Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Maquinaria más ecológica para los nuevos retos del mercado
Jornada de portes obertes a Movoequip

Maquinària més ecològica per als nous reptes del mercat

Xavier Borràs18/10/2010

18 octubre 2010

Durant els dies 15 i 16 d'octubre, Movoequip ha dut a terme sengles jornades de portes obertes a les seves instal·lacions de Barberà del Vallès (Barcelona), on s'han mostrat als clients les últimes novetats; especial menció mereixen dins d'elles les de la seva representada JCB, i, en concret, la nova retroexcavadora JCB 3CX4 ECO.
Les últimes novetats JCB van ser un dels plats forts de les jornades de portes obertes Movoequip
Les últimes novetats JCB van ser un dels plats forts de les jornades de portes obertes Movoequip.

El propòsit d'aquestes jornades, segons ens explica Félix Dugo, gerent de Movoequip , és "reforçar la marca Movoequip en el mercat de Catalunya, així com reforçar les nostres marques representades, comprometre amb el mercat" A més, aquestes jornades vénen a s'emmarquen dos onomàstiques importants : una celebra el 18 aniversari de l'empresa Movoequip "aquest és un motiu important, els divuit anys són la majoria d'edat", comenta Félix Dugo. L'altra onomàstica són els 65 anys d'existència de la seva representada (que també és la que es porta més quota de representació en aquestes jornades) JCB .

La plana major de Movoequip, durant la presentació de les jornades. A l'esquerra, el gerent de l'empresa, Félix Dugo
La plana major de Movoequip, durant la presentació de les jornades. A l'esquerra, el gerent de l'empresa, Félix Dugo.

Retroexcavadora ecològica

La nova gamma de JCB que els assistents a les jornades van poder veure en funcionament la componen la retroexcavadora 3CX4 ECO, la 360, la nova 80-85, i els nous models de grups electrògens i torres d'il luminació. La retroexcavadora és, com reconeix el gerent de Movoequip, el producte estrella de les jornades. Es tracta de l'última reformulació d'una màquina mixta (pala i cullera a la mateixa màquina) que ja és tot un clàssic de JCB, i possiblement la més imitada pels seus competidors (JCB va ser la primera a desenvolupar aquest concepte), dotada del sistema de cadira giratòria, perquè l'operari faci un ràpid canvi de comandaments entre la pala i la cullera, inventat per JCB. La 3CX4 ECO és, de moment, l'única màquina que hi ha ara mateix en el mercat que es pot denominar "eco", denominació que es fonamenti en el fet que és la màquina de la seva classe que menys combustible gasta, i que menys fums emet. Això proporciona un valor al client, tant en estalvi econòmic com en ecologia. Una cosa molt important, ja que, segons assenyala Félix Dugo, "Actualment, el client està molt sensibilitzat pel tema ecològic. I, d'altra banda, també demana tenir preus d'acord amb la situació actual del mercat. En resum, el client demana ecologia i economia ".

Un moment de la demostració de la nova retroexcavadora 3CX4 ECO, de JCB, duta a terme per personal d'aquesta firma
Un moment de la demostració de la nova retroexcavadora 3CX4 ECO, de JCB, duta a terme per personal d'aquesta firma.
"Actualment, el client està molt sensibilitzat pel tema ecològic. I, d'altra banda, també demana tenir preus d'acord amb la situació actual del mercat. En resum, el client demana ecologia i economia "

Altres productes

També s'han presentat en aquestes jornades els productes de les noves marques que s'han incorporat darrerament a Novoequip, és a dir: les escombradores d'aspiració Jungojet, les plataformes elevadores tot terreny i mini dumpers Hinowa, els contenidors soterrats Sotkon, i l'acord de col·laboració a que ha arribat Movoequip amb Piquersa, un dels principals fabricants espanyols de dúmpers i formigoneres, i molt especialment de màquines de neteja viària (escombradores), els productes també van poder veure's en les jornades: dúmpers amb descàrrega hidràulica frontal, dúmpers autocarregables, de descàrrega giratòria i autocarregables giratoris.

De Hinowa es van poder veure les plataformes aèries sobre erugues de la nova sèrie Lightlift, reestructurada per simplificar al màxim la utilització de la màquina per part de l'operador: la màquina s'estabilitza prement un botó, la part aèria es mou accionant una palanca, i es desestabilitza prement un altre botó. Les plataformes incorporen un nou control remot amb interfície simplificada.

En sintonia amb la tendència dels temps actuals, Hinowa també té el seu producte ecològic: la nova plataforma aèria sobre erugues Goldlift 14.70 Lithium, alimentada per un conjunt de bateries a ions de liti, el que la allibera tant del gas d'escapament com de la presa elèctrica, i la primera plataforma sobre erugues i accionada amb bateries de liti que apareix en el mercat.

"Una altra cosa que volem mostrar molt especialment dins d'aquestes jornades és", en paraules del gerent de Movoequip, "dins de la nostra cadena de valor, el servei postvenda que oferim. Durant aquests dos dies oferim descomptes de fins al 30% en recanvis a tots els clients que comprin algun dels nostres productes ". "Així mateix, volem comunicar al mercat que, durant aquests deu últims anys, Movoequip JCB hem estat la marca de confiança dels usuaris de maquinària per a les obres públiques i la construcció a Catalunya, així ho demostren les dades, que són que hem venut 2.200 màquines JCB, el que significa que, de cada deu màquines venudes a Catalunya, dos han estat màquines JCB venudes per Movoequip, de cada cinc retrocarregadora (la mixta, com se l'anomena), dos han estat JCB venudes per Movoequip. Aquest és el missatge que volem donar al mercat ".
La nova plataforma aèria Goldlift 14.70 Lithium és la primera que va sobre erugues i està gestionat amb bateries de liti que apareix en el mercat

Divuit anys de Movoequip

L'aniversari de Movoequip que celebren les jornades també és un bon motiu per mirar enrere. En aquests divuit anys, han canviat molt les coses?

"Totalment", afirma Félix Dugo, "no tenen res a veure. En aquests divuit anys el mercat ha evolucionat molt, i quan estàs vivint el dia a dia no ho notes, però quan trobes la vista enrere veus que ha canviat per complet. Ara el comportament de compra del client no és el que vèiem anteriorment, s'ha professionalitzat molt. Ara el client és molt més professional, és molt més exigent, cuida tots els detalls del seu negoci, i la resposta que hem de donar és superior. També han sorgit noves situacions. En concret, ha emergit la figura de l'llogater, que fa divuit anys no existia, o si hi havia eren de cosa petita: compressors, i coses així. Però a partir de la crisi del 93 la figura de l'llogater es va reforçar molt, ja que davant la impossibilitat de finançament dels usuaris finals es van decantar pel lloguer ".

Corrobora aquestes afirmacions el fet que els llogadors han format el gruix dels clients de Movoequip que s'han desplaçat a les seves instal·lacions de Barberà del Vallès per a examinar les novetats en l'oferta. La major professionalització del client també es nota en la reducció de la vida útil de les màquines, buscant la competitivitat. "El client, el que necessita és una màquina que li respongui bé cada dia, tenir les menys avaries possibles. Per a ser competitius necessiten tenir màquines més fiables, i això comporta utilitzar màquines la productivitat se centri en els quatre o cinc primers anys de vida, és a dir, en les seves primeres 10.000 hores, quan fa deu o divuit anys, les màquines tenien una vida útil d'unes 20.000 hores ", conclou Félix Dugo.

Empreses o entitats relacionades

JCB Maquinaria, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    17/10/2024

  • Newsletter Obras públicas

    15/10/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, MadridJornadas Interempresas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis