Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Técnicas de transporte neumático
Transvasament de materials sòlids en gra o pulverulentos

Tècniques de transport pneumàtic

Caipla29/03/2012

29 de març de 2012

En l'actualitat existeixen nombroses tècniques per al transport de materials a orri. D'entre totes elles mereixen un especial esment i són objecte del present article, elaborat per Caipla, els sistemes de transport pneumàtic. El transport pneumàtic es defineix com el transvasament de materials sòlids en gra o pulverulentos tancats en canonada amb la impulsió d'un fluid, generalment aire comprimit.
Imagen

Encara que en ocasions poden emprar-se un altre tipus de gasos inerts com a N2 o CO2 si el producte a transvasar o la zona d'ubicació de la instal·lació són susceptibles de generar una atmosfera potencialment explosiva. Els primers sistemes de transport pneumàtic es realitzaven diluint producte a transportar en grans volums d'aire en moviment, donant motiu als sistemes coneguts com a transport pneumàtic en fase diluïda. La fase diluïda és un transport pneumàtic en el qual les partícules es desplacen per canonada a alta velocitat amb gran quantitat d'aire a baixa pressió. Es presenta en dues modalitats: impulsió i aspiració. Els sistemes d'impulsió són eficaces per alimentar diversos punts des del punt d'enviament, mentre que els sistemes per aspiració són avantatjosos quan necessitem alimentar un element des de diferents punts.

Les principals característiques d'aquests sistemes de transport són:

  • Capacitat de transport entre 0 a 50 t/h.
  • Velocitats de transport generalment entre 15 i 30 m/s.
  • Distàncies de transport fins a 200 m.
  • Ràpida recuperació de la inversió.
  • Ràtio producció fins a 1/15 (kg).

Amb posterioritat als sistemes de transport en fase diluïda van aparèixer els sistemes de transport pneumàtic en fase densa. Aquest tipus de transport té un ràtio producte/aire molt major que els sistemes en fase diluïda la qual cosa ho converteix en un sistema de transport molt interessant des del punt de vista econòmic. La baixa velocitat de transport evita la degradació, la segregació de les partícules. Aquest tipus de transports és també molt recomanable per a productes abrasius lloc que el desgast de canonades és molt menor comparat amb qualsevol tipus de transport. Les produccions poden aconseguir les 300 T/h a distàncies superiors als 500 metres.

Principals avantatges:

  • Sistema hermètic sense minvaments de material, ni emissions a l'atmosfera.
  • Permet transport a llargues distàncies i altes capacitats productives.
  • Manipulació suau del producte, evitant el trencament de partícules.
  • Mínim desgast de l'equip, reduint dràsticament el manteniment.
  • Sota consum energètic pel que fa a altres tecnologies de transport.
  • Ràpida tornada d'inversió.
  • Ràtio producció fins a 1/100 (kg). Exemple: La càrrega de sitges mitjançant sistemes de transport mecànics amb productes com a sucre, fluor o sal tenen uns costos anuals que dupliquen els costos dels sistemes de transport pneumàtic en fase densa.

Empreses o entitats relacionades

Bulker

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Laboratorios

    16/07/2024

  • Newsletter Laboratorios

    18/06/2024

Enllaços destacats

Pharmalog

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

Entrevista a Optimiza

“Nuestros expertos son capaces de diseñar, asesorar y apoyar proyectos de desarrollo de nuevos materiales o recubrimientos”

OTRAS SECCIONES

Serveis