Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria alimentaria y la hostelera acuerdan su difusión internacional conjunta

La indústria alimentària i l'hostaleria acorden la seva difusió internacional conjunta

25/01/2010

25 gener 2010

En el marc de la fira Fitur, la Federació d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) i la Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR) van acordar un conveni de col·laboració que impulsi la internacionalització de l'alimentació i la gastronomia espanyoles. Aquest acord també es proposa reforçar la innovació de la indústria alimentària i del canal de restauració, a escala nacional i internacional. El conveni subscrit tindrà una durada de tres anys, renovables per períodes trianuals. Tal com van confirmar les dues federacions, el turisme és molt important per a tots dos sectors a l'hora d'impulsar la seva capacitat de negoci. En concret, durant l'any 2009, uns 52 milions de turistes van degustar aliments espanyols. Després de visitar Espanya, i segons un estudi recent de l'organisme FIAB, el consum d'aquests productes en els països d'origen dels turistes, arriba després el 40%.

A Espanya, els estrangers solen degustar productes elaborats, bàsicament en restaurants, i el 61% d'aquests visitants adquireix articles i ingredients espanyols quan tornen als seus països d'origen. Entre els més consumits, quan tornen als seus països, figuren el vi (16%), el pernil (9%) i l'oli (7%).

L'acord entre ambdues organitzacions empresarials estableix la col·laboració conjunta de dos grups en les àrees de promoció exterior i I + D + i. Per exemple, es duran a terme accions de promoció destinades als turistes estrangers a través de rutes gastronòmiques i actuacions amb cuiners i professionals de l'hostaleria, així com campanyes de publicitat específiques. A més, la FEHR facilitarà nous restaurants, agrupats sota el col·lectiu 'Aquí Espanya', a les jornades d'Alimentació i Gastronomia Espanyola que desenvolupa FIAB juntament amb l'ICEX i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. El conveni deixa oberta la participació d'empreses privades i administracions públiques, com la Secretaria d'Estat de Turisme i el Ministeri de Medi Ambient.

En l'àmbit de R + D + i, l'acord inclou la creació d'un grup de treball d'hostaleria dins de la plataforma tecnològica espanyola 'Food for Life-Spain', per crear vies de col·laboració entre associacions empresarials, centres de recerca, empreses i universitats.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Hostelería
Federación Española de Industrias de La Alimentación y Bebidas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSIAL FranceAUTÉNTICA 2024Forum Cárnico 2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis