Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Manuel Novo, administrador de Erofio
“DMG ofereix equips fiables que ens permeten obtenir nivells de productivitat i rigor que lliguen amb la nostra reputació”

Entrevista a Manuel Novo, administrador d'Erofio

Nina Jareño27/02/2014

El grup portuguès Erofio S.A. s'especialitza en el subministrament de solucions per a la indústria d'injecció de termoplàstics, utilitzant la millor tecnologia disponible per al projecte, producció i control de qualitat en el subministrament de motlles i injecció plàstica. Amb seu en Jardoeia, Erofio és un grup industrial en permanent actualització que des de fa uns anys confia en DMG Mori “per la seva productivitat i rigor”, tal com explica el seu administrador, Manuel Novo, en aquesta entrevista.

Manuel Novo, administrador del Grup Erofio S.A.
Manuel Novo, administrador del Grup Erofio S.A.

Per començar, podria descriure què tipus de peces fabriquen per al sector de la fabricació de motlles i matrius?

Erofio fabrica motlles en acer per a la injecció de termoplàstics, amb especial enfocament en els sectors industrials d'automoció i electrodomèstics.

Quina evolució tecnològica ha viscut aquest segment en els últims anys?

En aquests sectors hem tingut reptes importants que ens han permès desenvolupar i consolidar coneixement especialitzat, com la fabricació d'utillatges per a injecció de dos components.

Quin percentatge de la seva producció es destina a l'exportació? En els últims anys, han incrementat les comandes per a projectes internacionals?

Els motlles fabricats en Erofio es destinen a l'exportació en més del 90%. Des de Portugal es produeixen components per a productes que s'exporten. La bona reputació assolida gràcies a la fiabilitat i la qualitat que oferim ens permet tenir una cartera de comandes important des de principis de l'any. 2014 també comença molt fort.

El sector de la maquinària és molt exigent quant a recerca es refereix? Què suposa la R+D al seu pressupost?

La fabricació de motlles és una activitat que consisteix a crear un utillatge únic que procedeix d'utillatges anteriors i acaba sent la base dels següents. Això succeeix perquè les peces i els sistemes en el sector del plàstic estan en evolució constant. Així, hi ha molta recerca en actiu, aplicant el coneixement de casos anteriors i creant solucions tècniques innovadores per resoldre una necessitat. Per tant no es prepara un pressupost per a recerca sinó que aquesta surt de la necessitat d'aportar solucions.

En aquest sentit, quins requisits han hagut de complir?

Encara que el detall de construcció d'un motlle sigui sempre nou, hi ha metodologies que es poden consolidar en un sistema de treball, integrat i informatitzat, complint totes les funcions de l'empresa, que permet saber a cada moment la situació d'un projecte o procés particular. Aquest sistema està aprovat segons la norma ISO 9001.

El Grup Erofio va ampliar les seves instal·lacions en 2013
El Grup Erofio va ampliar les seves instal·lacions en 2013.

La seva empresa està especialitzada en la fabricació de motlles. Amb quines dificultats tècniques es troben?

Els reptes són diaris i no tant per la naturalesa del treball a realitzar sinó més per la velocitat de les sol·licituds del mercat. Cada dia s'ha de fer més en menys temps, i el que ahir era un objectiu, pansa a ser una realitat molt ràpidament.

Seguint aquesta línia, com funciona el sistema de terminis de fabricació i lliurament?

El procés de creació del motlle està subjecte al sistema que referenciem a dalt. Totes les funcions i tasques estan dividides, encara que tenen accés uneixis a unes altres, i cada persona sap el que ha de fer i quan. Això permet el monitoratge del procés de fabricació, aplicant mesurades correctivas quan necessari i sense pèrdua de temps.

Quin tipus de maquinària requereixen per desenvolupar el seu treball?

La nostra labor és donar forma a l'acer per modelar, per la qual cosa s'utilitzen totes les formes de mecanitzat possibles: fresadores, electroerosions per fil i per penetració, torns, rectificadores…

El seu parc de maquinària incorpora DMG Mori. Què els va fer optar per aquesta companyia? De quins models disposen?

DMG ofereix equips fiables que ens permeten obtenir nivells de productivitat i rigor que lliguen amb la nostra reputació. DMG Mori també permet als desenvolupadors treballar amb una sola filosofia i un sol programari. Actualment, els equips en operació són:

  • Deckel Maho DMF 360 lineal (5. eixos) CNC Heidenhain iTNC530 X-3600 I- 900 Z- 820
  • Deckel Maho DMF 260 lineal (5. eixos) CNC Heidenhain iTNC530 X-2600 I- 1100 Z- 900
  • Deckel DMU 125 P (5. eixos) CNC Heidenhain iTNC530 X-1250 I- 1000 Z- 1000
  • Deckel Maho DMU 80 Evolution (5. eixos) CNC Heidenhain iTNC530 X- 800 I- 600 Z- 500
  • Deckel Maho DMU 200P (5. eixos) CNC Heidenhain iTNC430 X-2000 I- 1800 Z- 1800
  • Deckel Maho DMU 60 T (4. und 5. eixos) CNC Heidenhain 430 X- 630 I- 560 Z- 560
  • Deckel Maho DMU 80 T (4. und 5. eixos) CNC Heidenhain 430 X- 880 I- 630 Z- 630
  • Deckel DMC 105 V Linear (3. eixos) CNC Heidenhain 530i X-1000 I- 800 Z- 600
  • Deckel Maho DMC 65 V CNC Heidenhain 430 X- 650 I- 500 Z- 500
  • Deckel Maho DMC 63 V CNC Heidenhain 426 X- 650 I- 500 Z- 500

Quines prestacions i avantatges competitius destacaria d'elles?

La productivitat que obtenim en la major part dels treballs en utilitzar 5 eixos ens dóna també un rigor que ens permet estalviar molt en l'ajust final, i també en despeses de proves. Arribem més lluny en el que a qualitat requerida en cada peça plàstica es refereix. Si haguéssim de canviar més vegades els muntatges de les peces a mecanitzar en la màquina-eina, necessitaríem més temps en fàbrica i tindríem més possibilitat d'error.

CNC de 5 eixos amb una sola fixació de DMG Mori
CNC de 5 eixos amb una sola fixació de DMG Mori.

Què valoren especialment de DMG Mori com a proveïdor?

En Erofio es valora la fiabilitat i durabilitat dels equips, així com un disseny agradable i una posició de treball i accés de l'operador molt ergonòmic.

Per finalitzar, tenen prevista alguna inversió a curt/mig termini en nous equips o algun nou projecte que pugui requerir noves màquines?

Està prevista l'arribada de dues màquines més en la primera meitat de l'any 2014. Es tracta d'una inversió de prop de 2 milions d'euros.

Empreses o entitats relacionades

DMG Mori Ibérica, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    17/10/2024

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+iAECQTechsolids

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis