Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Boge optimiza la tecnología de aire comprimido con 'airtelligence plus', el nuevo controlador de salas de compresores
La tecnologia de 'airtelligence plus' inverteix en l'estalvi d'energia i millora el funcionament dels compressors

Boge optimitza la tecnologia d'aire comprimit amb 'airtelligence plus', el nou controlador de sales de compressors

Gunnar Heise
19/04/2013
L'energia consumida en la producció d'aire comprimit es pot reduir fàcilment: El nou sistema de control global 'airtelligence plus' de Boge aconsegueix generar la demanda d'aire comprimit tan eficientment com sigui possible, sense cap marxa en buit i sense pèrdues. Una petita inversió que obté un gran benefici. Un ràpid ROI (tornada de la inversió) queda assegurat.
Els experts de producció i gerents de fàbrica estan molt atents quan escolten el terme “marxa en buit”. La marxa en buit és sinònim d'ineficiència i de consum innecessari d'energia, o el que es coneix en filosofia Kaizen com a “muda”, que significa el desaprofitament. Aquest tipus de desaprofitament era comú a les sales de compressors de generacions anteriors. Sovint funcionaven en buit, consumint energia elèctrica sense produir aire comprimit. Amb la introducció de controls de sala per a diversos compressors, l'eficiència es va incrementar de manera significativa. Es van aconseguir augments molt importants de l'eficiència on hi ha fortes variacions de la demanda d'aire i quan es van incorporar els compressors de velocitat variable.
 'Airtelligence plus' en caixa metàl·lica, permet la programació de diferents paràmetres i funcions com a grups de prioritats i rangs de pressió...
'Airtelligence plus' en caixa metàl·lica, permet la programació de diferents paràmetres i funcions com a grups de prioritats i rangs de pressió.
Boge compromès a aprofitar els avantatges de l'eficàcia dels controls de sala, introdueix ara, l'última generació de controls: la família 'airtelligence'. El primer que s'aprecia en el 'airtelligence plus' de Boge és l'intuïtiu interface home-màquina amb la seva pantalla LCD de 4 polzades. Aquesta pantalla mostra l'estat de funcionament de cada compressor, així com la pressió de la xarxa en temps real. A més, l'usuari pot veure quin dels dos rangs de pressió està en funcionament i quan es realitzarà el següent canvi de prioritats dels compressors. També es visualitzen la banda de pressió, és a dir, els límits superior i inferior de pressió programades.
La nova tecnologia de Boge produeix amb precisió l'aire demandat a cada moment. La senzillesa de la visualització de l'operador oculta la complexitat de les funcions que maneja el control durant el funcionament del sistema. Un sensor de pressió detecta quant aire comprimit es requereix en temps real. Alguns paràmetres d'aquestes funcions poden ser programades per l'usuari amb prioritats fines o segons els perfils de la demanda d'aire definits. D'aquesta forma se selecciona, com a preferents, el grup de compressors més eficients. Si la demanda d'aire es redueix, el controlador de sala pot ser programat perquè activi un compressor petit de velocitat variable. Si s'augmenta la demanda, a causa de l'entrada en funcionament d'una màquina amb gran consum d'aire, per exemple, llavors s'activa un compressor de velocitat variable de major cabal.

Aquest augment significatiu de l'eficiència proporciona a l'usuari dos clars avantatges: una reducció en els costos d'energia, fins i tot quan la demanda d'aire és constant, i una reducció dels costos de manteniment, ja que el 'airtelligence plus' es preocupa que cada compressor funcioni al punt òptim de funcionament.

El nou controlador de sales de compressors de Boge, garanteix l'estalvi en energia i manteniment gràcies a les seves funcions intel·ligents

Fins a sis compressors de diferents marques, tipus i grandàries poden ser connectats al controlador de sala. Amb els compressors Boge, la connexió amb el controlador és molt fàcil, ja que els Boge amb control Ràtio, Focus o Prevalgui poden comunicar-se amb el control de sala via el bus estàndard RS 485 / Modbus. La qual cosa també simplifica la interconnexió i engegada del 'airtelligence plus'. Hi ha disponibles mòduls especials d'interface per facilitar la connexió de compressors amb controls més antics.
Destaca entre les seves funcions la reducció en marxa de buit fins a pràcticament zero. L'estreta diferència entre la producció i la demanda d'aire comprimit elimina, gairebé per complet, els períodes de marxa en buit. Això incrementa significativament l'eficiència de la sala de compressors. En altres paraules: el cost de l'energia disminueix, encara que la quantitat d'aire subministrat segueix sent la mateixa. Els costos de manteniment també disminueixen, ja que el controlador regula cada compressor al punt òptim de funcionament, en la mesura del possible.
Una de les funcions especials del 'airtelligence plus' és la possibilitat de programar dos diferents rangs de pressió. Disposa d'una entrada digital per commutar entre els rangs de pressió, per exemple, en els canvis de torn. També es pot programar el nombre màxim dels compressors que operen en paral·lel. Les nombroses funcions permeten a l'usuari adaptar el 'airtelligence plus' per satisfer les seves necessitats particulars de la manera més eficaç possible.

Se subministra en una caixa de metall per a muntatge en la paret, els models estan disponibles per a pressions de fins a 16 i 50 bar. El rellotge setmanal disposa de 50 canals, amb el que els compressors poden ser totalment programats. Això no només permet l'alternança per assegurar que la càrrega es distribueix uniformement entre els compressors, sinó que quan la demanda d'aire sigui reduïda permet diferents configuracions. L'aparell pot configurar-se, per exemple, per al torn de nit o bé per operar durant els caps de setmana.

La possibilitat dels rangs de pressió i la ràpida resposta dels controls aconsegueixen un estalvi entre el 6 i el 10%. L'eliminació de la marxa en buit pot obtenir un estalvi addicional del mateix ordre, depenent del tipus d'aplicació.

Tenint en compte aquests estalvis d'energia i el fet que el nivell d'inversió requerit per a un sistema de control de sala és relativament baixa, no és d'estranyar que l'ús d'aquest tipus de controls sigui una pràctica estàndard en l'actualitat. El 'airtelligence plus' té els avantatges de comoditat, operació intuïtiva, ràpida instal·lació i engegada; intel·ligents funcions auxiliars i una excel·lent relació preu / rendiment.

Empreses o entitats relacionades

Boge Compresores Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

Salón de gas renovableAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis