Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Tecnología Aoki para envases técnicos de alto valor añadido
Direct Heatcon no precisa d'un sistema d'escalfament de preformas

Tecnologia Aoki per a envasos tècnics d'alt valor afegit

Centrotécnica - C.T. Servei, S.A.24/10/2012
L'especialista en el disseny i fabricació de màquines per al bufat estiratge d'envasos Aoki, amb gairebé 40 anys d'història, ha desenvolupat una tecnologia única que converteix les màquines en l'eina adequada per produir amb qualitat, productivitat i a baix cost, envasos tècnics d'alt valor afegit.

La tecnologia Direct Heatcon d'Aoki millora substancialment les característiques dels plàstics, gràcies a l'estiratge biaxial (efecte barrera i resistència física) i aconsegueix una estabilitat única en la producció dels envasos, amb repetitividad absoluta de les característiques i qualitat d'aquests. Com el nom de la pròpia empresa suggereix, Aoki Laboratori Tècnic és un laboratori que atorga gran importància a la investigació i el desenvolupament de tecnologies creatives, amb un objectiu principal, millorar el món modern en el qual vivim, prioritzant salvar el medi ambient.

Imagen

El sistema Direct Heatcom permet fabricar envasos de plàstic bufats, biorientados, partint directament de material verge en una sola màquina. Combinació en una sola màquina Aoki Híbrida de dos mètodes de modelo diferents: injecció i estiratge-bufat, per crear un mètode de modelo d'envasos que no requereix de sistema d'escalfament de preformas. Aoki aconsegueix produir envasos el cost dels quals és inferior al d'una preforma injectada.

En el mateix procés de modelo per injecció de la preforma, es condiciona aquesta tèrmicament, la qual cosa és decisiu en la precisió i alta resistència dels productes de paret fina, fent innecessària l'estació de recalentado de la preforma. La calor residual distribuïda homogèniament en tota la massa de la preforma injectada, permet que aquesta passada directament a l'estació d'estiratge-bufat, reduint dràsticament el consum energètic, escurçant el temps de cicle, i minimitzant la necessitat de refrigeració (repercussió en la inversió en equips més petits). I no només és qüestió de temperatura residual, sinó la distribució d'aquesta, aconseguida mitjançant el control precís de la pressió i velocitat d'injecció, espessors de paret de la preforma, temps de refredament i altres paràmetres. Després de la injecció, la preforma és moguda ràpidament a l'estació de bufat-estiratge, on es genera en envàs final, que posteriorment passa a l'estació d'expulsió, totalment acabat.

Imagen

Diferents solucions tècniques s'incorporen per maximitzar l'eficiència de la màquina, com el moviment simultani d'obertura de la part superior i inferior del motlle d'injecció, per escurçar el temps de cicle i, unint els seus sistemes hidràulics, reduir la potència necessària de la bomba (menor consum).

La taula giratòria actuada mitjançant servomotor que fa més estable el cicle i minimitza el consum. Reciclat de l'aire de bufat que en lloc de ser expulsat a l'atmosfera es recull en un dipòsit i es reutilitza per a altres moviments pneumàtics, reduint el consum d'aire comprimit fins a en un 30%.

Productivitat i estalvi d'energia

La tecnologia de les màquines Aoki prioritza la reducció d'etapes en el modelo, reducció d'energia consumida i temps de cicle, obtenint màxima qualitat i productivitat. L'àmplia experiència en els més diversos sectors, permet fabricar envasos amb una òptima precisió en el coll amb orientació exacta de la rosca, colls més lleugers que fins i tot poden ser bufats parcialment amb reducció de pes de fins a 3 grams per envàs i reducció de temps de cicle de 3 a 5 segons. En envasos de boca ampla, Aoki permet fabricar sense costelles de reforç (paret llisa) per evitar la deformació, repartint de manera adequada el material o ampolles de perfil ovalat en els quals es reparteix la temperatura en les parets de la preforma de manera determinada perquè el repartiment de material i espessor de paret sigui òptim durant l'estiratge-bufat. Envasos de coll descentrat respecte al cos, o envasos de coll molt estret que romanen molt estables i perfectament homogenis en l'estiratge-bufat.

Imagen

Aquesta tecnologia no es limita als més difosos envasos de PET para tot tipus de begudes carbòniques o no, aliments, cosmètics, aigua o farmacèutics sinó que són molts els materials que poden ser emprats depenent del sector o ocupació d'aquests. Per exemple el PC para baix pes i alta resistència a la temperatura o PP amb excel·lent barrera, estanquiedad i resistència i lleugeresa, per a envasos alimentaris, metges o cosmètics, PA, PES i PPSU per a biberons, PMMA i AS de claredat en contenidors de líquids o salses, Tritán per a parament, HIPS per a aliments àcids i alcalins, PE amb alta resistència química per a làctics i altres begudes, PET-G, PCTA i PCTG per a cosmètics per la seva aparença similar al cristall, resistència química i d'impacte, COC i COP per a química i farmacèutica, PEN amb alta barrera per al gas o PLA, biodegradable, i PET 100% reciclat, que s'empra per a envasos per a la indústria química amb una màquina específica d'Aoki que treballa amb material 100 reciclat provinent de la trituración d'envasos de PET.

No només màquines

Gairebé 30 models diferents de màquines de diferents grandàries capacitats i configurables per a les diverses aplicacions formen la gamma de màquines d'estiratge-bufat d'Aoki, signatura que dissenya no només les màquines, 100% fabricades a Japó amb components i materials japonesos, sinó també els motlles, gràcies a l'alta capacitat tecnològica de la seva planta de Nagano (Japó), una de les més avançades del món en aquest sector. Centrotécnica - C.T. Servei, S. a. representa a Aoki per a tot el territori espanyol.

foto

Empreses o entitats relacionades

Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    03/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    30/07/2024

Enllaços destacats

Salón de gas renovableAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis