Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Seguridad a flor de piel
Els estudis d'absorció percutània són rellevants per a sectors molt diversos

Seguretat a flor de pell

Redacció QU01/10/2005
El Centre d'Investigacions Químiques i Ambientals del CSIC disposa d'un servei d'absorció percutània que treballa sobre mostres de pell humana i de pell de porc. Els seus estudis són d'interès per a sectors com el farmacèutic, cosmètic, químic i veterinari.
El nou servei d'absorció percutània del CSIC treballa sobre mostres de pell humana i de pell de porc, seguint la metodologia experimental in vitro aprovada oficialment per l'OCDE. Els seus estudis són d'interès per a sectors com el farmacèutic, cosmètic, químic i veterinari. També en l'àmbit de la protecció de treballadors i consumidors, per esbrinar l'absorció a través de la pell de productes químics potencialment tòxics als quals s'està exposat.
Fotografia cortesia UE
Fotografia cortesia UE

Anàlisi amb una mostra de pell

Els estudis d'absorció percutània són rellevants per a sectors molt diversos, entre ells el farmacèutic, el cosmètic, la indústria química i, en general, per a qualsevol cas que interessi conèixer com s'absorbeix un compost a través de la pell i els seus efectes sobre ella .

El Centre d'Investigacions Químiques i Ambientals del CSIC disposa d'un servei d'absorció percutània. Els assaigs realitzats a les seves instal·lacions permeten desenvolupar sistemes d'alliberament transdèrmica i de formulacions dermatològiques, així com avaluar la seguretat dels cosmètics i avaluar el risc de compostos per als que hi ha una exposició a nivell laboral o mediambiental.

El laboratori treballa sobre mostres de pell humana i de pell de porc i seguint la metodologia experimental in vitro aprovada oficialment per l'OCDE. Els seus treballs tenen, per tant, un reconeixement internacional. Aquests assaigs in vitro permeten predir l'extensió de l'absorció percutània d'un determinat compost i la distribució en els diferents estrats.

"Una vegada aplicat un compost sobre la pell podem determinar al cap d'un temps quina quantitat d'aquest compost ha estat absorbit per la pell i ha passat a les diferents capes o estrats de la pell", aclareix José Luis Parra, professor d'investigació del CSIC i responsable del laboratori. "Podem determinar el que ha estat absorbit al cap d'unes hores però també cinèticament, al cap de cada hora, per exemple."

Aquesta informació és d'interès per a productes com antiinflamatoris, en els quals interessa saber l'absorció en els temps intermedis ja que el que s'espera d'ells és que actuïn al llarg de diverses hores. També, per establir la toxicitat d'un producte, abans dels estudis clínics, i saber si el compost es metabolitza o es destrueix al passar a través de les capes de la pell.

Les formulacions que s'apliquen sobre la pell poden ser líquides, semi-sòlides o sòlides. D'aquesta manera, es coneix el comportament d'una molècula aplicada tòpicament en relació amb el seu grau de penetració cutània i la influència que exerceixen diferents vehicles sobre la mateixa.

L'aplicació de productes per via tòpica és una estratègia alternativa apropiada per evitar algun dels efectes indesitjables que comporta l'administració oral o quan es desitja aplicar un fàrmac amb una diana clarament definida en algun dels compartiments cutanis (estrat corni, epidermis o dermis). Els assajos d'absorció percutània són molt útils per dissenyar la formulació més apropiada abans de passar a les fases d'assaigs clínics, en el cas de fàrmacs, i per contribuir al coneixement de la seguretat del producte per part del consumidor (sector cosmètic).

Fotografia cortesia UE
Fotografia cortesia UE
Exemples de productes i situacions en els que poden ser necessaris els estudis d'absorció percutània són, entre altres, els fàrmacs d'aplicació dèrmica, cosmètics, productes que s'apliquen a través de pegats (sector farmacèutic i veterinari) o compostos d'ús habitual en la indústria per als quals cal establir la seva possible toxicitat (estudis de seguretat laboral i protecció de treballadors).

Modalitats d'assaig absorció percutània

Algunes modalitats d'estudis d'absorció percutània en aquest laboratori del CSIC són:

  • L'assaig convencional in vitro utilitzant pell porcina. (Exposició 24 h);
  • L'assaig convencional in vitro utilitzant pell humana (exposició 24 h);
  • Cinètica d'un compost aplicat tòpicament (fluid receptor);
  • Cinètica compartimental d'un compost aplicat tòpicament (SC, Epidermis, Dermis i Fluid receptor);
  • Distribució per compartiments d'un compost aplicat tòpicament in vivo;
  • Simulació de l'absorció percutània utilitzant pell in vitro prèviament modificada ("strippings", dissolvents o SLS). S'intenta mimetitzar el comportament d'una pell amb psoriasi o èczema, que té una barrera cutània compromesa, en el procés d'absorció percutània.
  • Assaigs de Dermatofarmaco-cinètica usant la tècnica de "stripping"; prospecció sobre la bioequivalència de compostos d'aplicació tòpica.

Empreses o entitats relacionades

Consejo Superior de Investigaciones Científicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    03/10/2024

  • Newsletter Química

    26/09/2024

Enllaços destacats

TechsolidsSmagua - Feria de ZaragozaAECQAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis