Blum-Novotest Ibérica, S.L. - Equips de control i reglatge d'eines

TMAC

Sistema de monitoratge: per a eines de cort

Fotografia de Sistema de monitoratge
El trencament d'eines de tall i el consegüent dany dels components pot ser evitat amb la nova solució TMAC per al monitoratge d'eines de Blum Novotest. L'enginyós sistema Tool Monitor Adaptive Control (TMAC) protegeix la màquina CNC al mateix temps que proporciona informació valuosa sobre el procés de cort.

La TMAC se sumeixi al portafolio de producte Blum que ha estat desenvolupat per Caron Engineering, un partner tècnic de Blum Novotest. El sistema redueix l'alt cost de substitució d'eines, evita produccions perdudes i les peces amb error gràcies a un efectiu mesurament del desagaste de l'eina en temps real. Opera basant-se en el principi que la potència necessària per fresar una peça augmenta a mesura que es deterioren els cants de tall de l'eina.

El sistema ja ha estat provat amb gran èxit a EUA on grans fabricants com Pratt & Witney, Smith & Wesson, John Deere, Smiths Aerospace, Volvo Aerospace, Arvin Meritor, MTU Aero Engines i Stryker Howmedica han aprovat el producte mentre que altres clients com a General Electric Aircraft volen instal·lar el sistema TMAC en cada màquina-eina que requereixi una mecanitzat adaptatiu.

El sistema TMAC inclou el controlador principal, el transductor de potència, sensor de vibració ypantalla de programari del TMS. Tot això pot integrar-se de forma senzilla en una màquina-eina CNC i un PC Windows.

El programari permet que la màquina es monitorice in situ o de forma remota fos de l'oficina.

A més, el TMAC pot treballar conjuntament amb el sistema de control làser de Blum on la detecció de trencament de l'eina i del desgast de l'eina es realitza amb TMAC, mentre que la longitud de l'eina i el mesurament del radi, la compensació dels efectes tèrmics i les desviacions provocades per clavegueres d'altes velocitats poden realitzar-se amb el làser. Els clients que usen TMAC i sistemes làser com a complement, poden controlar íntegrament la producció.