Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Empresas colaboradoras del CCP

Empreses col·laboradores del CCP

01/11/1995

Departament dIndústria i Energia

Decret

297/1993, de 26 d'octubre, d'integració de la Generalitat de Catalunya en el consorci Centre Català del Plàstic i d'aprovació dels seus estatuts.
Catalunya disposa d'un gran potencial pel que fa a la fabricació de productes de plàstic. Tot i això, la comptenecia creixent dels mercats nacionals i internacionals, la dependència de matèria primera forana i el fet de tractar-se d'un sector la vessant industrial s'estructura en petites i mitjanes empreses ens porta a considerar la necessitat d'un ens aglutinador del sector i altres institucions relacionades.
Amb aquest objectiu genèric de promoure i desenvolupar el sector del plàstic en els seus aspectes de producció, transformació i comercialització, mitjançant l'estudi, la investigació, l'assessorament i l'assistència als organismes, associacions, empreses i persones relacionades amb el sector, es crea el Centre Català del Plàstic.
Atès el que disposa l'article 9.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya;
A proposta del conseller dIndústria i Energia, id'acord amb el Govern,

DECRET

Article 1.

S'autoritza la Generalitat de Catalunya a participar en el consorci Centre Català del Plàstic (CCP), que estarà integrat, a més de la Generalitat de Catalunya, per les associacions representants del sector del plàstic: Centre Espanyol de Plàstics (CEP, Associació d'Industrials de Plàstics de Catalunya (AIPC), Associació Catalana dEmpreses Constructors de Motlle i Matrius (ASCAMM), Associació de Constructors de Maquinària per a Plàstics i Cautxú (imapc), Confederació Espanyola d'Empresaris de Plàstics (ANAIP), Federació Espanyola de Transformadors i Manipuladors de Plàstics (FETRAPLAST), l'Ajuntament de Terrassa i la Universitat Politècnica de Catalunya, i es ratifiquen els seus estatuts, que estableixen la composició, les finalitats, l'organització i el funcionament, els quals es publiquen annexos a aquest Decret.

Article 2

El Centre Català del Plàstic serà un consorci públic de gestió que disposarà de personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

Les parts consorciades formalitzaran l'acte constitutiu i nomenar els seus representants en els òrgans de decisió.

Article 4

El Departament dIndústria i Energia assumirà la tutela del Centre Català del Plàstic a tot allò que al dret públic faci referència.

DISPOSICIONS FINALS

1. S'autoritza el conseller dIndústria i Energia per dictar les disposicions necessàries per al desplegament i aplicació del prensenta Decret així com per dur a terme totes les actuacions necessàries per formalitzar la constitució del consorci.

2. Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 26 octubre 1993

Jordi Pujol
Presdente de la Generalitat de Catalunya

Antoni Subirà i Claus
Conseller dIndústria i Energia

ESTATUTS

del consorci Centre Català del Plàstic

CAPÍTOL 1

Disposicions generals

Article 1

Naturalesa

1.1 El Centre Català del plàstic és una entitat de caràcter consorcial, amb personalitat jurídica pròpia i amb tota la capacitat jurídica de dret públic i privat que necessita per a la realització dels seus objectius.

1.2 El consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts, pel seu Reglament de règim interior i per les disposicions legals de caràcter general públic i privat que li siguin d'aplicació.

Article 2

Composició

2.1 El Centre Català del Plàstic està constituït des de la seva creació per:

La Generalitat de Catalunya.

L'Ajuntament de Terrassa.

La Universitat Politècnica de Catalunya.

Els membres representants del sector industrial del plàstic: Centre Espanyol de Plàstics, Associació d'Industrials Plàstics de Catalunya, Associació Catalana dEmpresses Constructors de Motlle i Matrius, lAssociació de Constructors de Maquinària per a Plàstics i Cautxú, Confederació Espanyola d'Empresaris de Plàstics i Federació Espanyola de Transformadors i Manipuladors de Plàstics.

2.2 Aquest Centre podrà incorporar com a membres a altres administracions i organismes públics o entitats privades sense ànim de lucre que participin de l'interès i finalitats del Centre.

Article 3

Règim jurídic

3.1 L'actuació del Centre, en virtut de la seva personalitat jurídica pública, als efectes de procediment i recursos en via administrativa i jurisdiccional, queda sotmesa al règim de l'Administració de la Generalitat. Contra les resolucions del director del Centre es pot interposar recurs ordinari davant el Consell General, els acords exhaureixen la via administrativa.

3.2 Així mateix, són aplicables al Centre les normes que regeixen la jurisdicció penal, civil i laboral respecte a l'Administració de la Generalitat.

