Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Albert Moreno, un presidente para la renovación del CEP
No hi ha res que impedeixi una aproximació entre les dues associacions (Anaip i el Cep)

Albert Moreno, un president per a la renovació del CEP

Ferran Puig15/05/2002
El passat mes de març es va produir un fet de notable rellevància en el sector, i que suposa un important punt d'inflexió: José Lloria, que ha estat president del Centre Espanyol de Plàstics durant més de 20 anys, va ser nomenat President d'Honor d'aquesta organització, i la presidència ha passat a ser ocupada, després del corresponent procés electoral, per Albert Moreno, director general de Cepex Holding.
Imagen
Albert Moreno, com moltes de les persones que es fan escoltar, parla baix i amb certa lentitud, encara que amb gran precisió expressiva. De l'abans anomenat Peritatge Industrial va passar a enginyer superior per a, ja casat i en ple exercici professional en SEAT, obtenir la llicenciatura en Ciències Econòmiques. "En aquell moment jo veia com els personatges que triomfaven eren economistes ..." - Assegura Moreno. Després de 29 anys a SEAT, durant els quals va ocupar diferents càrrecs de responsabilitat en les àrees d'Assistència Tècnica, Producció, Anàlisi del Valor, Compres Nous Projectes i Qualitat, Joan Planes, President del Grup Astral, el va convèncer per assumir la direcció general de Cepex Holding, que ocupa des de fa 5 anys. "És molt interessant, perquè ara tinc la possibilitat de dirigir i participar en tot el procés industrial, des del disseny fins a la comercialització dels productes, i aquest és el somni de qualsevol enginyer amb activitats empresarials". És pausat, i examina els seus interlocutors sense que aquests amb prou feines ho adverteixin.
És un home estudiós i té maneres sinceres. En l'àmbit associatiu cal ressenyar que va ser el promotor i primer president de l'Associació Catalana d'Anàlisi del Valor ", de la qual és actualment President d'Honor.

Com ha trobat el CEP un cop vist des de la talaia de la presidència?

El CEP és una associació orientada fonamentalment a donar servei als seus associats, amb un nombre de socis elevat i molt estable. El soci es troba còmod'i ben aconsellat per les activitats i el servei d'informació.
Hi ha diferents motivacions per associar-se. Una per a entrar en contacte amb el sector i rebre informació ... M'han parlat molt bé dels cursos i seminaris a tot Espanya, ara que he anat aprofundint en el nivell de coneixement del CEP. Entenc que és un punt molt fort i positiu i que permet fer una anàlisi per imaginar una projecció futura.
Veig grans possibilitats d'incrementar aquests serveis transmetent una imatge més actualitzada. Crec que l'any vinent, que és el del cinquantenari, pot ser una bona oportunitat per donar a conèixer les noves iniciatives. Hem de cuidar molt el cinquantenari, no ja des del punt de vista de la imatge, sinó especialment pel que fa al servei a l'associat.
Hem de millorar les ja bones relacions amb altres organismes del sector amb les que es poden generar sinèrgies importants. Per tant ens trobem davant d'una molt bona plataforma per seguir creixent.

Quines són les perspectives de futur de la nova presidència?

És encara prematur decidir sobre el futur. Hem organitzat un grup de treball, que jo mateix presideixo, que realitza estudis molt avançats que poden conduir-nos a diferents conclusions.
Tenim de moment algunes idees per al curt termini, però en aquest moment ens interessa més el llarg termini, cap a on podem arribar. No són idees el que falta, però les estem valorant i examinant de quina manera és possible portar-les a la pràctica, cosa que no sempre és immediata. Anem a estudiar quines estratègies hem de posar en marxa per aconseguir que el CEP guanyi més protagonisme, sigui encara més conegut i, sobretot, que l'associat percebi que rep uns serveis de qualitat.

La denominació "Centre Espanyol" suggereix un àmbit estatal d'actuació, mentre que a la resta d'Espanya hi ha una percepció que el CEP és d'àmbit català. Com es pot resoldre aquesta aparent contradicció?

Catalunya és una potència en el món dels plàstics, ja que al voltant del 50% de la indústria i el 85% dels proveïdors és aquí. Després estem ubicats on hem d'estar. Però per tal de compensar aquesta inevitable polarització s'intenta realitzar el major nombre possible d'actes fora de Catalunya. Altres associacions, ubicades a Madrid o altres ciutats, pateixen de la mateixa situació però en sentit contrari.
Cal però fer un esforç per aproximar-nos a altres comunitats, on cada vegada més poden trobar indústries d'excel • lència. Si arribem a ser prou valents i potents podríem arribar a establir delegacions en diferents comunitats clau. Això podria constituir-se en un objectiu a llarg termini si fem les coses prou bé.
És cert que la seu és a Barcelona, la biblioteca és a Barcelona ... Això té fins i tot un reflex en les quotes dels associats, que són una mica més reduïdes per als socis de fora de la província de Barcelona, per compensar el desavantatge de la llunyania a la seu del CEP. Així doncs, el Centre és molt conscient de la limitació que suposa la ubicació geogràfica per als associats allunyats geogràficament i espera potenciar les accions per compensar aquest fet. La progressiva utilització dels mitjans de comunicació informàtics i Internet poden ajudar a pal·liar els problemes de llunyania.

Les relacions entre Anaip i el CEP han estat una constant en els darrers anys. Veu vostè alguna possibilitat d'arribar a alguna forma de relació orgànica entre ambdues organitzacions?

En aquest moment són associacions que es coneixen i que podrien estrènyer més les relacions per operar conjuntament en diversos camps i crear així sinergies en profit per a ambdues. En aquest sentit no hi ha res que impedeixi una aproximació entre les dues associacions, ja que entenc que són en gran mesura complementàries.
Anaip agrupa un conjunt d'associacions sectorials molt important. La meva pròpia empresa està associada a ASETUB, que és la que ens correspon per la nostra activitat. Són associacions amb característiques i orientacions diferents. Anaip dedica una especial atenció als temes normatius, contactes institucionals, organismes de certificació i relacions amb altres associacions professionals d'àmbit europeu.
Si entre tots som prou intel ligents com per buscar sinergies es pot avançar molt, sempre en benefici del sector. Dins el món professional cal col·laborar, sumant sempre i mai restant. Això és el que hem de fer no només amb Anaip, sinó també amb altres institucions i associacions.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Tubos y Accesorios Plásticos
Centro Español de Plásticos
Plastics Europe Ibérica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+iPlastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis