Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Para el almacenamiento de sustancias peligrosas, Airbus apuesta por la competencia de Denios
Airbus va exigir una assistència competent i general del projecte, des dels anàlisi dels requisits fins a les compres de taller i administració

Per a l'emmagatzematge de substàncies perilloses, Airbus aposta per la competència de Dénia

Font: Dénia29/07/2010

29 juliol 2010

La seu d'Airbus a Finkenwerder (Alemanya) emmagatzema les pintures i vernissos en sistemes precisos d'emmagatzematge de substàncies perilloses de Dénia acord amb la legislació. Amb el desenvolupament fluid i temps d'aquest projecte, Dénia va cobrir les funcions demanades per a la màxima satisfacció d'Airbus.

El repte

Airbus és un dels fabricants líders d'avions comercials i pertany al grup internacional EADS, el major consorci europeu líder en aviació i astronàutica. Amb 1458 avions subministrats en l'exercici 2007, Airbus va superar la seva marca rècord de 1.111 encàrrecs de l'any 2005. Entre els clients nous més importants hi ha línies aèries de ràpid creixement, així com companyies de baix cost. Per al famós 380, s'han registrat fins avui 198 encàrrecs ferms. Més de 58.000 empleats treballen a tot el món per a Airbus. L'empresa manté a Europa 16 centres de desenvolupament i producció a Alemanya, França, Gran Bretanya i Espanya.

A la seu d'Airbus a Finkenwerder, s'havia de crear una sala de barreja de pintura al pavelló de muntatge d'equipament de llarg abast per a instal·lacions hidràuliques i pneumàtiques. Per a aquesta solució, havien de tenir en compte diversos aspectes determinants. D'una banda, l'emmagatzematge d'acord amb la llei per a la manipulació segura de substàncies perilloses contaminants de l'aigua i inflamables (pintures i vernissos). A més, el sistema que anés a emprar havia de comptar amb totes les autoritzacions necessàries. I és que només els sistemes amb les autoritzacions prescrites poden comprar-se a nivell administratiu i estan assegurats.

Un altre objectiu d'Airbus era que la solució estigués formada per un emmagatzematge antiincendi F90 que integrés un lloc de treball per a substàncies perilloses, amb sistema d'extracció. La protecció antiincendis i la tecnologia de l'aire exercien un paper decisiu. Al costat del lloc de treball per a substàncies perilloses, un sistema d'extracció del banc de treball havia de protegir als empleats davant els vapors nocius per a la salut. En aquest context, també era necessari respectar la normativa laboral d'Airbus. Per a l'ús de la sala de barreja de pintura, també havien de dur a terme deu canvis d'aire en el contenidor. La combinació de l'extracció fora del contenidor, l'extracció del banc de treball i del lloc de treball per a substàncies perilloses, així com el tanc d'immersió, necessitava un muntatge de tubs de sortida d'aire molt complex.

A la seu d'Airbus havia de crear-se una sala de barreja de pintura al pavelló de muntatge d'equipament de llarg abast per a instal·lacions hidràuliques i pneumàtiques

La solució

En l'adjudicació de l'encàrrec, Dénia va destacar per la seva sòlida competència en els àmbits de protecció antiincendi i tecnologia de l'aire. També va ser decisiu el fet que, per als reptes plantejats, un fabricant pogués oferir a Airbus una solució completa llista per utilitzar.

Airbus va exigir així mateix una assistència competent i general del projecte, des dels anàlisi dels requisits fins a les compres de taller i administració. Dénia responia aquest perfil de serveis i va rebre l'encàrrec. Els desenvolupadors de Dénia recomanar com a solució un sistema F90 transitable que integrés un lloc de treball per a substàncies perilloses i sistema d'extracció. Es tractava d'un contenidor antiincendi de tipus BMCK840X amb protecció antiincendis completa F90 per dins i fora.

Algunes de les característiques de l'equipament eren, per exemple, una ventilació tècnica, la supervisió de la ventilació, un sistema de comprovació de porta, un indicador d'errors i un sensor de moviment. En totes les instal·lacions elèctriques, es van usar models antiexplosius (EX). El lloc de treball per a substàncies perilloses té un sistema de registre de substàncies nocives del tipus AT-20 en model EX amb una superfície de treball de 2,00 x 0,80 metres.

Ús del sistema F90 transitable que integra lloc de treball per a substàncies perilloses i extracció
Ús del sistema F90 transitable que integra lloc de treball per a substàncies perilloses i extracció.
Resultat i utilitat

Airbus va obtenir una sala de barreja de pintura polivalent on es poden emmagatzemar totes les substàncies perilloses amb seguretat i conforme a la llei, i que compleix tots els requisits. La manipulació segura de colors i vernissos dins va estar garantida per als empleats des de la posada en marxa. Gràcies a la ubicació favorable de l'emmagatzematge de substàncies perilloses, es va aconseguir una utilitat addicional: un estalvi eficient de costos i temps. Ara s'estan fent servir solucions similars en altres plantes d'Airbus.

Empreses o entitats relacionades

Denios

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis