Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a II Foro de la Competitividad en la Industria Metalmecánica

II Fòrum de la Competitivitat en la Indústria Metalmecánica

15/08/2006
FREMM mostra el full de ruta per augmentar la competitivitat en les empreses: la trobada empresarial aporta regles per a millorar la motivació i impulsar la modernització entre els fabricants. Els empresaris esgoten la línia d'ajuts el 2005 que gestiona l'INFO per invertir en millora de la productivitat i I + D + i
Més de 150 empresaris van participar en el II Fòrum de la Competitivitat de la Indústria Metalmecánica, celebrat aquesta tarda a FREMM. Diferents experts en economia i el sector transmetre als assistents les claus per créixer en capacitat i presència en el mercat, síntesi de les seves intervencions sobre la situació del sector del mecanitzat a la Regió de Múrcia, la direcció per missions, l'accés de les Pimes a la R + D + I i l'auge de l'economia xinesa. El millor indicador de la modernització empresa està en la dada aportada per l'Institut de Foment, consistent en que el 2005 es va esgotar la línia de crèdits a la inversió productiva, a la innovació i tecnologia ia la competitivitat de les Pimes.

La trobada va comptar amb la participació diferents directius i tècnics de la Conselleria d'Indústria i Medi Ambient, el rector de la Universitat Politècnica de Cartagena, Félix Faura, i els presidents de FREMM, Juan Antonio Muñoz, i de l'Associació de Fabricants de Maquinària i Estructures Metàl·liques de la Regió, Gregorio Navarro.

Sobre la situació del sector del mecanitzat a la Regió de Múrcia va parlar Manuel Estrems, del Departament d'Enginyeria de Materials i Fabricació de la Universitat Politècnica de Cartagena, que va presentar un "Estudi de la competitivitat del sector del mecanitzat a la Regió de Múrcia", finançat per l'empresa Vigaceros SA. En el seu informe recull una proposta de full de ruta per millorar la capacitat dins del sector.

La innovació en gestió empresarial la va abordar Pau Cardona, professor de Direcció de Persones a l'Organització, IESE Business School de Barcelona, qui va presentar una nova filosofia d'administració empresarial fonamentada en la direcció per missions, en comptes de per objectius. Les empreses assistents al fòrum també van tenir oportunitat de conèixer tot el ventall de vies per impulsar l'accés de les Pimes a la R + D + I, centre de la intervenció de Francisco Ruz, coordinador d'Innovació Tecnològica de la UPTC.

El cicle de ponències es va tancar parlant de l'auge de l'economia xinesa, les seves amenaces i oportunitats, amb Gonzalo Trevijano, Project manager d'ACM Investment.

En la seva intervenció, el director de l'Institut de Foment, Francisco Sardina, va confirmar que l'any passat es va esgotar la línia de crèdits a la inversió productiva, a la innovació i tecnologia ia la competitivitat de les Pimes. Entre les empreses que s'han acollit a aquestes subvencions el 2005, s'han presentat 140 projectes, que suposen una inversió total de 22 milions d'euros, amb una subvenció aprovada d'uns 2, 3 milions d'euros.

Per la seva banda, el president de FREMM, Juan Antonio Muñoz, ha destacat al tancament de l'esdeveniment l'efecte dòmino que la modernització de metalmecànica està obtenint en la resta del teixit industrial de la Regió, en entendre que la millora de la maquinària està afavorint un avanç en els processos de producció, amb un protagonisme en el creixement de l'IPI d'un 7%, segons l'última dada facilitat des del Govern regional.

El Fòrum de la Competitivitat està organitzat per FREMM i l'Associació de Fabricants de Maquinària i Estructures Metàl·liques de la Regió, en col·laboració la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines, la Universitat Politècnica de Cartagena, el Centre Tecnològic del Metall, el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Regió de Múrcia i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials de la Regió de Múrcia, a més dels patrocinadors, l'Institut de Foment, Cajamar, Cajamurcia, Cam i Vigaceros SA Coincidint amb la trobada, es va celebrar una jornada de portes obertes al Centre de Formació de FREMM, amb especial atenció al taller de Màquines-eina.

El cicle de ponències es va tancar parlant de l'auge de l'economia xinesa, les seves amenaces i oportunitats, amb Gonzalo Trevijano, Project manager d'ACM Investment

Empreses o entitats relacionades

Federación Regional de Empresarios del Metal de Murcia

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis