Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas promueve la innovación tecnológica en el sector del plástico
La innovació tecnològica és un factor clau per ser més competitiu

Aimplas promou la innovació tecnològica en el sector del plàstic

www.aimplas.es01/11/2005
Actualment les empreses han de fer front a noves amenaces que sorgeixen pel fenomen de la globalització, la qual cosa els obliga en moltes ocasions a haver de plantejar-se la innovació tecnològica com a factor clau per donar més valor afegit al producte o servei que ofereixen, i ser així més competitives. Per això, Aimplas té com un dels seus principals objectius fomentar i promoure la R + D + ia les empreses transformadores i usuàries de productes fabricats a partir de materials plàstics i composites, en sectors com ara l'automoció, els envasos plàstics, la construcció , els electrodomèstics, l'aeronàutica, etc.
Imagen
Una de les tasques més importants de Aimplas és ajudar a les empreses a detectar i trobar noves aplicacions dins de cada sector, i donar el suport tècnic necessari per a un correcte desenvolupament d'acord amb les especificacions tècniques i econòmiques del producte i el mercat. Amb aquesta finalitat, Aimplas posa al servei de les empreses seu coneixement, oferint un important valor afegit: l'experiència contrastada dels seus professionals.

Les línies de recerca en què treballa Aimplas per millorar la competitivitat de les empreses són la R + D + I en Materials, la investigació i desenvolupament en Processos de transformació, i la R + D + I en Reciclatge de materials. A més Aimplas aposta per impulsar la investigació dels nanomaterials, els composites, i els materials biodegradables o mediambientalment sostenibles, perquè tots ells suposen una revolució tecnològica per al sector del plàstic. Els materials biodegradables han experimentat un important avanç en el mercat en l'última dècada perquè permeten unir l'evolució tecnològica amb el respecte al medi ambient, convertint-se en un dels reptes tecnològics més importants amb els quals es troba la indústria en els nostres dies. Una altra gran aposta de futur de Aimplas són els materials composites, la resistència, lleugeresa, versatilitat i flexibilitat, han contribuït a la seva ràpida introducció en sectors com l'automoció, la construcció i l'aeronàutica. Per fer front al desafiament que presenta la R + D + i en composites, Aimplas disposa d'una planta pilot on es reprodueixen els principals processos de transformació amb materials composites (pultrusió, RTM, Infusió, fabricació de models, etc).

Com a complement al desenvolupament de projectes d'R + D + i, Aimplas presta a les empreses serveis personalitzats en assessorament i assistència tècnica amb els últims avenços tecnològics. En aquest sentit, Aimplas compta amb els laboratoris acreditats per ENAC més complets per a la caracterització i l'anàlisi de materials plàstics, metrologia i calibratge.

Imagen
Una altra eina que Aimplas posa al servei de les empreses per millorar la seva activitat és la informació, un instrument fonamental per a les empreses en la presa de decisions. Conscient de la seva importància, Aimplas presta un complet servei en la gestió d'informació sobre materials i processos plàstics, oferint a les empreses les últimes novetats del sector en l'àmbit tecnològic, tècnic, econòmic i legislatiu. Recentment Aimplas ha creat l'Observatori Tecnològic del Plàstic, un sistema d'informació actualitzat diàriament a través del web (www.observatorioplastico.com) que ofereix les últimes novetats en patents, articles tècnics, legislació, projectes R + D + I, notícies i llançaments del sector.

Un altre aspecte important per assegurar la competitivitat de les empreses és la qualificació dels professionals. Aquests han d'ampliar i actualitzar els seus coneixements en un mercat amb constants canvis tecnològics. Per assegurar la competitivitat de les empreses sobre això, Aimplas disposa d'una oferta formativa professional, reglada ia mida, que inclou cursos d'especialització, cursos de reciclatge professional, jornades tècniques i seminaris.

Aimplas dóna forma al futur de la indústria del plàstic a través de la innovació, oferint a les empreses el coneixement i tecnologia necessaris per a l'obtenció de matèries, productes i processos diferenciats amb un alt valor afegit, que permetin a les empreses créixer i millorar la seva posició en el mercat.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis