Blum-Novotest Ibérica, S.L. - Sondes, sensors, palpadors i detectors dimensionals

TC76 - DDigilog

Sonda de contacte analògica: per a un ús robust en màquines-eina

Fotografia de Sonda de contacte analògica
Blum-Novotest presenta la primera sonda de contacte analògica de 25 mm– TC76-DIGILOG.

Les sondes de contacte són normalment el que el seu nom indica: sondes. Si la stylus toca la superfície de la peça, es genera un senyal. Prèviament, les sondes de contacte analògiques, per exemple, aquelles que mesuren i analitzen la deflección del stylus i no emeten un senyal digital d'encès/apagat On/Off, eren grans i costoses i en la seva major part, solament podien trobar-se en màquines de mesurament per coordenades. Amb la TC76-DIGILOG, Blum-Novotest està introduint la primera sonda tàctil del món per a un ús robust en màquines-eina, combinant la tecnologia digital i analògica en un dispositiu de diàmetre de 25 mm. Abreujant, una sonda de contacte "digilog".

La flexibilitat en la fabricació està cobrant cada vegada més importància, a més, la creixent tendència a la customización de productes, està reduint les sèries. No obstant això, el volum de les sèries també està caient a causa de les tècniques 'Kaizen' perquè la producció ja no es destina amb tanta freqüència al magatzematge sinó que es produeix quan escasseja la peça. Com més freqüentment es canvia d'eina en un centre de mecanitzat, més importants són els temps d'engegada. El canvi d'eina automàtic i els dispositius de calibratge, les peces i eines poden estalviar molt temps.

Un sistema de mesurament integrat en una màquina-eina permet aconseguir això i més: detecció automàtica peça zero, inspecció de la peça abans de mecanitzar - en aquest sentit poden detectar-se i separar-se abans que comenci el mecanitzat- o fins i tot detectar imprecisions en l'amarri de grans components. Amb els residus, per exemple en el cas d'engranatges per a turbines eòliques, freqüentment el control de qualitat no es realitza seguint la fabricació en una màquina de mesurament per coordenades, perquè no hi ha màquines que poden mesurar peces tan grans.

Durant dècades, Blum-Novotest ha ofert sondes de contacte i sistemes de mesurament làser per al seu ús en màquines-eines. Les sondes de contacte s'instal·len també a l'àrea de mecanitzat i el senyal rebut per cable al control, o la sonda es col·loca en el magatzem d'eines i es canvia com qualsevol altra eina en la claveguera i llavors comença a mesurar-se la peça o eina. En aquest cas, la tecnologia de radi o d'infrarojos s'usa per a la transmissió de dades.