Article 4

Seu

El domicili del Consorci serà en els locals de la seu del Centre Català del Plàstic, c / Colom, 114, de Terrassa, immoble cedit per l'Ajuntament de Terrassa per al funcionament d'aquest, que allotjarà totes les instal·lacions administratives i docents. Qualsevol canvi de domicili haurà de ser acordat pel Consell General d'acord amb el que estableixen els seus Estatuts. Quedarà oberta la possibilitat d'establir delegacions fora de la seva seu.



CAPÍTOL 2

Objectius i funcions

Article 5

Objectius

5.1 El Centre Català del Plàstic té els objectius següents:

Contribuir a la millora de la competitivitat del sector mitjançant l'estudi de mètodes i aplicacions industrials del plàstic.

La prestació de serveis a la indústria auxiliar, de maquinària, de matèries primeres i transformats plàstics.

L'elaboraión i difusió d'estudis generals i sectorials de matèries científiques i tècniques relacionades amb els materials plàstics i processos de transformació.

Acollir i promoure en el seu si el debat i la discussió sobre els temes i propostes d'interès per al sector.

5.2 La consecució de les finalitats assenyalades es duran a terme principalment a través de la recerca aplicada, els estudis derivats de la mateixa, l'especialització dels treballadors i professionals del sector, conferències, publicacions i col·laboració amb altres institucions i empreses.

Article 6

Funcions

Són funcions del Centre:

Estimular la formació tècnica.

Divulgar i difondre el coneixement i la informació científica i tècnica.

Prestar serveis a les empreses del sector plàstic.

Promoure la investigació i desenvolupament.

Fomentar els intercanvis d'experiències interempresarials.

Augmentar el nivell de la qualitat productiva i, en general, participar, promoure i vehicular propostes i activitats d'interès del sector productiu de plàstics, tant a nivell nacional com internacional.

CAPÍTOL 3

Règim orgànic i funcional

Article 7.

Òrgans de govern

7.1 El Centre es regirà pels següents òrgans de govern:

Consell General

President

Comitè Executiu

Director

7.2 podran crear comissions especials de caràcter transitori per a la preparació de temes concrets, que han d'informar al Consell General.

Secció 1

El Consell General

Article 8

Composició

8.1 El Consell General és l'òrgan superior de deliberació del centre i estarà format per representants de cada ens consorciat en la següent proporció:

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament dIndústria i Energia (3 membres), el Comissionat per a Universitats i Recerca (1 membre) i la Junta de Residus (1 membre).

L'Ajuntament de Terrassa (2 membres).

La Universitat Politècnica de Catalunya (2 membres).

El sector de Plàstics (6 membres), que designarà els seus representants entre els components de les juntes directives de les associacions consorciades.

8.2 El director del Centre forma part del Consell General amb veu però sense vot com a membre nat del mateix per la seva condició de director.

08/03 Obligatòriament el Consell General comptarà amb:

El president del Centre, que serà el director general d'Indústria.

El vicepresident, que serà un membre representant del sector industrial.

Article 9

Cessament dels membres

Quan alguna de les persones que formin part del Consell General com a representants d'algun ens consorciat cessament en el seu càrrec o plaça en l'ens que representi ceserá automàticament en els òrgans de Govern del Centre.

Article 10

Incorporació de nous membres

La Incorporació de nous membres es produirà mitjançant sol licitud prèvia, escrita i raonada per part de l'entitat interessada amb l'aprovació del Consell General.

Article 11

Exclusió dels membres

11.1 Podran ser excloses aquelles entitats membres a les que els siguin atribuïbles actes, manifestacions o conductes que estiguin en contradicció amb els objectius i propòsits del Centre.

11.2 La deisión relativa a l'exclusió haurà de ser adoptada pel Consell General.

Article 12

Durada del mandat dels representants

La durada del mandat dels membres del Consell General serà de 3 anys.

Article 13

Funcions

Seran comptencias del Consell General:

La modificació d'estatuts.

L'admissió de noves entitats consorciades o la separació de les ja existents.

L'aprovació dels programes operatius anuals.

L'aprovació del calendari d'activitats anauales.

L'aprovació de l'exercici econòmic anual.

L'aprovació de les fonts de finançament i de participació de cada entitat onserciada.

L'adquisició, disposició, administració i alienació de béns i drets del Centre.

L'aprovació de tarifes a aplicar pel Consorci a les seves activitats docents.

L'aprovació de plans i projectes d'obres i serveis.

Nomenament del director del Centre a proposta del Comitè Executiu.

Acordar el canvi de domicili.

Acordar la dissolució i liquidació del Centre.

Article 14

Règim de sessions

14.1 El Consell General es reunirà com a mínim dues vegades l'any prèvia convocatòria del president del Centre, així com totes les vegades que sigui convocat per aquest o ho proposi una tercera part dels seus membres.

14/02 les reunions seran convocades amb una antelació mínima de 15 dies, s'adjuntarà ordre del dia i la documentació que estigui previst examinar en la sessió. En cas d'urgència, el Consell General es podrà convocar amb una antelació mínima de curenta-vuit hores.

