Siemens Digital Industry Software - Software per disseny i simulació (CAD)

NX Nastran

Programari d'anàlisi estructural: soluciona el problema d'anàlisi estructural que precisen productes molt sofisticats

Fotografia de Programari d'anàlisi estructural

Siemens PLM Programari ha anunciat una revolució informàtica en tecnologia d'anàlisi d'elements finits (LLETJA). Utilitzant el maquinari disponible comercialment, l'actual versió de producció del programari NX Nastran de l'empresa va permetre resoldre un problema d'anàlisi estructural amb 500 milions d'equacions ‘virtually overnight’. L'anàlisi es va dur a terme per simular el comportament de tota una estructura d'ala d'avió en un test de curvatura. El problema resultant, amb 500 milions d'equacions, es va completar de forma reeixida en menys de 18 hores i va batre el record anterior de Siemens PLM Programari, que també va ser establert per NX Nastran per a un problema similar.

A manera d'exemple comparatiu, una anàlisi estructural del modelatge del cos dins d'un automòbil amb elements de coberta, podria resoldre's amb uns 100 milions d'equacions. Per fer productes molt sofisticats es requereixen models d'elements finits molt detallats per aconseguir la fidelitat necessària que garanteixi la seva qualitat i seguretat. La simulació del test de curvatura de l'ala és un component especialment important en el desenvolupament virtual del producte en la fabricació d'avions i les 18 hores d'inici a fi, proporcionen una solució virtualment immediata. Com a resultat, els processos de treball poden dur-se a terme sense interrupcions. Aquests problemes eren considerats impossibles fa pocs anys, tant des d'una precisió numèrica com des d'un punt de vista de complexitat informàtica. Avui es pot predir amb seguretat que la solució d'un problema d'un milió d'equacions serà factible en el futur. I amb la capacitat demostrada de NX Nastran per solucionar aquests problemes tan llargs, imagini's com de ràpid pot solucionar els problemes d'anàlisis més típiques amb els quals es poden trobar cada dia, en una gran varietat d'indústries.

El model LLETJA resolt per NX Nastran va consistir en cent milions de xarxes juntament amb aproximadament 98 milions de cobertura i 49 milions d'elements sòlids. El problema d'elements finits resultant es va compondre de 500 milions d'equacions i va tenir més de 600 milions de graus globals de llibertat quan es va executar una anàlisi estàtica lineal amb una sola condició de càrrega.