Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Se crea el primer prototipo de envase biodegradable para cosmética

Es crea el primer prototip d'envàs biodegradable per a cosmètica

07/06/2013

7 de juny de 2013

El consorci d'empreses format per Germaine de Capuccini, Ferro, Petroplast i l'aliança Ainia-Aimplas han desenvolupat el primer envàs biodegradable per a productes cosmètics.

El prototip s'ha fabricat a partir de matèries procedents de fonts renovables, en concret de midons de blat de moro, remolatxa i sucres. Així, a través de processos fermentativos i la utilització de microorganismes, s'han obtingut diferents materials biodegradables amb diverses propietats que s'han barrejat per formar el nou envàs biodegradable.

Imagen

Després de dos anys de recerca, els participants del projecte esperen que el biotubo obtingut es converteixi en matèria orgànica en menys de sis mesos, i pugui ser tractat en una planta de compostatge.

El procés de biodegradació s'inicia en contacte amb microorganismes en condicions de compostatge, que troben en aquests materials font de carboni per viure. D'aquesta manera es planteja una alternativa a la gestió mediambiental dels residus d'envasos cosmètics, basada actualment en el reciclat.

Aquest prototip és un envàs flexible que preserva les propietats de la crema cosmètica. A través de la combinació de diferents materials biodegradables s'està treballant per primera vegada en el repte que l'envàs perduri durant tot el llarg cicle de vida d'un producte cosmètic, estimat en tres anys.
Al seu torn, s'ha aconseguit mantenir les propietats de les cremes cosmètiques, incorporant per a això funcions que permeten preservar l'aroma i protegir el producte d'humitat, evitant la pèrdua de pes del producte. El biotubo és totalment flexible, igual que els envasos convencionals de cremes

L'envàs contindrà una selecció de cosmètics naturals compatibles amb el bioplástico assolit. Per a això, s'han analitzat productes basats en principis actius de vitamina C; un filtre de protecció solar i una crema facial multiprotección elaborada a partir de te blanc ecològic que l'empresa Germain de Capuccini espera treure al mercat en el segon semestre d'aquest any.

Per a la seva creació, s'han determinat els requeriments dels cosmètics respecte al seu material d'envàs, analitzant per combinació de tipus de materials biodegradables aquells més compatibles amb els requisits del producte.
Posteriorment, s'han dut a terme proves per validar les propietats del material, la tecnologia de fabricació i el comportament de l'envàs en contacte amb les cremes a través d'estudis accelerats en condicions de temperatura i humitat extremes.

El projecte, suposa un avanç no solament per la seva capacitat de biodegradació sense impacte ambiental, sinó per aconseguir per primera vegada la compatibilitat total entre aquest tipus d'envasos i els productes cosmètics, alguna cosa no aconseguit fins ara.

Biotubo compta amb el suport del Cdti i està cofinançat pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional, Feder.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Ainia Centro Tecnológico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis