Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los alimentos y bebidas gourmet españoles al asalto del mercado de Estados Unidos

Els aliments i begudes gourmet espanyols a l'assalt del mercat d'Estats Units

27/06/2012

27 de juny de 2012

La 'Summer Fancy Food Xou' que es va celebrar entre el 17 i el 19 de juny a Washington, es va convertir en un excel·lent aparador per als productes gourmet espanyols a Estats Units. FIAB, conjuntament amb el ICEX, va organitzar per setè any consecutiu el Pavelló Agrupat Español, on van tenir presència 40 companyies amb productes tan diversos com a embotits, formatges, oli d'oliva, olives, conserves de pesacado i marisc, xocolates, cafè o postres.

L'espai reservat per Espanya va servir també com a aparador per una seriede activitats paral·leles dins de l'Àrea Gastronòmica, com a demostracions culinàries i seminaris sobre productes i alimentació espanyols. A més, enparalelo a la fira, FIAB, amb el suport de el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, i la col·laboració de l'ICEX, va organitzar unasesión de networking i tast de productes espanyols en el restaurant Ovaciono, un de les icones del menjar espanyol a la capital d'Estats Units, i en la qual el pernil ibèric i les conserves de peix van ser els protagonistes.

La 'Summer Fancy Food Xou' és la fira més important d'Estats Units sobre aliments i begudes gourmet i se celebra des de l'any 1955. En la pasadaedición, la fira va atreure a més de 15.000 visitants procedents de tendes gourmet, minoristes, distribuïdors, restaurants, tendes delicatesen, quevisitaron a més de 2.400 expositors. Per a Jaime Palafox, director d'Assumptes Econòmics i Internacionalització de FIAB, “en els últims anys hem vist una demanda específica i creixent cap al producte espanyol i la marca Espanya, no només en els productes més tradicionals sinó en altres nous i especialitzats. La diversitat de consumidors i el ràpid ritme d'evolució i canvi en els hàbits obren contínuament nínxols nous per a la introducció de productes diferenciats i permeten l'entrada de nous competidors”.

En concret, Estats Units és la segona destinació de les exportacions espanyoles d'aliments després de la Unió Europea, amb una xifra de negoci de 835 milions d'euros l'any 2011, la qual cosa ha suposat un augment del 4% pel que fa a l'any anterior i un 38% en l'última dècada. El mercat agroalimentari nord-americà atén a més de 300 milions de consumidors i genera unvolumen de negoci entorn d'1,3 bilions de dòlars.

Foto: www.specialtyfood.com
Foto: www.specialtyfood.com.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Industrias de La Alimentación y Bebidas
ICEX España Exportación e Inversiones (Antes Instituto Español Comercio Exterior)
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSIAL FranceAUTÉNTICA 2024Forum Cárnico 2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis