Blum-Novotest Ibérica, S.L. - Equips de control i reglatge d'eines

Z- Nano

Sistema de mesurament per sonda: per a centres de mecanitzat

Fotografia de Sistema de mesurament per sonda
Blum-Novotest, proveïdor de tecnologia de mesurament i testing d'alta qualitat, ha presentat la sonda Z-Nano. Aquest sistema de mesurament extremadament compacte s'utilitza en centres de mecanitzat per al mesurament automàtic de longitud de l'eina i detecció de trencaments, així com per a la compensació de temperatura en un eix de la màquina. El nou Z- Nano és un desenvolupament més en el conegut sistema que porta el mateix nom i que es troba disponible al mercat des de fa anys.

El principi de la guia lineal ho van portar a la perfecció els enginyers de Blum-Novotest. En comptes de la guia utilitzada prèviament, el Z- Nano està treballant amb una guia amb rodaments mitjançant la qual la força de mesurament pot reduir-se fins i tot més. L'avantatge és que ara es poden mesurar eines més petites començant des d'un diàmetre de 0,1 mm –depenent de la geometria de l'eina i material–. A més, la nou sonda en la seva versió estàndard destaca per la seva alta repetibilidad de 0,5 µm 2 . Per a aplicacions especials, es troba disponible un disseny de 'alta precisió' amb una repetibilidad de 0,2 µm 2 .

Com tots els sistemes tàctils de Blum, Z-Nano es complementa amb una protection classe IP68 i està treballant amb un mecanisme de mesurament optoelectrònic que evita el desgast de la sonda fins i tot després de milions d'operacions. L'estat d'encès/apagat s'indica via LED el que permet una senzilla operació de control.