Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Calidad y amplia gama en platos de tornos, claves del éxito de Talleres de Guernica
L'empresa porta més de 90 anys en un sector, el de la màquina-eina, en constant evolució

Qualitat i àmplia gamma en plats de torns, claus de l'èxit de Tallers de Guernica

Ibon Linacisoro17/11/2009

17 novembre 2009

Tallers de Guernica SL (TdeG) porta present en el món de la màquina-eina des de la seva fundació el 1916. Durant aquest llarg període ha anat evolucionant, sempre fabricant plats de torn, també s'han fabricat moltes coses com broques, màquines de batre, premses, etc. Amb 37 treballadors, avui dia l'activitat principal de TdeG es centra en la fabricació de plats de torn i accessoris per a aquests. L'empresa ens va obrir les seves portes perquè poguéssim conèixer de primera mà la seva capacitat de treball.
Vista parcial de la seu de l'empresa, ubicada a la població biscaïna de Gernika
Vista parcial de la seu de l'empresa, ubicada a la població biscaïna de Gernika.

Cal destacar que tots els components es fabriquen en TdeG, excepte els cossos superiors a diàmetre 2.000 mm, que són subcontractats. El muntatge en canvi sempre es realitza a les instal·lacions de Gernika.

En competència constant

Donada la gran quantitat de productes que fabriquen a TDG, l'empresa s'enfronta a diferents tipologies de competidors. "No obstant això, fonamentalment ens trobem amb dos tipus de competència-puntualitza Jagoba Sayas, responsable comercial-: la dels països asiàtics o els de l'Est, en diàmetres petits o mitjans i producte més o menys estàndard, i la competència d'altres països europeus quant a diàmetres grans i productes especials i totalment adaptats a les necessitats del client ".

En aquest punt, és important conèixer com afronta aquesta competència i en què es pot diferenciar. I la qualitat sembla ser un factor fonamental: "Amb els competidors asiàtics o de l'Est ens diferenciem oferint al client un producte de qualitat i adaptant-nos més a les necessitats del client i, per tant, fent un producte més especial. Amb els competidors europeus, a més d'adaptar-nos més a les necessitats del client, competim oferint una boníssima relació qualitat-preu ".

Tallers de Guernica porta des de 1916 en el sector de la màquina-eina, fabricant plats de torn per a un segment en constant canvi...
Tallers de Guernica porta des de 1916 en el sector de la màquina-eina, fabricant plats de torn per a un segment en constant canvi.

Melman + TDG, com i per què del Grup TDG

Melman i TdeG, la primera, fabricant de peces per al sector de la construcció i la segona proveïdora de plats per a màquines-eina, s'unien a l'octubre de 2007 amb el propòsit de mantenir les seves mateixes senyes d'identitat dins d'un grup empresarial anomenat Grup TDG. Des de l'empresa, els motius de la unió de les dues és clar: "Tot i tractar-se de dues empreses dirigides a dos sectors diferents, el fet de poder realitzar el mecanitzat de peces en les dues plantes afavoria la creació de sinergies entre elles".

No obstant això, cadascuna d'elles manté la seva filosofia i el seu client objectiu: si en el cas de Melman són del sector de la construcció, en TdeG els clients són fonamentalment els fabricants de la màquina-eina. "Residuals i en casos puntuals ens compren directament els clients finals. En aquests casos, provenen de sectors com l'eòlic, naval, ferroviari, aeronàutic etc. ", Afegeix Jagoba Sayas.

Per a l'empresa, una de les seves principals bases és saber donar resposta a les necessitats específiques del client
Per a l'empresa, una de les seves principals bases és saber donar resposta a les necessitats específiques del client.

Innovar o cobrir la necessitat del client

La innovació en TDG ve marcada per les necessitats del client. Jagoba Sayas ho té clar: "El nostre principal objectiu és sempre intentar donar la solució als problemes de mecanització que tenen els nostres clients".

I fruit d'aquest treball, l'empresa va presentar en la passada edició de EMO a Milà un plat automàtic amb cilindre incorporat, de 3.000 mm de diàmetre i amb 4 arpes automàtiques, amb tancament 2 +2 i 4 arpes manuals.

Però el seu èxit no només es basa en l'estreta col·laboració empresa-client. Formen part d'ell tant la implicació d'un grup d'empleats jove, dinàmic i compromès com la presa de decisions estratègiques: "La internacionalització o la fabricació de plats de torn de gran diàmetre i automàtics han estat fonamentals", afirma.

El futur, molt a la cantonada

Pel que fa a les previsions per al proper any, Jagoba Sayas ens explica que si bé el 2009 serà un any més que acceptable, a causa de la captació de comandes d'anys anteriors, la previsió per al'any 2010 no és tan optimista: " La captació de comandes ha baixat considerablement, encara que esperem que gràcies a la internacionalització ia la recuperació d'altres mercats l'any 2010 sigui millor del que s'esperava ".

L'àmplia gamma de productes de TdeG es divideix en plats de torn, ja siguin d'accionament manual o automàtic (hidràulic o pneumàtic)...
L'àmplia gamma de productes de TdeG es divideix en plats de torn, ja siguin d'accionament manual o automàtic (hidràulic o pneumàtic).

Dos grans grups de productes

La gamma de productes que fabrica TdeG es divideix en plats de torn d'accionament manual i plats de torn d'accionament automàtic (hidràulic o pneumàtic). A més, en els últims anys TdeG s'ha especialitzat en la fabricació de plats de torn sobretot de gran diàmetre.

Dins dels plats de torn manuals, compten amb una gran varietat de plats depenent de les necessitats del client:

  • Plats de torn universals de 3, 4 i fins i tot de 6 arpes, amb diàmetres de 80 a 2.000 mm, podent arribar a diàmetres superiors en cas necessari. A més, aquests plats poden, al seu torn, es de força monobloc o partida.
  • Plats de 4 arpes independents, amb urpes monobloc o arpa partida.
  • Plats de 4 arpes independents per a treballs pesats i amb eixos multiplicadors de força. En aquest cas estan indicats per a peces de gran pes, i per torn horitzontal.
  • Plats llisos. El més gran fabricat és de 5.000 mm de diàmetre. Indicat per torns verticals de grans dimensions.
  • Blocs suport de tot tipus per a plats llisos.
  • Plats amb gran pas de barra, especialment dissenyats per roscar tubs, molt utilitzats en la indústria del petroli.

I dins de la gamma de fabricació de plats de torn automàtics disposen de:

  • Plats de torn automàtics de 3, 4 i 6 arpes, amb i sense pas de barra, des diàmetres 630 fins a diàmetre 2000 mm o superior.
  • Plats de torn automàtics de 4,6,8,12 urpes amb tancament 2 +2, diàmetres des de 1.000. El més gran fabricat fins ara és de 3 500 mm de diàmetre, encara que poden fer-se de majors dimensions.
  • Plats de torn pneumàtics de gran pas de barra.
Tots els components es fabriquen en TdeG, excepte els cossos superiors a diàmetre 2.000 mm, que són subcontractats
Tots els components es fabriquen en TdeG, excepte els cossos superiors a diàmetre 2.000 mm, que són subcontractats.

Empreses o entitats relacionades

TDG Clamping Solutions, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridIndustry LIVEFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis