Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los hogares españoles reciclan un 4% más de plásticos

Les llars espanyoles reciclen un 4% més de plàstics

30/07/2013

30 de juliol de 2013

La terrina de iogurt, l'ampolla blanca de llet, l'envàs de xampú, l'ampolla d'aigua i tots els altres envasos de plàstic que usem en les nostres llars, tenen una segona vida, si els reciclem en el contenidor groc. Reciclar plàstic està de moda, reciclem més i millor, si s'ha de jutjar pels resultats de l'any 2012, que mostren una evolució molt positiva mantenint la tendència creixent dels últims anys. Aconseguida la xifra de 358.123 tones de plàstic reciclat procedent de les llars espanyoles, tres vegades més que fa una dècada, l'increment respecte a l'any anterior és del 4%.

Segons un estudi dut a terme per Ecoembes en col·laboració amb la Universitat Carlos III de Madrid i la Universitat de Màlaga, el reciclat d'envasos genera més de 40.000 llocs de treball a Espanya, de tal manera que un de cada sis ocupacions verdes està vinculat al reciclat dels envasos d'origen domèstic. Maurer, ponent de la Comissió Europea en ocasió de les Jornades sobre Plàstics, Sostenibilitat i Reciclat, organitzades per Cicloplast i Aimplas, a València al novembre de 2012, en la presentació del Green Paper sobre Residus Plàstics, assenyalava:  “El reciclat de plàstics crearà 160.000 ocupacions a Europa fins a l'any 2020 si s'aconsegueix un índex del 70%”.

Les claus per seguir impulsant el reciclat dels plàstics estan molt clares, segons Teresa Martínez, directora de Cicloplast: “La fórmula és senzilla. Apostar per mercats finals per al plàstic reciclat d'alt valor afegit i aprofitar les oportunitats de convertir en combustible verd les fraccions de plàstics que avui es malgasten en abocadors. Cicloplast participa en projectes de R+D+i que promouen mercats finals per al plàstic reciclat tant nacionals com a internacionals”.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Cicloplast, S.A.

Comentaris de l'article/notícia

#2 - chopica
15/11/2013 12:19:18
Esta informanción esta muy bien, me ha aportado mucha informacion util que me ha servido como esta el pais.
#1 - neko
15/11/2013 12:18:16
Me parece una buena noticia porque si llegamos a reciclar mucho mas plástico podremos vivir en un entorno mas limpio.

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis