Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Evolución del comercio mundial de moldes y matrices (2008-2012)
Xina és ja el primer venedor de motlles i de matrius a Espanya

Evolució del comerç mundial de motlles i matrius (2008-2012)

Josep Font, secretari general de Ascamm i de Feamm

07/03/2014
Aquest article ha estat elaborat a partir dels informis producte/país de l'ICEX corresponents als productes: útils d'embotir, estampar o punzonar, codi TARIC 82 07 30, motlles per a plàstic i cautxú (injecció o compressió), codi TARIC 84 80 71 i motlles per a metalls o carburs (injecció o compressió), codi TARIC 84 80 41.

Grans xifres

Després dels mínims aconseguits pels tres productes l'any 2009, a partir de 2011 tots s'han situat per sobre de 2008 amb augments totals del 19,15% en 2011 i del 15,7 l'any 2012.

Imagen
Imagen

Els 10 principals compradors i els 10 principals venedors (2012)

En el quadre següent es mostren per a cadascun dels tres productes, els 10 principals compradors i els 10 principals venedors.

Imagen

EUA, Alemanya, Xina i Mèxic són, per aquest ordre, els primers compradors de matrius, motlles de plàstic i motlles d'alumini. En conjunt es porten gairebé el 40% de les importacions. Japó, Xina, Corea del Sud, Alemanya i Itàlia són els grans venedors amb un 61% del total.

Alemanya i Xina són també grans compradors mentre que Corea del Sud i Itàlia gairebé només venen.

Japó, que amb 3.293 milions de dòlars és el primer venedor, és el sisè comprador de motlles de plàstic.

Els 5 majors compradors i els 5 majors venedors de matrius (2012)

En el quadre següent es mostra qui són els cinc majors compradors de matrius i els seus respectius proveïdors i clients. Pot observar-se que el primer comprador de matrius és EUA i que els seus principals proveïdors són Japó, Canadà, Corea del Sud, Xina i Alemanya. Japó és el primer venedor de matrius i els seus principals clients són EUA, Xina, Tailàndia i el Regne Unit.

Imagen

Els 5 majors compradors de motlles de plástio i els 5 majors venedors de motlles de plàstic (2012)

En el quadre següent es mostra qui són els cinc i els seus respectius proveïdors i clients. Japó és el sisè comprador mundial per darrere d'EUA, Alemanya, Xina, Mèxic i Xina/Hong-Kong. Mentre, Xina, Japó i Corea del Sud són els grans venedors.

Imagen

Els 5 majors compradors i els 5 majors venedors de motlles d'alumini (2012)

En el quadre següent es mostra qui són els cinc majors compradors de motlles i els seus respectius proveïdors i clients. Japó, Xina i Itàlia són els grans venedors. Si Xina té les seves vendes molt repartides i equilibrades, Japó les concentra en cinc països i Itàlia ven majoritàriament a Alemanya.

Importacions i exportacions espanyoles de motlles i matrius (2010-2013)

Imagen

En els quadres següents es mostra l'evolució de les importacions i exportacions espanyoles en el període 2010-2013. Les xifres estan en milers d'euros.

Imagen
Imagen

Destaca que en 2013, tant les exportacions de matrius com de motlles d'injecció o compressió de plàstic es van mantenir en els nivells de 2012. Per la seva banda, les importacions de matrius van augmentar un 26%.

Així mateix, Xina, amb un 26% del total, és ja el primer venedor de matrius a Espanya.

D'altra banda, les importacions de motlles d'injecció o compressió de plàstic han augmentat un 17% i Xina, amb un 34% del total, segueix sent el primer venedor de motlles a Espanya

Quant a la producció espanyola, cal destacar que el 80% de les matrius i el 67% dels motlles de plàstic espanyols s'exporten a Europa mentre que el 24% dels motlles de plàstic ja s'exporten a Amèrica.

Els informis producte-país de l'ICEX contenen també informació sobre els mercats amb major creixement d'exportacions i importacions i sobre l'evolució de la quota de mercat d'Espanya en els seus principals clients i l'evolució dels altres proveïdors dels mateixos. Poden sol·licitar-se a la web de l'ICEX www.icex.es

Empreses o entitats relacionades

Eurecat (ex Fundació Privada Ascamm)
Federación Española de Asociaciones Empresariales de Moldistas y Matriceros - Feamm

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    17/10/2024

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberAECQTechsolidsEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis