Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas busca soluciones para que las empresas españolas del plástico reduzcan sus costes energéticos y el impacto ambiental
Ha participat en la publicació d'una Guia electrònica amb les pautes sobre la legislació vigent i els processos de producció i distribució

Aimplas busca solucions perquè les empreses espanyoles del plàstic redueixin els seus costos energètics i l'impacte ambiental

Redacció PU20/05/2009
En els últims anys les empreses europees estan veient afectades per un notable increment en la pujada del cost energètic. Per donar solucions a aquesta problemàtica i reduir el cost energètic, L'Institut Tecnològic del Plàstic, Aimplas, es troba immers en el projecte europeu ENER-Plast, que té com a objectiu formar, informar, sensibilitzar i oferir els recursos i eines necessàries a totes les cadenes de subministrament de la indústria del plàstic, per tal de reduir el consum d'energia, augmentar la seva eficiència, minimitzar les emissions de carboni i el seu conseqüent impacte mediambiental.

El projecte ENER-Plast, que actualment es troba en una etapa intermèdia i la finalització està prevista a finals del 2010, es dirigeix a tots els punts de la indústria de transformació de polímers, que inclouen tota la cadena de subministrament. La seva finalitat és guiar a les empreses des del disseny d'un producte, la selecció de materials, la compra d'equips, fins a la producció, controlant l'eficiència i consum energètic, el que es tradueix en una reducció de costos i de la petjada de carboni .

"Amb ENER-Plast volem que les empreses espanyoles tinguin al seu abast tota la informació necessària sobre la legislació vigent i compten amb les eines i recursos necessaris, per tal de millorar les seves operacions i, així, assoleixin una alta rendibilitat, reduint els seus costos i l'impacte mediambiental ", afirma Eva Verdejo, responsable del projecte en Aimplas.

Estudi de legislació ambiental

Fins al moment s'ha realitzat un estudi del coneixement, comprensió i actitud de les empreses del sector del plàstic respecte a la legislació ambiental i energètica de la Unió Europea, en el qual han participat un total de 131 empreses de 8 països - Alemanya, Bèlgica , Eslovènia, Espanya, França, Holanda, Portugal, Regne Unit i República Txeca-, on s'ha determinat el seu grau de coneixement en matèria de legislació.

Entre les conclusions, cal destacar que només el 58% dels enquestats són conscients de la legislació vigent en matèria d'energia, però aquest percentatge disminueix fins a un 33% si es parla de la legislació futura. D'altra banda, gairebé la totalitat dels enquestats, el 95%, corrobora la necessitat d'harmonitzar tota la legislació actual a la UE, ja que si no, es poden donar avantatges o desavantatges entre les empreses dels diferents països.

En matèria de política ambiental, el 77% de les empreses enquestades disposen d'una política mediambiental i / o energètica, però, d'altra banda, en matèria de responsabilitat social corporativa només l'ofereixen el 44% d'aquestes. I, encara que, únicament el 40% de les empreses tenen un responsable en tema energètic, el 62% controlen el consum energètic, però, sobretot, per raons econòmiques.

Guia sobre l'eficiència energètica i sostenibilitat

L'actual legislació sobre polímers és extensa i complexa, per la qual cosa hi ha un gran nombre d'empreses que la desconeixen en la seva totalitat, per aquest motiu Aimplas, amb ENER-Plast, ha participat en la creació de la 'Guia de referència de la legislació europea sobre energia i medi ambient per a la indústria de polímers '.

Una guia electrònica de suport adreçada a totes les empreses que vulguin millorar el seu rendiment, eficiència energètica i sostenible, que ofereix una orientació clara sobre la legislació espanyola i europea en matèria d'energia i medi ambient, així com les característiques i obligacions relacionades amb la mateixa . En ella es tracten característiques sobre disseny, ecodisseny, prototipatge, reutilització, reciclabilitat i petjada de carboni, entre una llarga llista, dels processos i operacions d'empreses de la indústria del polímer.

Així mateix, la reciclabilitat és un aspecte important a destacar per millorar l'eficiència de les empreses. Actualment, i segons dades de l'Observatori de Mercat de Aimplas, a Espanya, existeixen més de 100 empreses dedicades al reciclatge de residus plàstics amb un volum de residus tractats que s'aproxima a les 500.000 tones. Després del seu tractament, les matèries reciclades es destinen principalment a la fabricació de bosses d'escombraries (14%), làmines i bosses (19%), canonades (20%), peces industrials (13%), ampolles i bidons (4%) i el 30% restant es dedica a la producció de calçat, mobiliari o perxes, entre altres productes.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis