Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los talleres 'Aceite de Oliva español: cultura, ciencia y gastronomía' recorren el mundo

Els tallers 'Oliï d'Oliva espanyol: cultura, ciència i gastronomia' recorren el món

09/11/2012
La seu de l'Institut Cervantes a Madrid va acollir el passat 30 d'octubre la presentació del projecte 'Oliï d'Oliva espanyol: cultura, ciència i gastronomia', una iniciativa de la Interprofessional de l'Oli d'Oliva Español, la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia (Fecyt) amb la col·laboració de la institució cultural que ha posat a la disposició del projecte la seva xarxa de centres repartits per tot el món. El secretari general d'aquesta institució, Rafael Rodríguez-Posi, es va mostrar especialment satisfet pel resultat d'aquesta col·laboració: “Els olis d'oliva formen part de la cultura espanyola i hem acollit amb entusiasme aquestes activitats”. Un aspecte que també va destacar Rafael Pico, vocal de la junta directiva de la Interprofessional de l'Oli d'Oliva Español: “Nosaltres oferim un producte de qualitat contrastada, però també Dieta Mediterrània, una gastronomia capdavantera, tot el que la ciència aporta sobre el seu efecte sobre la salut, però també una cultura i una forma d'entendre la vida”.

I això és el que, en bona mesura, han recollit els tallers, que van tirar a caminar el 9 de febrer a la ciutat de Lió (França) recorreran 29 centres de 19 països de tot el món (6 d'Àsia, 3 d'Àfrica, 9 d'Amèrica i 11 d'Europa) fins a la seva culminació, a la fi de novembre, a la ciutat xinesa de Shanghái.

Imagen
De fet, els tallers s'estructuren en dues parts ben diferenciades. La primera destinada a donar una visió de conjunt dels olis d'oliva i el que els envolta, amb especial atenció als avanços científics en el camp de la salut, com va destacar, Cecilia Cabell, directora del Departament d'Investigadors del Fecyt en la seva intervenció: “Volem transmetre l'aportació de la ciència espanyola a l'hora d'aconseguir una alimentació saludable, basada en els olis d'oliva”. És en aquest aspecte en el qual han incidit investigadors com Ramón Estruch, des de fa anys al capdavant del Projecte Predimed, que ha estat un dels ponents en varis d'aquests tallers. Va assegurar que una Dieta Mediterrània basada en els olis d'oliva, “redueix els nivells d'insulina, baixa la pressió arterial i aconseguir pujar el colesterol bo en la sang. I el millor, no tenen efectes secundaris”.

A continuació es realitza un tast comentat, on un expert introdueix als participants a l'apassionant món de les aromes i sabors de la reina dels greixos. Un tast que gira entorn de tres de les grans varietats que es produeixen al nostre país: picual, hojiblanca i arbequina. Una activitat que ha entusiasmat als alumnes que han passat pels tallers, va apuntar l'experta catadora Brígida Jiménez, “només donant a conèixer el producte anem a aconseguir incrementar el seu consum”. Per la seva banda, el cuiner Alberto Moya, un altre dels ponents en molts dels tallers, entén que la cuina és la millora ambaixadora del producte ja que “l'oli d'oliva verge extra és el fil conductor de la nostra gastronomia”. Una oportunitat única perquè un públic especialitzat i amb inquietuds gastronòmiques conegui tot el que poden aportar els nostres olis. De fet, fins al moment, un 60% dels participants en els tallers han estat gastrónomos, distribuïdors o periodistes.

Empreses o entitats relacionades

Interprofesional del Aceite de Oliva

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Aceite

    03/10/2024

  • Newsletter Aceite

    26/09/2024

Enllaços destacats

AEMODA - Asociación española de maestros y operarios de almazara

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis