Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimme mejorará la reducción de vertidos tóxicos en la industria de tratamiento de superficies

Aimme millorarà la reducció d'abocaments tòxics en la indústria de tractament de superfícies

15/01/2006
Davant la creixent sensibilitat a nivell europeu cap a la contaminació generada per les activitats industrials, i en particular, per la indústria de tractament de superfícies, l'Institut Tecnològic Metallmecànic ( Aimme ) ha posat en marxa el projecte Zero Plus per contribuir a la reducció de l'impacte contaminant d'aquest sector.
Zero Plus és un projecte internacional que, a partir de l'aplicació de les millors tècniques disponibles (MTD) en els processos de producció de la indústria de tractament de superfícies, aconsegueix aproximar-se al abocament zero final de la cadena productiva, afavorint així el compliment de les estrictes directives actuals sobre contaminació industrial.

Conseqüentment, ia través de la transferència i utilització d'aquestes tecnologies, Zero Plus definirà un model de gestió dels residus líquids (aigües usades) generats a la indústria galvànica. I és que l'ús d'aquestes tècniques en els processos productius del sector galvànic per tal d'aconseguir l'abocament zero és un objectiu molt difícil d'aconseguir a causa de les fraccions de rebuig que les tècniques actuals generen al costat de les fraccions valoritzables.

Per aquesta raó, el projecte Zero Plus centra tots els seus esforços en aconseguir dos blocs de resultats. D'una banda, persegueix la regeneració en origen de banys i esbandides amb valorització de components i aigua i la reducció del volum de residus produïts. I per altra, intenta el tractament en origen de les fraccions de rebuig per la màxima reducció de la contaminació inevitable, aconseguint així la major aproximació possible a l'abocament zero.

En aquest sentit, aquest segon bloc de resultats constitueix l'element diferenciador entre Zero Plus i altres projectes similars plantejats fins ara, ja que el tractament de les fraccions de rebuig amb MTD complementàries permetrà la consecució d'alguns objectius en l'abocament, com poden ser, reduir o eliminar la toxicitat de la contaminació inevitable, compatibilitzar la DQO de l'abocament final amb els tractaments biològics urbans o suprimir la necessitat de gestió externa de concentrats amb elevada DQO per a la seva incineració.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis