Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector de la alimentación y bebidas prevé facturar 82.886 millones de euros en 2012

El sector de l'alimentació i begudes preveu facturar 82.886 milions d'euros en 2012

03/12/2012

3 de desembre de 2012

La indústria de l'alimentació i begudes preveu mantenir les seves vendes netes i tancar 2012 amb una facturació total de 82.886 milions d'euros, la qual cosa suposaria un lleuger descens del 0,35% respecte als 83.174 milions d'euros de 2011. Un any més, aquests resultats corroboren el manteniment del sector a pesar que ha de fer front a la delicada situació que travessa el consum intern; un fet que ha estat possible gràcies al bon comportament de les exportacions, que suposen ja un 26% de la facturació total. Així es reflecteix en la tercera onada del Baròmetre del Sector d'Alimentació i Begudes, elaborat per FIAB amb el patrocini de la Caixa.

Horaci González Alemany, director general de FIAB, assenyala que “2012 ha estat un any difícil per al sector de l'alimentació, que ha vist com se segueix erosionant la confiança dels consumidors a causa de l'agreujament de la situació econòmica i a les mesures d'ajust que han reduït la renda disponible. Afortunadament, hem trobat refugi en les exportacions per compensar la caiguda de la demanda interna. No obstant això, és important assenyalar que aquest fenomen no és elàstic i que si no es prenen les mesures oportunes per impulsar l'economia domèstica podríem veure importants caigudes en la producció i l'ocupació en el sector. A més, no cal oblidar que no totes les empreses del sector tenen focalitzada la seva facturació cap a l'exportació, la qual cosa fa més necessari prendre aquest tipus de mesures”.

Precisament les dades de facturació han permès mantenir relativament el nivell d'activitat i en gran mesurada l'ocupació del sector, que segons l'escenari més probable que contempla FIAB descendiria un 1,15% anual, enfront del descens del 4,6% del total de l'economia. D'altra banda, el sector projecta al llarg de l'any una reducció en la taxa d'atur, que se situa en el 12,3% comparada amb el 14,4% del segon trimestre.

Després d'un fort increment al maig i una gradual disminució fins a setembre en l'IPI d'aliments, les previsions de FIAB indiquen lleugers increments en els mesos d'octubre a desembre. Aquests resultats permetrien suavitzar la caiguda en la producció, on l'estimació més probable situa el descens interanual entre 2011 i 2012 en el -5,78% ja que el 2011 va acabar amb una mitjana de 102,73 punts bàsics enfront dels 96,79 amb la qual acabaria el 2012.

En relació a les exportacions del sector, han crescut un +11,03% interanual entre gener i setembre. D'aquesta forma s'estima que el valor de les exportacions de la indústria d'alimentació i begudes ascendiria en 2012 a 21.848 milions d'euros, un +12,50% més respecte al total anual en 2011. Aquests resultats recolzen una vegada més el dinamisme exterior del sector i el seu notable paper com a factor compensador de la posició externa espanyola.

Finalment, Horaci González Alemany, va anunciar que la Federació “proposarà en breu al Govern noves mesures per reactivar el consum domèstic centrades a impulsar l'excel·lent aliança que suposa per al nostre país la relació entre l'alimentació, la gastronomia i el turisme, la qual cosa juntament amb les mesures estructurals que s'estan impulsant en aquest moment relacionades amb en el sector –llei de la cadena agroalimentària– permetrà contribuir a una expansió del sector d'alimentació i begudes i a la creació d'ocupació”.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Industrias de La Alimentación y Bebidas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

Forum Cárnico 2024AWA Show2beAUTÉNTICA 2024SIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis