Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Jordi Deu Prats gerente de STX
"No es tracta de produir màquines més econòmiques sinó més eficaces"

Entrevista a Jordi Deu Prats gerent de STX

Lara Guardiola23/04/2013
Jordi Deu, gerent de STX, aprofundeix en la línia d'ampliació de les seves instal·lacions, la importància de la innovació tecnològica per a l'optimització de la seva producció, i l'especial enfocament a satisfer les necessitats de cada client.
Jordi Deu Prats gerent de l'empresa STX
Jordi Deu Prats gerent de l'empresa STX

Aquest any s'han traslladat a unes noves instal·lacions a Sant Just Desvern, amb una major capacitat i millor comunicació. Per què han decidit canviar d'ubicació? Han ampliat les instal·lacions?

Malgrat la complicada situació del mercat, la nostra presència en el mateix ha anat augmentant amb els últims anys. La col·laboració amb noves representades ens exigeix noves necessitats. Hem passat d'una oficina comercial al centre de Barcelona a una nau industrial amb magatzem, taller i oficines en una zona estratègica molt bé comunicada. Amb la nova infraestructura, actualment podem rebre la mercaderia que distribuïm a nivell nacional, en tráileres en comptes de grupaje, la qual cosa suposa un estalvi significatiu en costos, a més ens permet ser més eficients en la reexpedición i els nostres tècnics disposen de l'espai necessari per a les petites reparacions que realitzem en el nostre taller.
Noves instal·lacions a Sant Just Desvern (Barcelona)
Noves instal·lacions a Sant Just Desvern (Barcelona).

La innovació tecnològica permet la millora del funcionament de les màquines i la creació de nous productes, però és costós i més tenint en compte l'actual situació econòmica. Pensen que s'inverteix prou en tecnologia a Espanya?

La innovació tecnològica permet la millora del funcionament de les màquines que es tradueix en millors productes, més velocitat i reducció de costos de producció. No es tracta de produir màquines més econòmiques sinó més eficaces. Per desgràcia, a Espanya, se segueix treballant més en producció d'equips econòmics que en desenvolupament tecnològic com succeeix a Alemanya.

No deixa de sorprendre'm per exemple el cas de la nostra representada alemanya Kiefel. Aquesta empresa segueix incrementant les seves vendes a tot el món any rere any. Kiefel ven cada vegada equips més eficients, això només s'aconsegueix invertint en tecnologia. Un terç de la seva plantilla són enginyers, no obstant això, els nostres joves enginyers no troben treball a Espanya i es veuen forçats a emigrar a aquests països per produir béns que després són venuts al nostre país. No deixa de ser un contrasentit veritat?

Espais diàfans en les noves oficines de la signatura
Espais diàfans en les noves oficines de la signatura.

Parli'ns de l'activitat de STX, quines signatures distribueixen i quins són els seus productes estavella?

STX és una empresa amb llarga tradició en el sector de les fibres sintètiques com el polièster, la poliamida o el polipropilè. No obstant això som una empresa relativament jove en el sector del plàstic. Des de fa uns deu anys anem subministrant maquinària per al sector del plàstic, extrusió, termoconformació, additius, filtres i maquinària per al reciclatge. En el sector dels additius representem a la signatura alemanya 'Argus Additive Plastics' GmbH, primer fabricador europeu d'additius estabilitzadors a la llum. En el sector de filtració de polímers el nostre partner és la multinacional belga Bekaert, de la qual subministrem tant sistemes de filtració com els seus consumibles. El nostre vaixell almirall és l'empresa Kiefel que pertany al grup Brückner.

Kiefel té tres divisions en maquinària de transformació de plàstics: 'Kiefel Automotive' especialitzada en termoformado i laminació per a interiors de vehicles. 'Kiefel Packaging', maquinària de termoformado per a envàs alimentari amb un gran nombre d'instal·lacions a Espanya, destaca el seu últim desenvolupament la sèrie KMD Speedformer. Kiefel Medical, divisió que s'encarrega de la fabricació de borses per a infusió, borses per a transfusió sanguínia, entre unes altres.

Recentment, hem iniciat la col·laboració amb l'empresa Koch Packaging Systeme, productora de màquines per a la fabricació de blísteres amb línies de modelo per buit i línies de termoformado, ompliment i segellat. En el sector del reciclatge destaquem nostra representada Heger amb màquines briquetadoras per EPS model Tiger.

Mostres de productes plàstics
Mostres de productes plàstics.

Quins són les últimes novetats tecnològiques de la seva marca Kiefel?

Des de la incorporació de Kiefel al grup Brückner el desenvolupament de noves màquines no ha parat, fa ja uns anys es va presentar la generació Speedformer per als populars models KMD amb una gran acceptació al mercat i més de 250 màquines venudes.

Aquest any Kiefel ha presentat el nou model de termoformadora KMD 78 destinada al mercat de safata alimentària. La nova KMD combina una alta producció amb un baix cost.

Actualment, destaquen les indústries de ‘packaging’, electrònica..., i del sector mèdic. Aquest últim sector ha desenganxat recentment i amb força. Quins beneficis i avantatges aporten els productes de STX a aquests sectors que despunten i per a uns altres més consolidats?

En el sector del packaging de productes electrònics podem oferir màquines personalitzades a cada producte. Per al sector electrònic, Koch ha desenvolupat dissenys de blísteres que mostren millor el producte i de major protecció, difícils d'obrir. En el sector mèdic, és molt important l'esterilització del producte, utilitzant en la producció del blíster film Tyvek.
STX també realitza impressió sobre tèxtil
STX també realitza impressió sobre tèxtil.

Amb la responsabilitat de representar a grans marques del sector, i en procés d'expansió, contempla augmentar la cartera de distribució per afermar el seu posicionament al mercat?

Donar bons productes que cobreixin les necessitats dels nostres clients és l'objectiu principal de STX, però cal atendre bé les perspectives que nostres representades esperen de nosaltres. Els nostres recursos humans són limitats, no podem augmentar més la cartera de representades si després no podem donar-los el seguiment que es mereixen.

Actualment hem de consolidar el treball que hem iniciat i evitar dispersar-nos, però som una empresa jove i dinàmica amb una gran capacitat d'assimilació de nous productes, però cada cosa al seu temps.

Quins són les principals demandes dels seus clients?

Les principals demandes són, sobretot, una resposta ràpida en l'assistència tècnica, tant per al lliurament de recanvis com per a assistència per part del nostre servei tècnic. Ningú es pot permetre tenir una línia de producció parada. Tenim en les nostres instal·lacions un bon nombre de recanvis i consumibles de la majoria de maquines que venem i els nostres tècnics han rebut formació específica que en moltes ocasions eviten la intervenció més lenta i costosa de tècnics estrangers.
Una curiosa figura dóna la benvinguda als visitants
Una curiosa figura dóna la benvinguda als visitants.

Sembla que les empreses reciclen cada vegada més, hi ha hagut un augment de les vendes de la gamma de productes dirigits al reciclat enfront d'uns altres que distribueixen?

Efectivament cada vegada es recicla més, però el parc de maquinària de reciclatge ha augmentat molt els últims anys. Avui dia hi ha instal·lacions treballant per sota de la seva capacitat per falta de material. Aquesta situació no és òptima. Per la nostra banda, les noves línies de producció redueixen el desaprofitament al mínim. Potser serà més òptim processar el desaprofitament en grans plantes externes que treballin amb un rendiment elevat, que petites unitats infrautilizadas. Ara bé, hi ha productes voluminosos, com per exemple l'EPS que es processen en el punt d'origen per evitar costos de transport que de vegades pot superar el valor del residu. En aquest aspecte, hem incrementat la venda de compactadores per a aquest tipus de productes.

Quines novetats presentaran les representades de STX en la fira K d'aquest any?

Durant la propera edició de la K, Kiefel presentarà a Europa la nova KMD 78 que es presenta ara en la Chimaplast, a part es treballa en línies de fabricació de borses d'infusió més compactes. El cost del m² de sales blanques és molt elevat.

Per acabar, i a grans trets, podria indicar-nos quins projectes i novetats podem esperar aquest any de STX?

Hem iniciat l'any amb un trasllat de les nostres instal·lacions per afrontar les necessitats dels nostres clients. Disposem de més espai, hem augmentat els nostres estocs per poder donar un servei més àgil als nostres clients. Ha estat un esforç molt gran en moments molt difícils. El nostre objectiu és poder seguir donant resposta a les necessitats dels nostres clients.

El nostre projecte segueix sent la millora de servei que podem oferir tant tècnic com a comercial.

Ampli magatzem
Ampli magatzem.

Empreses o entitats relacionades

STX Radial Ambient, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Laboratorios

    17/09/2024

  • Newsletter Laboratorios

    16/07/2024

Enllaços destacats

Pharmalog

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

Entrevista a Optimiza

“Nuestros expertos son capaces de diseñar, asesorar y apoyar proyectos de desarrollo de nuevos materiales o recubrimientos”

OTRAS SECCIONES

Serveis