14.3 Les reunions estaran presidides pel president, que podrà delegar aquesta funció en el vicepresident.

14.1 El Consell General quedarà vàlidament constituït i pot adoptar acords amb força vinculant quan assisteixin la meitat més un dels seus membres.

Article 15

Adopció d'acords

15.1 Els acords presos pel Consell General han de tenir el vot de 2 / 3 parts dels presents per decisions que afectin a temes econòmics, de gestió i de govern del Centre, i amb la majoria simple per a les restants decisions. No obstant això, el reglament intern del Centre regularà concretament la forma de vot segons els temes de què es tracti.

15.2 En cas d'empat el vot del president tindrà caràcter diriment.

Secció 2

El president

Article 16

Funcions

16.1 El president del Centre, que ho serà també del Consell General i del Comitè Executiu, tindrà les funcions següents:

Representació institucional del Centre sense prejudici d'eventuals delegacions en altres membres del Consell General.

Convocar les reunions del Consell General i fixar l'ordre del dia, tenint presents les peticions d'altres membres del Consell General.

Presidir les sessions del Consell General i del Comitè Executiu i dirigir els debats, que podrà delegar en el vicepresident.

Suspendre i aixecar les sessions.

Donar el seu vistiplau a les actes i certificats dels acords que s'adoptin en el Consell General.

Fer ús del vot de qualitat per dirimir les qüestions que es puguin suscitar en el si del Consell General.

16.2 En cas de vacant, aunsencia o malaltia, o una altra causa legal, el president serà substituït pel vicepresente i, si no, pel membre de l'òrgan de més jerarquia, antiguitat i edat, per aquest ordre, d'entre els seus components.

Secció 3

El Comitè Executiu

Article 17

Composició

17/01 Serà l'òrgan de govern i d'administració del Centre.

17.2 El Comitè Executiu estarà format per:

El president, en representació de la Generalitat de Catalunya, serà el director general d'Indústria que podrà delegar en un altre representant de la Generalitat de Catalunya.

Un representant de la Generalitat de Catalunya.

Dos representants del sector: el vicepresident i un altre membre.

El director, amb veu però sense vot.

Article 18

Funcions

El Comitè Executiu és l'òrgan de gestió del Centre i és el responsable davant el Consell General de tota la tasca que li hagi estat encomanada per aquell. Però disposa d'atribucions pròpies de les quals pot informar, sense haver de retre comptes obligatòriament. Aquestes competències són:

Creació de l'estructura organitzativa interna del Centre, la seva composició i política retributiva.

Establiment de convenis i acords de col·laboració amb altres entitats, empreses i organismes que contribueixin al compliment dels objectius del Centre.

Contractació d'operacions de crèdit i altres obligacions de caràcter econòmic de les quals s'haurà de donar informació al Consell General.

Contractació de serveis i obres que hauran d'estar signats pel director i el president del Centre.

Preparació dels programes d'activitats docents i el calendari general del Centre que executarà el director d'aquest.

Elaborar informes econòmics, pressupostos i estats de comptes, que estaran sotmesos a la informació del Consell General perquè l'aprovi.

Proposar al Consell General nomenament del director.

Article 19

Règim de sessions

El Comitè es reunirà com a mínim un cop al trimestre obligatòriament, prèvia convocatòria del director del Centre, que actuarà en les sessions cmo secretari aixecant acta de cadascuna i estaran presidides pel president del Centre.

Article 20

Mandat

La durada del mandat dels membres del Comitè Executiu serà de 3 anys.



SECCIÓ 4

El director

Article 21

Nomenament i cessament

21.1 El Centre Català del Plàstic disposarà de la figura d'un director nomenat pel Consell General, a proposta del Comitè Executiu, amb retribució a càrrec dels pressupostos del Centre.

21/01 Formarà part del Comitè Executiu i del Consell General amb veu però sense vot.

21/03 Podrà ser rellevat del seu càrrec d'acord amb els que preveu el Reglament interior del Centre, per dimissió o cessament, d'acord amb la legislació laboral vigent.

Article 22

Funcions del director

Dur a terme els acords del Consell General i les decisions / mandats del Comitè Executiu.

Actuar com a secretari del Comitè Executiu, convocant les reunions i aixecant acta de les sessions.

Desenvolupar els objectius del Centre mitjançant les activitats previstes i acordades pel comitè executiu.

Desenvolupar i gestionar les necessitats econòmiques i administratives per al correcte i puntual funcionament del Centre, d'acord amb la normativa pública o privada, que requereixi cada cas.

Contractació de personal i serveis necessaris per les activitats del Centre, dins dels límits establerts pel Comitè Executiu.

Confeccionar la memòria anual d'activitats del Centre.

Coordinar totes les activitats que es dugui a terme així com iniciatives a desenvolupar entre diverses institucions.

Representar el Centre en les accions externes de caràcter habitual, especialment docent d'aquest organisme.

Elaborar l'informe econòmic de la situació comptable i de tresoreria.

Article 23

Personal

23.1 El personal adscrit al Centre dependrà directament del director.

23.1 El personal del Centre podrà comprendre:

a) Personal propi del consorci de caràcter laboral.

b) Personal propi d'entitats consorciades. Als efectes de cobrir les necessitats de personal que puguin derivar del funcionament del Centre, aquest podrà incorporar persones que prestin els seus serveis en qualsevol de les associacions, institucions i entitats que formin part, així com també recórrer a la contractació externa, d'acord amb les dispocición aplicables.

23.3 L'organigrama del Centre, així com les seves modificacions, hauran de ser aprovats pel Consell General, a proposta del director, i d'acord amb el Comitè Executiu.

Capítol 4

Règim econòmic-financer

Article 24

Patrimoni

Constituiran el patrimoni del Centre:

a) els béns immobles cedits per les entitats consorciades, o almenys una d'elles, per constituir la seu física del Centre on es durà a terme la seva activitat.

b) Els béns materials, recursos financers i altres drets que li aportin les entitats consorciades.

c) Els béns i drets adquirits per un altre concepte o per qualsevol altre títol, subjecte a dret públic o privat.

El Patrimoni que resulti quedarà refejado en l'inventari corresponent, que revisarà i aprovarà anualment el Consell General.

Article 25

Recursos

Per a la gestió del Centre els fons econòmics amb els que comptarà seran:

a) Aportacions econòmiques efectuades i desemborsades per les entitats consorciades.

b) El rendiment del seu patrimoni.

c) L'import de les tarifes o quotes d'inscripció en els cursos impartits pel Centre i altres activitats formatives, els preus han de ser satisfets pels usuaris.

d) L'import del pagament de les tarifes efectuades per persones físiques o jurídiques que utilitzin els serveis del Centre abonant el preu corresponent.

e) Subvencions i ajuts atorgats o que puguin atorgar les administracions.

f) Qualsevol altres que puguin correspondre al Centre d'acord amb les lleis.

Article 26

Principi d'autosuficiència

El sistema de finançament del Centre es regirà pel principi d'autosuficiència dins dels marges establerts en el moment de la seva creació en base a les aportacions que inicialment es recullin i es comprometin a seguir aportant anualment les entitats concertades.

Article 27

Endeutament

El Centre té capacitat d'endeutament enfront de tercers sempre que no superi el volum dels fons propis constituïts en la seva fundació i en les posteriors aportacions dels ens consorciats. En cas de superar-lo caldrà l'acord ratificat per cadascuna de les entitats consorciades.

Article 28

Superàvit

En cas d'existir superàvit, serà invertit en mitjans propis.

Article 29

Informe econòmic

L'informe econòmic de la situació comptable i de tresoreria correspon al director, que el sotmetrà al Comitè Executiu per a la seva discussió i avaluació. El president, un cop evacuat aquest tràmit previ, presentarà al Consell General dins del primer trmiestre de cada any.

Article 30

Control econòmic-financer

El control de caràcter economicofinancer del Centre es realitzarà d'acord amb el que preveu l'article 75 de la Llei 10/1982, de finances públiques de Catalunya. S'ajustarà, així mateix, al que disposa a la Llei 11/1981, de patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

Article 31

Règim de contractació

31.1 L'adquisició de béns immobles i l'execució d'obres s'han de sotmetre a procediments que s'adaptin als principis de publicitat i de concurrència propis de la contractació administrativa.

31.2 En el que fa a la resta de contractes es sotmetran a les normes de dret privat.

CAPÍTOL 5

Dissolució del Centre

Article 32

32.1 El centre es podrà dissoldre per l'acord del Consell General amb el vot dels 2 / 3 dels seus integrants legals sempre que el balanç anual presentat sigui equilibrat.

32.2 No podrà dissoldre en cas de balanç negatiu o compte de pèrdues superior al valor del seu valor immobiliari.

32.3 El Centre podrà dissoldre si s'observa una manifesta inviabilitat del seu projecte de creació.

32.4 L'acord de dissolució determinarà la forma en què es procedirà a la liquidació dels béns pertanyents al Centre ia la reversió del seu patrimoni mobiliari o immobiliari a entre consorciat del qual provingui, llevat que s'hagi de realitzar aquests actius per fer front a deutes legalment contrets pel Centre.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Industriales de Plásticos de Catalunya
Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria para Plástico y Caucho
Centre Català del Plàstic
Centro Español de Plásticos
Federación Española de Transformadores de Materias Plásticas
Plastics Europe Ibérica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis