Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a The Food Mirror ofrecerá a la industria alimentaria las claves para adelantarse a las demandas de los consumidores

La primera comunitat internacional d'observadors en l'àmbit alimentari

The Food Mirror oferirà a la indústria alimentària les claus per avançar-se a les demandes dels consumidors

Redacció Interempresas30/10/2013

Azti-Tecnalia presenta el seu ambiciós projecte per a la recerca i estudi dels consumidors i les seves tendències alimentoses. Mitjançant The Food Mirror, l'empresa busca consolidar la primera comunitat internacional d'observadors en l'àmbit alimentari. Actualment, el projecte ja compta amb 500 observadors registrats en la seva base de dades, que aporten més de 350 imatges i vídeos de tot el món.

Azti-Tecnalia presenta el projecte sobre tendències alimentàries The Food Mirror
Azti-Tecnalia presenta el projecte sobre tendències alimentàries The Food Mirror.

Azti-Tecnalia ha presentat els objectius per 2014 del seu projecte The Food Mirror amb l'objectiu de consolidar la primera comunitat internacional d'observadors en l'àmbit alimentari. El centre tecnològic es proposa definir per a l'any proper una selecció de noves tendències alimentàries, que detallin les preferències dels consumidors per a un futur proper. D'aquesta manera, pretenen desenvolupar un conjunt de nous serveis enfocats a l'estudi del consumidor, que permetran a les empreses alimentàries anticipar-se de forma ràpida i efectiva a les demandes dels consumidors, i poder crear així els aliments del futur.

El component online serà crucial, ja que serà l'espai per a la interacció entre la indústria alimentària i els consumidors, observadors i investigadors. Per facilitar la labor en la detecció de tendències alimentàries, Azti-Tecnalia té previst llançar una aplicació mòbil per smartphones i tablets que tindrà com a objectiu ampliar la comunitat d'observadors i facilitar la visualització i transmissió dels seus descobriments.

L'estudi de consumidors i tendències són l'eix del projecte, per això està previst el llançament d'una app mòbil per a la comunitat d'observadors...
L'estudi de consumidors i tendències són l'eix del projecte, per això està previst el llançament d'una app mòbil per a la comunitat d'observadors.

El projecte explica actualment amb més de 500 observadors registrats en la seva base de dades, tots ells participants del concurs The Food Mirror Game, engegat a l'inici de l'any amb l'objectiu de començar a construir la primera comunitat internacional d'observadors de tendències alimentàries. Aquestes persones van aportar més de 350 imatges i vídeos procedents de tots els racons del món.

Una setmana gastronòmica a Euskadi

Les tres persones guanyadores del concurs són els primers membres de la comunitat d'observadors alimentaris. Així, Isabel Hormaeche Helena Vaello, i Beatriz Sánchez, han iniciat una setmana de viatge en la qual tindran ocasió de conèixer l'oferta turística lligada a l'enogastronomía d'Euskadi gràcies a la col·laboració de l'Agència Basca de Turisme –BasqueTour-. L'experiència pot seguir-se a través del blog de www.thefoodmirror.com i els mitjans socials.

Les quatre dones guanyadores del concurs van participar en l'acte de presentació de The Food Mirror
Les quatre dones guanyadores del concurs van participar en l'acte de presentació de The Food Mirror.

Vessant empresarial i social del projecte

Azti-Tecnalia es planteja el projecte des d'un punt de vista empresarial i social. D'una banda, té com a finalitat detectar prematurament oportunitats de negoci, nínxols de mercat i ajudar a la internacionalització de la indústria alimentària. I per un altre, es marca un objectiu social, ja que el centre tecnològic participarà, juntament amb els consumidors, en el desenvolupament i promoció de la R+D+I alimentària.

L'estudi del consumidor i les tendències de consum són els grans eixos de treball de The Food Mirror, per aquest motiu la seva identificació i estudi resulti tan rellevant. Donada la seva importància, Azti-Tecnalia va començar a treballar fa tres anys amb metodologies com el coolhunting (caça de tendències) per a la identificació i l'estudi de tendències amb impacte en l'àmbit alimentari. The Food Mirror permet consolidar aquesta línia de recerca, ja que les observacions rebudes durant el concurs se sumen al treball que es desenvolupa en l'Observatori de Tendències i Innovació. The Food Mirror servirà igualment per analitzar l'evolució de les EATendencias prèviament identificades i descobrir tendències noves, a més de les innovacions associades a les mateixes.

Empreses o entitats relacionades

Centro Tecnológico Azti - Derio

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

SIAL FranceAUTÉNTICA 2024Forum Cárnico 2024AWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis