Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Estructuras de matrices más fuertes para el sector de la automoción
Per a un funcionament correcte, les matrius requereixen un manteniment periòdic i fins i tot han de substituir-se en casos extrems

Estructures de matrius més fortes per al sector de l'automoció

Martin Bock, Fraunhofer Institute for Production Technology IPT05/03/2014

Existeix una gran demanda en matricería. Mitjançant l'ocupació de làser per a les superfícies d'aliatges amb material de farciment es poden aconseguir peces més robustes i resistents al desgast. Aquest procés augmenta la vida útil de les matrius utilitzades en automoció en un 150 %.

Lentament el punxó de metall s'apropa a la peça de la fulla de metall i l'empeny a la premsa amb una força de diverses tones, produint components d'automoció en qüestió de segons. Conegut com a procés d'embutición profunda, aquest procés de matricería especial s'utilitza en la indústria automobilística per formar peces pertanyents al cos del vehicle en les formes requerides. El procés sembla suau i delicat en la nau de producció, però realment es tracta d'una enorme sobrecàrrega per a les matrius. I és així a causa de l'alta pressió generada durant l'operació de pressió, sobretot en les matrius espatlla. En aquestes àrees de matricería es diposita el material en la forma desitjada, i són precisament aquestes superfícies les que tendeixen a desgastar-se molt ràpidament. Per a un funcionament correcte, les matrius requereixen un manteniment periòdic i fins i tot han de substituir-se en casos extrems. Això pot suposar que cares màquines de producció hagin d'estar inactives durant fins a una hora. A més, les matrius de premsatge són molt costoses, úniques i fabricades en matèries primeres especials. Fins i tot les matrius que mesuren uns pocs centímetres costen fins a 600 euros.

Gràcies a la deposició de metall làser, la matricería optimitzada de Mühlhoff Umformtechnik GmbH és encara més robusta que l'anterior...
Gràcies a la deposició de metall làser, la matricería optimitzada de Mühlhoff Umformtechnik GmbH és encara més robusta que l'anterior. La foto mostra el sistema de mecanitzat empleat. Foto: Fraunhofer IPT.

El que els fabricants necessiten són processos que augmenten la vida útil de les matrius i redueixen els temps d'ajust. Un d'aquests mètodes es tracta de la deposició de metall làser. El feix de làser fon amb cura la superfície de la matriu i el material de farciment per produir una capa local que protegeixi la superfície del desgast. El procés augmenta la robustesa i la resistència de la matriu d'acer inoxidable en punts crítics. El tractament de feix de làser es completa en fraccions de segon. El que fins ara s'ha trobat a faltar, no obstant això, és un procés universal, reproduïble per a l'ús industrial pràctic. Aquesta deficiència s'ha solucionat de mà d'investigadors de l'Institut Fraunhofer de Tecnologia de Producció IPT en Aachen juntament amb el fabricant d'eines Mühlhoff Um- formtechnik GmbH i altres socis en el curs d'un projecte dins de la Green Carbody Technologies Innovation Alliance (InnoCaT).

La vida útil augmenta en un 150%

Investigadors han reconstruït una fresadora de cinc eixos que pot utilitzar-se per a matrius d'aliatges automàticament mitjançant làser. La màquina està inserida en el procés de fabricació actual i augmenta la vida útil de les matrius en un 150%. El nou procés també millora la qualitat dels components i possibilita ajustar millor els temps, tal com han mostrat els tests pràctics duts a terme en les instal·lacions de Mühlhoff. Mühlhoff té la seva seu en el municipi d'Uedem en Renania del Nord-Westfàlia, a l'est d'Alemanya, i actualment dóna ocupació a més de 340 treballadors, fabricant components de metall per a la indústria automobilística. El taller propi de la companyia subministra matricería a diversos centres de producció.

A més de la màquina de deposició de metall làser, una altra part clau del sistema és el programari CAx integrat (CA = informatitzat). Aquest programari permet controlar tots els processos de tractament de superfície de làser d'una manera clara i reproduïble. Tots els paràmetres de procés necessaris es transmeten a la màquina sense la necessitat d'interferència alguna. Els processos poden simular-se detalladament i optimitzar-se de forma avançada en les operacions de processament actual.

En 2010, més de 60 socis de la indústria i investigadors es van unir en InnoCaT amb el desig de dur a terme una recerca conjunta amb innovacions i sinergies dins de la cadena de processos de l'automoció. La resta de temps, van analitzar els complexos fluxos de producció íntegrament i des d'un punt de vista de l'eficiència de fonts, prenent en cada etapa des de la fabricació d'eina al premsatge, la construcció dels cossos de vehicles, i la pintura de les carrosseries. Els cinc projectes de col·laboració i 30 subprojectes han aportat solucions tècniques i enfocaments generals per augmentar l'energia i l'eficiència de fonts abans de finalitzar la iniciativa a la fi d'estiu.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    17/10/2024

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+iAECQTechsolids

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis