Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria química de Huelva mejora su comportamiento medioambiental
La AIQB presenta la seva 8 ª Memòria Mediambiental

La indústria química de Huelva millora el seu comportament mediambiental

Redacció QU01/08/2005
Les indústries membres de l' Associació d'Indústries Químiques i Bàsiques de Huelva (AIQB) van incrementar el 2004 un 210 per cent la seva inversió en matèria mediambiental respecte al 2003, destinant en total 66 milions d'euros, la major quantia anual de la seva història.
Imagen
El president i gerent de l'Associació d'Indústries Químiques i Bàsiques, Jesús Contreras i Juan Manuel Díaz de la Vall respectivament, van ser els encarregats de presentar aquesta nova memòria, durant un acte que en aquesta ocasió va comptar amb la presència de la directora general de Prevenció i Qualitat Ambiental de la Junta d'Andalusia, Esperanza Caro, entre altres.

Segons va posar de manifest Díaz de la Vall en la seva intervenció, la memòria qualifica l'any 2004 com "un any d'esforços i de resultats, concretant el primer a les quantioses inversions escomeses, i el segon a la millora de l'impacte mediambiental obtingut".

Pel que fa als resultats ambientals, va destacar que en el capítol d'emissions a l'atmosfera el 2004 s'aprecien reduccions del 10 per cent en partícules i d'un 14 per cent en diòxid de sofre, substància aquesta última en què es va aconseguir una reducció del 47 per cent entre 1997 i 2004.

Pel que fa als abocaments hídrics a la ria de Huelva, la reducció es va concretar en un 14 per cent en relació a l'any 2003, degut fonamentalment al descens de precipitacions ia la posada en marxa de nous processos de reutilització dels efluents.

Prenent com a base 1997, es constata una permanent reducció de la presència de substàncies contaminants en els abocaments líquids, fins al punt que la presència de fosfats i fluorurs s'han reduït en un 93 i 94 per cent, respectivament, en relació amb l'any de referència.

La memòria qualifica 2004 com un any d'esforços i de resultats
També es va referir Díaz de la Vall a l'evolució dels set anys d'operació del projecte de reordenació dels abocaments de fosfoyeso, concloent que "ha estat un dels grans èxits del Pla Corrector de Abocaments Líquids a la Ria de Huelva" i que les basses d'apilament de fosfoyesos són de moment "una via de disminuir la contaminació en les aigües de Huelva".

Així mateix, l'informe indica que "les concentracions de radó en l'entorn de les basses són típiques de les zones costaneres, de manera que l'augment en els nivells de radó que poden generar les basses no és detectable i el seu impacte radiològic en la població menyspreable ".

Finalment, s'inclou en la memòria un capítol dedicat a la qualitat de l'aire, en el qual se subratlla que, d'acord amb les dades de la Conselleria de Medi Ambient, el 2004 Huelva va ser la capital andalusa amb major percentatge de qualificacions globals bones o admissibles que fa a la qualitat de l'aire, amb un 87,7 per cent.

El 2004 s'aprecien reduccions del 10 per cent en partícules emeses a l'atmosfera

Compliment de la legislació

quest esforç realitzat-s'afirma en la memòria mediambiental-ha permès, no només el compliment estricte de la legislació actual, sinó que en molts casos s'ha avançat el compliment d'uns valors legislatius que entraran en vigor d'aquí a uns anys. A més, aquest esforç s'ha incrementat encara més amb un important treball de gestió per complir amb la normativa de la Unió Europea. Aquests treballs tenen com a objectiu:
  • L'obtenció i renovació dels certificats UNE-EN-ISO 14.000.
  • La realització de declaracions mediambientals pel Reglament Europeu EMAS.
  • Complir amb les recomanacions realitzades després dels estudis del CSIC.
  • Realitzar estudis i inversions que permetin la signatura dels acords voluntaris.
  • Sol·licitar l'autorització d'emissió de gasos d'efecte hivernacle.
  • Gestionar la sol·licitud d'assignació dels drets d'emissió.
  • Finalment obtenir, abans d'octubre de l'any 2007, l'Autorització Ambiental Integrada (AAI) com a últim acte per al compliment de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de prevenció i control integrat de la contaminació (IPPC).
Imagen
I tot aquest esforç, conclou l'informe, s'ha dut a terme en un marc difícil per a la indústria química i bàsica, "que ha de competir en els mercats exteriors amb preus internacionals però amb exigències administratives i sobrecostos locals entre els quals destaca el nou impost de fiscalitat ambiental ".

Malgrat tot aquest esforç, no s'ha aconseguit un dels objectius més importants de l'associació que és que la societat conegui tots aquests èxits. "És aquest últim punt el que ha de fer reflexionar a les empreses ia les administracions.

A les primeres, perquè busquem noves vies per transmetre a la societat les millores mediambientals que s'aconsegueixen any rere any. I a les administracions, perquè constitueixen les veus més autoritzades per avalar els esforços que estan realitzant les empreses i convertir-los en els senyals adequades perquè arribin nítidament a la societat ".

Empreses o entitats relacionades

Consejo Superior de Investigaciones Científicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    03/10/2024

  • Newsletter Química

    26/09/2024

Enllaços destacats

TechsolidsSmagua - Feria de ZaragozaAECQAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis