Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a ¿Cuál es tu diferencia competitiva como moldista / matricero?
La indústria de motlles i matrius precisa d'eines de qualitat, fiables i productives, molt adaptades a cada material i procés

Quin és la teva diferència competitiva com moldista / matricero?

Rafael Pérez Dell'Olmo, de WNT Ibèrica, i Alberto Andrés Lamana, de Tebis Iberia05/03/2013
La indústria de motlles i matrius precisa d'eines de qualitat, fiables i productives, molt adaptades a cada material i procés. L'estudi i elecció de la geometria de l'eina i grandària idònia, és molt important a l'hora d'aconseguir bons acabats estalviant temps de producció. L'ús correcte dels paràmetres de tall de les eines juntament amb les estratègies de mecanitzat, també ens faran estalviar temps, millorar la qualitat superficial i aconseguir una major vida d'eina. Si a més emprem un programari amb profund coneixement en aquest camp i fàcil de manejar, aconseguirem una optimització dels processos, amb ús d'eines ‘més estàndard’, la qual cosa es tradueix en temps reduïts de consecució de l'eina i a costos menors.

Per això, la resposta a la pregunta proposada en el titular de l'article hauria de ser alguna de les següents:

  • Optimitzo els meus recursos productius per ajustar-me al preu que el client espera
  • La meva capacitat de resposta davant reparacions és suficientment ràpida
  • El meu compliment dels terminis de lliurament és conseqüència de l'organització del meu taller i d'una comunicació interna acceptable
  • La qualitat d'acabat dels meus motlles és suficientment bona
  • La formació del meu personal…etc.

Conscients de l'anterior, WNT (eines de tall) i Tebis (programari CAD-CAM) desenvolupen la seva activitat a Espanya a través de les seves filials gràcies, no només als seus productes d'alta qualitat sinó també a l'experiència i dedicació dels seus consultors tècnics i comercials. El nostre personal coneix la problemàtica comuna en els mecanitzats realitzats per matriceros i moldistas però també la problemàtica peculiar de cadascun d'ells, per això apoyandonos en els nostres productes apliquem les solucions necessàries en cada cas.

Prova de mecanitzat amb WNT i Tebis
Prova de mecanitzat amb WNT i Tebis.

Espremi els recursos

Mecanitza diverses peces al mateix temps?

Exemple de model 3D d'un dau d'amarri i les seves mordasses
Exemple de model 3D d'un dau d'amarri i les seves mordasses.

Amb el mòdul per mecanitzat en dau d'amarri el programador pot ordenar la seqüència de mecanitzats de les diferents peces amarrades per tipus d'eina, per costat o per peça, i amb el sistema de mordasses dobles DSG de subjecció de WNT muntades sobre daus de 4 costats es poden amarrar de forma fàcil i segura 8 peces. Aquestes mordasses poden anar amarrades directament sobre la galleda de subjecció o, com apareix en el model 3D, sobre dispositiu de punt zero tipus MNG de subjecció mecànica, de manera que es pot intercanviar les mordasses (p.i. per realitzar una peça diferent) de forma ràpida i sense necessitat de tornar a prendre ‘el zero’. En aquest tipus de subjecció també facilita molt el treball l'ús de les mordasses amb sistemes de ‘tercer braç’ com la DSG, quan posem la peça de la part inferior aquesta queda subjecta per les boques i ens permet utilitzar les dues mans per posar la peça de la part superior, sense risc al fet que es mogui o caigui la primera peça subjecta.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: conjunt en ‘V’ de 4 mordasses ESG Mini, mordasses DSG muntades sobre torre de subjecció, mordasses NCG muntades sobre torre, mordassa DSG muntada sobre torre amb sistema de punt ‘0’.

Optimitza el seu temps en taller?

En la fabricació de motlles i matrius, els costos en eines no solen repercutir fortament en els preus finals de les peces, a causa del gran valor afegit d'aquestes, però l'ús de maduixes de plaquitas si que suposarà un estalvi extra, sobretot pensant en els diàmetres grans; 16, 20, 25, 32 mm . L'ús de maduixes amb placa intercanviable també ens estalviarà temps morts de pre-reglatge a l'hora de canviar una eina trencada o gastada, ja que les plaques es canvien sense necessitat d'extreure el mànec de la maduixa del con portaeines.

L'ús de maduixes amb placa intercanviable estalviarà temps morts de pre-reglatge a l'hora de canviar una eina trencada o gastada...
L'ús de maduixes amb placa intercanviable estalviarà temps morts de pre-reglatge a l'hora de canviar una eina trencada o gastada.

Millori la capacitat de resposta

Perd temps de producció esperant rebre una comanda d'eines?

WNT es distingeix pel seu servei exprés de lliurament d'eines en 24h: les comandes realitzades abans de les 19 hores es lliuren al llarg de l'endemà, evitant llargs temps d'espera i ajudant a estalviar en estocs innecessaris.

Les seves màquines treballen desateses?

Ens sorprèn trobar-nos amb moltes indústries que disposen d'un sistema CAM però no confien plenament en ell. Prova d'això és que requereixen que una persona controli el mecanitzat romanent dempeus enfront d'una màquina per por de tenir una col·lisió. Això no ocorre amb processos programats amb Tebis gràcies a l'eficaç simulació integrada en el sistema. El simulador de Tebis es basa en, d'una banda, que és un sistema per planificar el mecanitzat, és a dir, abans de començar a programar l'usuari pot saber amb quines col·lisions es pot trobar, i, d'altra banda, els programes una vegada calculats poden ser verificats amb una seguretat del 100%. Això es tradueix que qualsevol canvi és immediat ja que el simulador és un desenvolupament propi de Tebis i no una aplicació adquirida a tercers com sol ser comun en sistemes CAM. Dit en altres paraules, els simuladors de sistemes convencionals treballen amb el fitxer de sortida CLDATA i Tebis realitza els calculos internament, la qual cosa li dóna molta més flexibilitat i seguretat.

La seva oficina tècnica és àgil modelizando i incloent paràmetres d'eines de cort?

WNT té creada una base de dades amb totes les seves eines, incloses les més usades per a motlles i matrius, en fitxers 3D, que es pot sol·licitar a través del tècnic comercial de zona o directament a l'oficina, i que aviat estarà disponible per descarregar directament amb les claus del client de la web, per estalviar temps de mesurament.

D'altra banda l'assistent per a creació d'eines de Tebis es caracteritza per la seva senzillesa en el disseny d'eines, prolongadores i portes, així com per l'àgil inclusió dels paràmetres de cort que el seu comercial de WNT li facilitarà.

A manera d'exemple vam mostrar els paràmetres de tall subministrats per WNT i modelizados en Tebis per a una eina tórica de diàmetre 32, denominada GHFC.32.R.03-09, per a l'acer 1.2311 amb duresa 52 Rockwell C:

  • Maduixa d'alt avanç, extrem roscat 32 mm de diàmetre
  • Nº de plaques (llavis) 4
  • Grandària de placa de 9 mm
  • Qualitat de plaquita CWX 26
  • Ràdio a programar 2 mm
  • Vc = 180 m/min. => 1791 rpm
  • Fz = 1 mm => Vf = 7164 mm/min (avanç total)
  • Ap = 0,5 mm (profunditat axial)
  • Ae = fins a 32 mm
  • Treball en sec, amb aire
Eina GHFC.32.R.03-09
Eina GHFC.32.R.03-09.
Muntatge d'eina tórica GHFC.32.R.03-09 en Tebis
Muntatge d'eina tórica GHFC.32.R.03-09 en Tebis.
Taula de paràmetres de tall en Tebis
Taula de paràmetres de tall en Tebis.

En el nostre sistema CAM s'organitzen els paràmetres de tall segons el tipus de mecanitzat a realitzar, el grup de màquines, el material de l'eina i el material a tractar.

Millori la seva comunicació interna

Encara consulta cotes en un plànol imprès?

Cada fresador, fins i tot amb mínimes nocions d'informàtica, pot disposar d'un visualitzador en el seu lloc de treball, la qual cosa evita aquestes consultes innecessàries i repetitives entre producció i oficina tècnica.

Tebis disposa de diversos nivells segons les funcions disponibles

  • Viewer: Permet conèixer en pocs segons l'evolució en el disseny d'una peça.

Amb la funció Viewer es pot saber l'evolució en el disseny d'una peça en pocs segons
Amb la funció Viewer es pot saber l'evolució en el disseny d'una peça en pocs segons.
  • Organizer: Aquest visualitzador inclou les funcions de l'anterior i permet a més accedir a les bases de dades i treballar amb les sendes de mecanitzat. L'organizer permet posprocesar qualsevol senda a un altre control directament a peu de màquina.

Cansat de crear i imprimir una llista amb els muntatges d'eines per a taller?

Una vegada definits els processos de mecanitzat, i importada la geometria i paràmetres de les eines en format digital, Tebis genera automàticament un pdf amb la seqüència d'eines necessàries en cada procés de mecanitzat, evidentment si es modifiquen les eines utilitzades un procés, aquest llistat s'actualitza automàticament. Els camps d'aquest llistat poden ser editats a gust de l'usuari, la qual cosa facilita la seva inclusió en la norma ISO 9001.

En aquest document s'especifica la longitud total de l'eina, així com la longitud de treball, de tal forma s'aconsegueix que en taller realitzin el muntatge correcte de l'eina.

Exemple llistat en pdf dels muntatges de les eines segons la seqüència de mecanitzat
Exemple llistat en pdf dels muntatges de les eines segons la seqüència de mecanitzat.

Empreses o entitats relacionades

Ceratizit Ibérica Herramientas de Precisión, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    17/10/2024

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+iAECQTechsolids

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis