Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Expoquimia se consolida como la mayor feria química del Mediterráneo
Més de 4.300 empreses es donaran cita a Barcelona

Expoquimia es consolida com la major fira química de la Mediterrània

Maria Escribano01/10/2005
Del 14 al 18 de novembre Barcelona acull la celebració conjunta dels certàmens professionals Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas que Fira de Barcelona organitza cada tres anys. Partint de les particularitats de cada un, la celebració conjunta dels tres salons, que en aquesta edició estrenen emplaçament conjunt, dóna com a resultat la trobada de la química aplicada més important de la Mediterrània i la plataforma de negoci d'aquests tres sectors cap a Europa i Llatinoamèrica .
La R + D + i serà l'eix conductor sobre el qual es desenvoluparà la fira
El asseguren des de l'organització recolzant-se en dades d'expositors i superfície contractada, entre el 14 i el 18 de novembre Expoquimia, Saló Internacional de la Química, Equiplast, Saló Internacional del Plàstic i el Cautxú, i Eurosurfas, Saló Internacional de la Pintura i el Tractament de Superfícies donaran lloc a la major trobada de la química aplicada de la Mediterrània, reunint a més de 4.300 empreses i oferint una cinquantena d'activitats, conferències i jornades de màxim interès per als professionals.

Segons les últimes dades de contractació, Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas reuniran a 1.095 expositors directes que ocuparan 66.427 metres quadrats nets de superfície expositiva en els pavellons 1, 2, 3 i 4 del recinte de Gran Via, de Fira de Barcelona. Aquesta dada confirma l'elevat grau de participació en el certamen, que preveu incrementar en un 5 per cent la superfície total expositiva de l'última edició, celebrada el 2002.

Equiplast incrementa el seu caràcter internacional

Expoquimia

Coincidint amb la celebració dels seus quaranta anys de trajectòria, Expoquimia registra el seu rècord de superfície expositiva, amb més de 37.500 metres quadrats nets de superfície repartits entre part del pavelló 2 i la totalitat dels palaus 3 i 4 de Gran Via Aquesta xifra representa gairebé un 4,2 per cent més de superfície que l'obtinguda en el mateix període de l'anterior edició.

Aquest saló, que es trasllada per primera vegada al recinte de Gran Via, compta amb la participació directa de 651 empreses. Entre ells la quota internacional és de gairebé una cinquantena d'estands estrangers. En primera posició figura Alemanya, seguida de França, Itàlia, Regne Unit i la Xina.

Una de les màximes novetats d'aquesta edició és Compositech, el nou sector dedicat als composites que Expoquimia posa en marxa i que comptarà amb prop de 600 metres quadrats nets al pavelló 2 de la Gran Via Aquest nou àrea, que reunirà totes les tecnologies , processos de producció i projectes d'innovació relacionats amb els composites, té el suport de l'Institut Tecnològic del Plàstic, Aimplast, i de l'Associació Italiana de Composites i Afins, Assocompositi, que estaran presents al saló.

Equiplast

Equiplast, Saló Internacional del Plàstic i el Cautxú, supera també la superfície expositiva contractada respecte al mateix període de l'anterior convocatòria. El certamen compta amb 316 expositors directes que mostraran els seus productes en prop de 23.375 metres quadrats nets al llarg de tot el pavelló 1 de Gran Via i una part del número 2.

La participació internacional en aquest saló tornarà a ser molt destacada, amb més d'un 30 per cent d'expositors estrangers i un 5 per cent més de superfície expositiva contractada respecte a l'última edició. Els països amb més presència directa a la sala seran Itàlia, seguida d'Alemanya, Portugal i Taiwan.

Equiplast veurà reforçat a més el seu caràcter de plataforma de negocis internacional a través de la Trobada Empresarial Al-Invest III, organitzat en col laboració amb l'Associació Multisectorial d'Empreses, AMEC, i l'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària per a Plàstics i Cautxú, imapc, els dies 15 i 16 de novembre.

Aquesta jornada s'integra dins del programa de la Comissió Europea AL-INVEST, que té com a objectiu impulsar i enfortir la cooperació econòmica entre les empreses europees i llatinoamericanes. Durant els dos dies s'organitzaran entrevistes personalitzades entre empreses d'Argentina, Brasil, Xile, Equador, El Salvador i Mèxic, d'una banda, i empreses d'Espanya, França i Itàlia.

Imagen
Eurosurfas mantindrà en aquesta edició uns nivells de participació molt similars als de la passada convocatòria

Eurosurfas

Per la seva banda, el Saló Internacional de la Pintura i el Tractament de Superfícies, Eurosurfas, mantindrà en aquesta edició uns nivells de participació molt similars als de la passada convocatòria, amb prop de 130 expositors directes que ocuparan més de 5.500 metres quadrats nets d' superfície expositiva.

Aquesta dada confirma el compromís que el sector de la pintura i els tractaments galvànics mantenen amb Eurosurfas, que es demostrarà també a través de les diverses jornades que s'han organitzat.

Expoquimia celebra els seus 40 anys amb rècord de superfície

Hi ha molt més

A part de l'oferta expositiva, la trobada va a oferir als visitants un extens programa d'activitats, conferències i jornades que el consoliden com una gran plataforma de debat i promoció de la recerca i innovació. Com a novetat cal subratllar la creació del Premi Expoquimia a la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació, que té l'objectiu de col laborar en la promoció i difusió de la implementació del coneixement químic i tecnològic. Els candidats van presentar les seves sol • licituds fins el 10 de setembre i el jurat triarà el guanyador, que rebrà el premi en el marc del saló.

Dia Oficial de la Química, el 15 de novembre

El Dia Oficial de la Química va ser instaurat el 2002, després de la sol·licitud cursada per la Reial Societat Espanyola de Química, l'Associació Nacional de Químics d'Espanya, el Consell General de Col·legis Oficials de Químics, el Consell Superior d'Investigacions Científiques, la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola, i les organitzacions sindicals FIA-UGT i FITEQA-CCOO.

L'objectiu de les organitzacions convocants del Dia de la Química, cada 15 de novembre, és fomentar el coneixement i difusió de la química, i promoure la vocació, la formació, la investigació, el desenvolupament i la Innovació Tecnològica en aquest camp científic l'aportació ha estat fonamental, i ho seguirà sent en el futur, per al desenvolupament de la humanitat.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria para Plástico y Caucho
Asociación Nacional de Químicos e Ingenieros Químicos de España
Consejo Superior de Investigaciones Científicas
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Federación Empresarial de la Industria Química Española
Real Sociedad Española de Química

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    03/10/2024

  • Newsletter Química

    26/09/2024

Enllaços destacats

TechsolidsSmagua - Feria de ZaragozaAECQAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis