Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Industrias Imar se especializa en chapa perforada
S'adreça a sectors molt diversos: construcció, fleca, decoració, electrodomèstics, entre d'altres

Indústries Imar s'especialitza en xapa perforada

15/12/2005
Indústries Imar és una empresa fundada el 1931 per la família Imbert - Aristegui, especialitzada en xapa perforada dirigida a sectors molt diversos. Eduardo Múgica, Director Tècnic, i Miguel Tapia, Responsable de l'Àrea de Encunys, expliquen en què consisteix la seva activitat.
Imagen
Ni més ni menys que 74 anys perforant xapa. Aquest és el bagatge d'Indústries Imar, un dels motius, probablement, que situen a l'empresa en la primera posició de qualitat en el mercat estatal de xapa perforada. La fàbrica d'Ortuella és nova. Al setembre de 2003 es van traslladar de Burceña (Biscaia) a l'actual fàbrica. Compta també amb una altra planta de producció a Miranda de Ebro (Burgos). Unes 55 persones repartides entre les dues fàbriques, 40 de les quals en tasques de producció, col·laboren en la facturació d'uns 12 milions d'euros anuals.
Imagen
Indústries Imar és la pionera en la fabricació de xapa perforada a Espanya.

Les aplicacions principals dels seus productes es troben, en el sector de la construcció, en sostres, passarel, façanes i altres elements decoratius. Però no menys rellevants són molts sectors com el de la fleca, en el qual s'utilitza la xapa perforada com a base per introduir la massa en els forns, el de transports, el dels electrodomèstics, maquinària per a diversos sectors o el de l'acústica. Aquest últim és un dels que més estan creixent com a conseqüència de les noves necessitats de la societat. En ell s'utilitzen xapes perforades que serveixen com a suport per a les pantalles acústiques i els forats actuen com a filtres de determinades freqüències.

Una segona línia de negoci la constitueix el metall expandit, molt de moda en construcció últimament. Eduardo Múgica, Director Tècnic, assenyala: "Hem apostat per una màquina nova i és una línia en ple creixement. Fem des filtres per a campanes extractores fins a elements decoratius per a construcció, etc. "

Aplicacions interessants de xapa perforada es poden trobar avui dia en nombrosos edificis emblemàtics. Per citar algun de l'entorn geogràfic de l'empresa, els edificis d'Ericsson i Euskaltel al Parc Tecnològic de Zamudio, presenten una estètica atractiva, entre altres coses per l'ús d'aquest tipus de xapa. Però també els sostres dels aeroports de Madrid i Barcelona, entre d'altres, o la façana de l'estació de l'Ave de Còrdova han valoritzat la seva estètica gràcies a aquest tipus de xapes sortides d'Indústries Imar.

Però la xapa perforada d'aquest fabricant no es queda aquí, sinó que s'utilitza per tot el territori espanyol, Europa, Amèrica del Sud i Àsia.

Indústries Imar treballa sota comanda, però també desenvolupa els seus propis productes, que ofereix al mercat. "Normalment treballem a mida, és a dir, fem xapes perforades específiques per a aplicacions molt concretes que ens demana un client determinat. La veritat és que atenem a tot tipus de situacions: comandes sota programa, sèries grans i fins i tot sèries tan curtes com les d'una xapa perforada d'una manera determinada per a una decoració d'una casa. Aportem solucions globals, de manera que, a més de la xapa perforada, servim productes acabats, amb plegat, soldadura, embotició, anoditzat, etc. ".

Mitjans productius

La fàbrica de Miranda (construïda el 1981) i la de Ortuella (2003) presenten conceptes diferents. A la primera, les premses perforen la xapa d'una passada normalment a partir de bobina d'un màxim de 4 mm de gruix, mentre que a Ortuella es fa en premses seccionals, habitualment xapes de fins a 12 mm de gruix.

En Miranda d'Ebre l'empresa compta amb 9.000 metres quadrats, dels quals 6.000 són construïts i en Ortuella amb 5.000, dels quals construïts són 3.500, pel que en les dues fàbriques es disposa de molt espai per a possibles ampliacions futures.

El procés parteix de làmines de xapa llisa, que es perforen en premses especials de perforar. Per a això s'utilitzen uns encunys que Imar construeix en les seves pròpies instal·lacions. Les perforacions poden ser rodones, quadrades i decoratives, multiperforadas, llargues arrodonides i rectangulars i esbocats-estampades.

Una visita al taller deixa a les clares dues parts diferenciades. L'àrea de construcció d'encunys i el de perforació de xapa. "Aquí fem tot, llevat dels punxons, la qual cosa considerem un avantatge important respecte a altres empreses, ja que ens adaptem a qualsevol necessitat del client", assenyala Eduardo Múgica. "Comptem amb màquines de perforar d'una passada, altres de diverses passades, punxonadora Estimada, plegadora, màquines de metall expandit i tota la maquinària auxiliar per deixar la xapa en condicions (aplanadores, cisalles...)". Miguel Tàpia, responsable del taller de TROQUELERIA explica: "A la zona de TROQUELERIA, comptem amb màquines d'electroerosió (de fil i de penetració), fresadores, rectificadores i trepant radial de control numèric de Donau, representada a Espanya per MPE. Alguns treballs de mecanitzat els subcontractem a altres empreses ".

Imagen
foto

Empreses o entitats relacionades

Maquinaria de Producción Europea, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis