amb dispositiu de fixació de la peça de treball Integrats en la càmera de chorreado dos robots de manipulació...
Cabina de chorreado amb dispositiu de fixació de la peça de treball Integrats en la càmera de chorreado dos robots de manipulació. Estan equipats amb sistemes de mesurament per al mesurament de les peces i el calibratge de les posicions d'inici.

Major efectivitat en costos i un major rendiment de les peces

El mesurament automàtic d'aquest tipus de components i el calibratge dels filtres de chorreado s'ha traduït en una reducció significativa dels temps d'ajust. Al mateix temps, el nou sistema de granallado produeix un rendiment considerablement major dels components. Un altre avantatge és que el sistema de granallado KU 40 també es pot utilitzar pel reacondicionamiento i reparació dels components utilitzats.

Com a proveïdor en tots els aspectes, Rösler Gmbh és pioner al mercat internacional en la producció d'acabat de superfícies, granalladoras, sistemes de pintat i línies de conservació, així com en tecnologia de processos per a l'acabat superficial (desbarbado, decapat, desincrustado, poliment, abrillantat…) de metalls i altres components. A més de les plantes alemanyes d'Untermerzbach i Bad Staffelstein, el Grup Rösler té sucursals a Gran Bretanya, França, Itàlia, Països Baixos, Bèlgica, Àustria, Suïssa, Espanya, Romania, Rússia, Xina, Índia, Brasil, Sud-àfrica i EUA

Empreses o entitats relacionades

Rösler International GmbH

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis