Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Confecarne, satisfecha por la creación de la Lista Marco de empresas exportadoras de carne
El 2007, Espanya va vendre a l'estranger fins 1.101.858 tones, per un valor de 2.317 milions d'euros

Confecarne, satisfeta per la creació de la Llista Marc d'empreses exportadores de carn

Redacció Interempreses14/04/2008

14 abril 2008

La Confederació d'Organitzacions Empresarials del Sector Carni d'Espanya ( Confecarne ) ha fet pública la seva satisfacció per la publicació del Reial Decret 265/2008, que estableix la Llista Marc d'establiments registrats per al'exportació de carn i productes carnis, una mesura llargament esperada per la indústria càrnia espanyola.

Confecarne ha felicitat els ministeris d'Agricultura, Pesca i Alimentació (Mapa) i Sanitat i Consum, per la posada en marxa d'aquesta mesura prevista en el Pla per a la millora de l'accés dels productes ramaders als mercats exteriors, la qual cosa, juntament l'establiment de la finestreta única per a la gestió telemàtica dels tràmits administratius, suposarà sens dubte un impuls per a les vendes exteriors de les indústries càrnies.

El comerç carni amb tercers països requereix per part de les indústries espanyoles una sèrie de requisits addicionals als establerts per al comerç intracomunitari, exigits pels diferents països de destinació. Per això, el Reial Decret que crea la Llista Marc fixa també els requisits que han de complir les empreses que vulguin ser incloses, de forma voluntària, en aquest registre.

Així mateix, aquest Reial Decret estableix mecanismes per agilitar els tràmits necessaris per a l'autorització dels establiments exportadors, disposant que el compliment dels requisits exigits serà verificat per Entitats Independents de Control, que hauran d'estar degudament acreditades o autoritzades.

Amb aquest nou procediment, l'Administració disposarà d'una eina fonamental per incrementar la informació i les garanties ofertes a les autoritats veterinàries dels països tercers, amb vista a l'exportació de carn i productes carnis, en el marc de la nova realitat del sector ramader i carni espanyol, que s'ha configurat en els últims anys com un important sector exportador. Amb l'entrada en funcionament d'aquestes mesures, i al costat del sistema "CEXGAN" del Mapa, el nostre país s'està posant a l'avantguarda en el comerç carni internacional pel que fa a possibilitats d'informació de mercats, legislació, requisits, gestió telemàtica de certificats d'exportació, etc.

Més de 2.300 milions d'euros el 2007

El 2007, un any en què els principals països competidors van experimentar caigudes en les seves vendes a l'exterior, la indústria ha exportat al voltant del 20 per cent de la producció càrnia del nostre país, per un total de més de 2.300 milions d'euros, amb un 5 per cent d'increment sobre l'any anterior, encara que en volums el creixement ha estat de més del 10 per cent. En concret, els exportadors han venut en els mercats exteriors 673.000 tones de carn de porcí, 106.000 tones de carn de boví, 160.000 d'altres carns i productes frescos, i més de 83.000 tones de productes elaborats (pernils i espatlles curats i cuits, embotits i embotits), a més de les exportacions de carn d'au. Aquestes xifres donen idea del gran potencial exportador del sector, però la situació actual dista molt de ser la ideal, ja que, d'una banda, la taxa d'increment anual en volum duplica la de valor, i, de l'altra, les destinacions són encara els països de la pròpia Unió Europea, i cal seguir obrint i consolidant mercats en tercers països que puguin absorbir l'important creixement de la producció ramadera espanyola.

Exportacions càrnies espanyoles en tones. (Font: Elaboració Confecarne amb dades de l'Agència Tributària)
Exportacions càrnies espanyoles en tones. (Font: Elaboració Confecarne amb dades de l'Agència Tributària).

Empreses o entitats relacionades

Confederación de Organizaciones Empresariales del Sector Cárnico de España

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Envasadora al vacío de carga y descarga automática  EVC-A-30

    Envasadora al vacío de carga y descarga automática EVC-A-30

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    08/10/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    01/10/2024

Enllaços destacats

TechsolidsAWA Show2beSIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis