Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Agus Durán, director comercial de Centrotécnica
“En adquirir una unitat productiva, es demanen garanties de funcionament, rendiment, estabilitat de procés i servei amb major exigència”

Entrevista a Agus Durán, director comercial de Centrotécnica

Redacció Interempresas01/03/2013
El passat 12 de febrer Plàstics Universals - Interempresas va reunir a tots els proveïdors d'inyectoras en una nova edició de la seva reunió anual per realitzar l'Estudi de Mercat de Màquines d'Injecció. Com a novetat, aquest any es van sumar a la cita els subministradors de robots cartesians, els qui van acudir a les instal·lacions de Fira de Barcelona, organitzadora d'Equiplast per sumar-se a la iniciativa de la revista, secundada per tots els comercializadores de màquines pel modelo per injecció. Van participar tots els subministradors de màquines d'injecció, 24 proveïdors que van vendre el 99% de les inyectoras en 2012, i la major part dels proveïdors de robots cartesians, fins a un total de 19 empreses.

En l'actual moment econòmic les empreses han d'enginyar-les-hi per vendre, quins enginys empren en la seva empresa?

Des de sempre, encara que en els temps que corren es fa cada vegada més important, la confiança del client en el proveïdor és el principal valor que es té en compte a l'hora de comprar. Qualitat i prestacions de la màquina units a la capacitat del proveïdor per prestar un bon servei postvenda són fonamentals. Però donada la situació actual, es juguen altres bases com pot ser la capacitat per lliurar la maquinària en el més breu espai de temps possible.

Una altra acció fonamental és el poder donar algun tipus de finançament, ampliant al màxim els terminis de pagament i reduint al mínim la càrrega en interessos possible. Sens dubte l'augment en l'especialització dels transformadors al fet que ha portat la situació econòmica actual, requereix del proveïdor un suport important en tècniques i experiència per treure el major rendiment a les màquines, reduint els costos productius. En aquest aspecte les signatures que podem subministrar unitats productives completes, claus en mà, amb automatització i tots els perifèrics necessaris per optimitzar la productivitat, tenim un valor afegit de cara a la decisió de compra del client final.

Agus Durán, director comercial de Centrotécnica
Agus Durán, director comercial de Centrotécnica.

Els requeriments del transformador de plàstics, són avui diferents als dels bons temps, com l'any 2000, per exemple?

Actualment, respecte a l'any 2000, per exemple la negociació és més tècnica. Òbviament per la situació de l'economia, que obliga a obtenir en cada procés la major productivitat possible, a causa de la reducció dels marges comercials. A l'hora d'adquirir una unitat productiva (ja no parlem només de la màquina inyectora sinó de conjunts de maquinària i perifèrics), es demanen garanties de funcionament, rendiment, estabilitat de procés i servei amb major exigència, per minimitzar els marges d'error.

Esmenti 2 mercats consolidats, 2 mercats amb potencials, i 2 mercats que van ser importants però ja no ho són.

Els mercats consolidats podrien ser el de l'automòbil i la construcció. Sens dubte tots dos van conèixer temps millors, però dins de la falsa situació que vivim fa uns anys amb una sobreproducció que no s'ajustava a la necessitat real. Els consideraríem consolidats perquè tots dos subsisteixen i seguiran existint, amb un consum estable i que amb el pas dels anys mantingui la demanda per la necessitat d'actualització de la maquinària per tecnologia i consums energètics. Mercats amb potencials, sens dubte el packaging i el sector mèdic farmacèutic.

Sectors en creixement i, per diferents motius, consumidors d'un tipus de màquina i tecnologia específica, que els converteix en molt dinàmics a l'hora de comprar maquinària i actualitzar-la a mesura que s'avança en el sector. Mercats que han deixat de ser importants són sens dubte els de producció de productes de baix valor afegit, alguns sectors de la juguetería, parament, línia blanca o marró que es tendeixen a importar d'altres països.

S'està tornant a la compra de màquines més senzilles o el transformador segueix convençut que només amb màquines d'alta tecnologia tirarem endavant?

La tendència del mercat és a l'especialització. Espanya no pot ser un productor de peces de plàstic barates. No obstant la crisi ha realitzat d'una banda una gran neteja d'empreses incapaces de subsistir fos per una mala gestió o per treballar amb maquinària i tècniques obsoletes. També és cert que grans signatures que anteriorment subcontractaven la producció de components a tercers han iniciat la producció pròpia entrant en el sector de la transformació. Quan no és realment imprescindible, en casos com aquest últim es busquen màquines que podríem qualificar com a senzilles, fàcils de manejar i amb la mínima complexitat possible, però es busca fiabilitat i rendiment, per la qual cosa sense requerir gran sofisticació tecnològica si es confia a signatura capdavanteres de pes, les mateixes que subministren màquines d'última generació però que totes elles disposen de models basi per a aplicacions estàndard.

D'altra banda, l'especialització tècnica d'alguns sectors i aquesta necessitat de reducció de costos si que fa augmentar el consum de màquines tecnològiques com serien les inyectoras totalment elèctriques o multicomponentes en aplicacions que requereixin aquest tipus de transformació. Per tant podríem considerar que hi ha comprat para gairebé tots. Molt més petit i exigent, però hi ha demanda de tot tipus de maquinària.

Empreses o entitats relacionades

Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

Salón de gas renovableAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis