Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Doosan Infracore, tercer fabricante de máquina-herramienta del mundo tras adquirir Daewoo
La fira interna DIMF, amb 1.700 visitants, va servir per fer pública la operació

Doosan Infracore, tercer fabricant de màquina-eina del món després d'adquirir Daewoo

Ibon Linazisoro15/08/2005

Un total de 1.700 professionals van acudir a la cinquena edició de la DIMF, la fira que Daewoo (representada a Espanya per Comhairle) ve organitzant des de 1997 a les pròpies instal·lacions per donar a conèixer les seves novetats. En aquesta ocasió la fira va servir a més per presentar una novetat important. La nova marca Doosan Daewoo amb la qual es comercialitzen les màquines després de l'adquisició del "gegant" coreà per part d'una altra empresa industrial de dimensions espectaculars: Doosan Heavy Industries.

El grup de clients espanyols, juntament amb els membres de Comhairle que van acudir a la DIMF
El grup de clients espanyols, juntament amb els membres de Comhairle que van acudir a la DIMF.
A finals d'abril va saltar la notícia als mitjans. El fabricant de màquines-eina Daewoo Heavy Industries & Machinery s'integrava en el grup Doosan després d'un laboriós procés d'adquisició. Avui, les màquines ja es comercialitzen amb la nova marca: Doosan Daewoo.

Doosan Infracore és ara mateix, amb unes vendes el 2004 (llavors Daewoo) de 461 milions de dòlars, el tercer fabricant de màquines-eina del món. Aquesta posició posa de manifest un creixement accelerat, especialment si tenim en compte que el 1997, any de celebració de la primera DIMF, Daewoo era el vuitè fabricant mundial, amb 200 màquines fabricades al mes. En l'actualitat són ja 700 les màquines (predominantment, torns) que surten de la fàbrica coreana de Changwon cap a tot el món. La xifra sorprèn, per descomptat, però més ho fan les 70.000 màquines construïdes des dels seus inicis. Si tenim en compte que el 2004 el 75 per cent de les seves vendes provenien de l'exportació, és fàcil deduir que estem davant d'una empresa que com a mínim, "sona" molt en el mercat internacional. Una cosa del que no escapa Europa, per descomptat, cap a on es dirigeixen el 37 per cent d'aquestes exportacions, seguida del continent americà (28 per cent), Xina (20 per cent) i Àsia (15 per cent).

El 2004, el 68 per cent de les màquines venudes a Europa van ser centres de tornejat, el 15 per cent centres de mecanitzat verticals, el 10 per cent centres horitzontals i el 7 per cent centres de tornejat multieix. Els objectius per a finals de 2005 són optimistes. Es pensa assolir el total de 1.600 màquines a Europa, de les quals 1170 seran centres de tornejat i 430, centres de mecanitzat. Turquia i Europa Occidental, a més dels Estats Units, seran els mercats que major increment registraran en la compra de màquines Doosan Daewoo.

Daewoo es va introduir al mercat de les màquines-eina el 1976 i la seva gamma inclou centres de tornejat, centres de mecanitzat, centres de trepat i sistemes d'automatització de plantes. De les 950 persones amb què comptava abans de la seva integració en Doosan, 250 estaven destinades a funcions de R + D. La inversió anual en R + D es troba sempre entre el 3,5 i el 4 per cent de la facturació. Amb aquesta estructura ha aconseguit un increment mitjà anual en les seves vendes de 1991 fins 2004 del 15,8 per cent.

Per al 2015 l'objectiu és passar a unes vendes de 50.000 milions de dòlars. En definitiva, estar entre les tres primeres empreses asiàtiques i les cinc primeres del món
L'empresa compta amb el que ells anomenen Optimal Solution Center des d'on es busquen solucions aplicades als clients i distribuïdors, sempre amb l'objectiu de buscar la màxima eficiència de les màquines Doosan Daewoo... El centre es divideix en quatre centres especialitzats: motlles i matrius, tecnologies multiprocés, fiabilitat i enginyeria de sistemes.

Però una visita a la planta permet descobrir més sobre el secret del "bo, bonic i barat". A més del taller de mecanitzat, amb les màquines de més alta tecnologia disponibles al mercat, compta amb dos tallers separats per mecanitzats d'alta precisió la temperatura està controlada i aïllats de pols i humitat. És aquí on es cou bona part de la tecnologia Doosan Daewoo. Altres zones cridaneres a la zona de producció, a més del centre tècnic per a desenvolupament de tecnologies destinades a motlles o la zona de mesurament en 3D, són les zones climatitzades d'acoblament de capçals i el centre de tecnologia multifuncional. Aquí s'analitzen estàs tecnologies destinades al sector d'automoció i aerospacial i, en general, es desenvolupen processos que requereixen tecnologia sofisticada.

La sala de proves i mesura és l'examen final. Aquí es mesuren tots els components mecanitzats i es recalibren tots els gruixos. Però també s'analitzen i es proven els acers i la seva composició. Per filar encara més prim del control de qualitat, es realitzen anàlisis químiques dels olis que s'utilitzen per lubricar les màquines i els seus components, per tal de comprovar si la seva formulació és la correcta.

Tot això a Corea, però per a una major proximitat amb els clients europeus hi ha una filial a Alemanya, on també es compta amb un Centre Tècnic i magatzem de recanvis, a més dels distribuïdors, com Comher a Espanya, que també responen amb agilitat a comandes de recanvis i / o màquines, gràcies a un estoc ben dimensionat.

Un total de 1.700 professionals van omplir la fira DIMF
Un total de 1.700 professionals van omplir la fira DIMF.

La gamma de màquines

Hi ha una certa tendència a incloure tot el asiàtic en un mateix sac, habitualment amb el segell de "producte de dubtosa qualitat". En el cas de Corea el tòpic, per descomptat, no val. Les màquines Doosan Daewoo es venen en molt diverses versions i si alguna cosa crida l'atenció és l'amplíssima gamma de màquines que ofereixen al mercat i les prestacions que poden arribar a assolir. Les màquines d'alt nivell tecnològic no són una excepció en Changwon. El 40 per cent dels seus centres de mecanitzat i de tornejat són estàndard, el 30 per cent es consideren màquines tecnològicament avançades i el 30 per cent restant pertanyen a gammes destinades a aplicacions més senzilles.
Segons Lluís Barnadas, Director Gerent de Comhairle, "les màquines de la nostra marca més demandades en el mercat espanyol són els grans torns i els centres de mecanitzat, dels quals tenim uns 650 instal·lats a Espanya"
La fira interna DIMF (31 de maig a 3 de juny), realitzada com sempre en la seva pròpia fàbrica, encara que per primera vegada amb el nou nom d'empresa, va ser una bona mostra dels objectius que persegueix Doosan Infracore, que pretén augmentar el percentatge dels seus equips d'altes prestacions. Va presentar 53 màquines, dividides en tres grans grups (màquines complexes, alta velocitat i específiques per a motlles), totes elles desenvolupades en els dos últims anys: 26 centres de tornejat, 24 centres de mecanitzat i 3 models conceptuals.
Operaris s'ajusten una màquina durant la fira
Operaris s'ajusten una màquina durant la fira.
Alguns dels temes calents van ser la velocitat, amb un nou centre de mecanitzat d'alta velocitat, la precisió, amb una màquina per a motlles i matrius, les màquines multiprocessos, amb un centre de tornejat multieix de dues torretes, les altes prestacions i l'automatització , amb un alimentador de barres i sistemes d'amarratges ràpids.
La fàbrica compta amb les millors tecnologies de fabricació
La fàbrica compta amb les millors tecnologies de fabricació.

A Espanya, Comhairle

Segons Lluís Barnadas, Director Gerent de Comhairle, "les màquines de la nostra marca més demandades en el mercat espanyol són els grans torns i els centres de mecanitzat, dels quals tenim uns 650 instal·lats per nosaltres, des que el 1997 vam començar a distribuir els equips Daewoo ".

Són màquines que a Espanya es destinen habitualment a mecanitzats en general i al sector dels motlles, que necessiten centres de mecanitzat amb controls potents i grans velocitats.

Des de fa algun temps Comhairle treballa amb el que denominen "equips precompra", que consisteixen en professionals destinats exclusivament a assessorar als clients abans de la compra. És una eina més per arribar a les 100 màquines que s'han proposat vendre el 2005.

Entre elles es troben els clients que van tenir l'oportunitat de visitar la DIMF, que representaven a empreses com Mecanitzats Bravo & Bippus, Moldibérica, Mecanitzats Arso i Luis Torres Rubio.

En la fabricació es cuida fins a l'últim detall
En la fabricació es cuida fins a l'últim detall.

Empreses o entitats relacionades

Centrocar Spain, S.L.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis