Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a I Congreso Iberoamericano de centros tecnológicos
El Fedit vol tendir ponts cap a Iberoamèrica

I Congrés Iberoamericà de centres tecnològics

Redacció PU15/03/2003
El Primer Congrés Iberoamericà de centres tecnològics ha nascut amb la intenció d'augmentar la cooperació entre Espanya i Portugal i els països llatinoamericans per la via d'enfortir les relacions entre centres tecnològics. Segons el director general de Política Tecnològica d'Espanya, Arturo González, la trobada és "una fita en el desenvolupament del nostre país" i servirà per "el reforç de les nostres relacions amb Iberoamèrica".
El Palau de Congressos de València inaugurarà una nova forma d'afrontar les relacions entre centres tecnològics. Es tracta del Primer Congrés Iberoamericà de Centres Tecnològics (València, del 31 de març al 3 d'abril), una iniciativa de la Federació Espanyola de Centres Tecnològics (FEDIT) que pretén que tots els centres assistents-espanyols, portuguesos o iberoamericans-puguin intercanviar experiències sobre el seu funcionament i la seva contribució a l'increment de la competitivitat de les empreses.

Amb aquesta trobada s'intenten extreure unes primeres conclusions sobre qüestions com quin model de centre és més idoni segons l'entorn, quin tipus de cooperació és convenient, en quin sector, quin esquema de finançament seria el més adequat o en quina mesura pot un centre tecnològic fomentar la cooperació internacional de les seves empreses vinculades.

Durant la seva celebració es constitueix també el Comitè Iberoamericà de Centres Tecnològics, amb la presència de representants de tots els països iberoamericans, de Portugal i Espanya.

El congrés es dirigeix també a tots els organismes i entitats públiques i privades relacionades amb la investigació, la ciència, la tecnologia i la innovació.

Vista aèria de l'Institut Tecnològic del Plàstic, AIMPLAS
Vista aèria de l'Institut Tecnològic del Plàstic, AIMPLAS

Innovació i desenvolupament industrial

Sota aquest epígraf s'analitzaran, durant el dia 31 de març, les polítiques de suport a la R + D + I Industrial i s'exposaran diversos programes de cooperació amb Iberoamèrica. Amb la participació d'organismes i institucions com l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional, el Banc Interamericà de Desenvolupament, el Programa CYTED o el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial, està assegurada la veterania en aquest camp; ia això cal afegir, la pròpia experiència que aportin els centres assistents.

El títol que encapçala el programa del segon dia "Infraestructures Tecnològiques de suport a la Innovació", obre el torn dels Centres Tecnològics. Per tal de poder realitzar una anàlisi comparativa dels diferents models de Centres, participaran representants d'ells en els diferents països que hi assisteixin. Així, els centres espanyols intervindran a través de FEDIT i de la mateixa manera, es coneixeran els models predominants al Perú, Brasil, Mèxic i Colòmbia. Igual que ocorria en la jornada anterior, aquest dia es perfila com un bon moment per a l'intercanvi d'experiències en el terreny de la cooperació amb Iberoamèrica i en el de la innovació tecnològica.

Pel que fa a les tardes, s'han entès com el moment idoni per a les trobades individuals. S'intenta facilitar, al llarg de les sessions, la comunicació entre els propis centres, o entre centres i empreses de diferents àrees tecnològiques,-energia, medi ambient industrial, agroalimentari, transport, sectors tradicionals, tecnologies de la informació i les comunicacions i sector químic-. Per això, s'han reservat totes les sales disponibles al Palau de Congressos (nou en concret), així els assistents, disposaran de temps i espai per dialogar, exposar idees sobre projectes, establir noves relacions o enfortir les ja existents.

El Comitè Iberoamericà

A més de tot això, per tal d'establir els mecanismes necessaris per reforçar la col·laboració amb els organismes de suport a la cooperació industrial, i amb la idea de vetllar pel compliment de les accions que es generin durant el congrés, està previst que es constitueixi el comitè Iberoamericà de centres tecnològics. Aquest comitè s'ha plantejat com una conclusió d'aquesta primera trobada i suposa un dels seus principals atractius. Un altre d'ells serà la concessió dels guardons de la primera edició dels Premis de Periodisme Científic i Tecnològic 2002, que convoca FEDIT, i l'acte de lliurament es realitzarà durant el sopar que posa fi als sessions de debat.

Entre els experts que intervindran en el congrés trobem Roberto Gracia, president de FEDIT, José Antonio Cordero, secretari general del Programa CYTED, Ramon Ceres, coordinador de projectes Iberoeka, Vicente Gómez, director general del CDTI, Joan Mulet, director de la Fundació COTEC, Javier Quesada, subsecretari de l'Oficina de Ciència i Tecnologia de la Generalitat Valenciana, Carlos Zamorano, viceministre d'Indústria del Perú, Bruno Broseta, director de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana, Mercedes Inés Carazo, Omar Laiunta de ABIPTI (Associació Brasilera de les Institucions d'Investigació Tecnològica) i Gonzalo Javier, de receptes (Associació de Centres Tecnològics de Portugal).

Aquest I Congrés Iberoamericà compta amb el suport del Ministeri de Ciència i Tecnologia, el Ministeri d'Afers Exteriors, La Secretaria de Cooperació Iberoamericana, el Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament, la Conselleria d'Indústria i Comerç de la Generalitat Valenciana, l'Oficina de Ciència i Tecnologia i la Fundació COTEC.

D'altra banda, els assistents al congrés pot visitar qualsevol dels seixanta centres tecnològics que formen part del FEDIT.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial
Federación Española de Entidades de Innovación y Tecnología

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis