Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas organiza su quinto Seminario Internacional de Biopolímeros y Composites Sostenibles

Aimplas organitza el seu cinquè Seminari Internacional de Biopolímers i Composites Sostenibles

15/01/2014

15 de gener de 2014

La indústria del plàstic està assistint a un creixement sense precedents de la producció mundial de bioplásticos en els últims anys, i la previsió és que aquest repunt es mantingui a mitjà termini. L'augment en la demanda d'aquest tipus de materials respon a una important aposta de les empreses per la sostenibilitat com a estratègia de negoci, i gràcies a la R+D els plàstics biodegradables i els fabricats a partir de fonts renovables estan aconseguint superar les barreres que fins ara existien per a la seva aplicació en els sectors més exigents. Per això, actualment ja podem dir que són una alternativa viable enfront d'altres materials convencionals.

Per aprofundir en tots aquests avanços, en les perspectives de mercat dels bioplásticos, en la seva fi de vida, així com per posar sobre la taula els reptes que encara han de superar aquests materials, Aimplas ha organitzat els propers dies 6 i 7 de març la cinquena edició del seu Seminari Internacional de Biopolímers i Composites Sostenibles. La trobada, que en la seva passada edició en 2011 va comptar amb l'assistència de més de 150 persones, s'ha consolidat ja com una cita imprescindible per al sector a la qual assistiran com a ponents grans experts en la matèria. Durant els dos dies en els quals es desenvoluparà el seminari, es donaran cita a València les principals multinacionals del sector dels bioplásticos, així com responsables d'administracions públiques, agrupacions empresarials, centres tecnològics, gestors de residus i entitats de certificació.

Instal·lacions d'Aimplas
Instal·lacions d'Aimplas.
Durant el Seminari, les diferents ponències previstes tractaran des de tots els possibles punts de vista el mercat dels bioplásticos i biocomposites. Així, representants del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, de l'Agència de Residus de Catalunya i d'empreses com Tomra, abordaran els nous reptes als quals s'enfronta la gestió dels plàstics, ja que com a conseqüència del creixent pes que aquests materials estan guanyant en la indústria cal incorporar conceptes com la compostabilidad a la gestió de la seva fi de vida i valorització.

D'altra banda, entitats com European Bioplastics o la Universitat de Warwick, i empreses com Braskem, Arkema, DSM o Mitsubishi exposaran com són els materials procedents de fonts renovables els que major protagonisme estan cobrant per davant dels biodegradables, i com gràcies a la innovació s'ha aconseguit millorar les seves propietats per incorporar aquest tipus de plàstics a indústries i aplicacions amb altes exigències. Des de la seva experiència com a investigadors, centres tecnològics com IVW, Ainia, ATB, i el propi Aimplas, desvetllaran alguns dels projectes relacionats amb bioplásticos en els quals estan treballant actualment, mentre que representants del CDTI aproparan a les empreses les eines de finançament a les quals poden accedir per participar en projectes de R+D com aquests.

Les tendències i novetats en matèria de plàstics biodegradables/compostables arribaran de la mà d'empreses com Basf, Meredian, Fkur, Nippon Gohsei i PolyOne, mentre que seran Nestlé i Faurecia les encarregades de presentar alguns dels seus casos d'èxit en biopolímers. A més, en aquesta cita de caràcter internacional, també participaran entitats de certificació com DIN Certco i associacions empresarials com Asobiocom (Associació Espanyola de Plàstics Biodegradables Compostables).

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis