Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Expoquimia, un foro de debate internacional
Avanç de les Jornades Tècniques del Saló Internacional de la Química

Expoquimia, un fòrum de debat internacional

Redacció QU01/06/2005
A més de ser una de les plataformes de negoci imprescindibles a nivell europeu, Expoquimia és el fòrum en el qual experts de molt diverses àrees i disciplines analitzen la situació i les principals novetats de la indústria i dels diferents àmbits de recerca en el sector químic. A través d'un complet programa de jornades tècniques, el saló abordarà els principals àmbits en què, a dia d'avui, la indústria química ha d'afrontar diversos reptes: ciència, tecnologia, economia i legislació.
Imagen
Un dels actes centrals del programa de jornades tècniques serà la celebració del Dia de la Química, el dia 15 de novembre. Al llarg de la jornada, els principals líders empresarials del país i reconeguts experts internacionals parlaran sobre les claus de futur del sector químic durant la III Conferència Econòmica Internacional del Sector Químic, i es lliuraran els Premis Nacionals de Química i Recerca que concedeix la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ), en sis àrees diferents: recerca química, química inorgànica, química orgànica, química-física, química analítica, i enginyeria química. El Dia de la Química està organitzat pel Fòrum Permanent Química i Societat, l'Associació Nacional de Químics i el Consell General de Consells Químics.

X Congrés Mediterrani d'Enginyeria Química

Dos dels congressos imprescindibles del programa de Jornades Tècniques d'Expoquimia per a tècnics i científics, són el X Congrés Mediterrani d'Enginyeria Química i les 11as Jornades d'Anàlisi Instrumental.

En aquesta ocasió, i des del 15 al 18 de novembre, en el congrés es tractaran els avenços i resultats en l'àmbit de l'enginyeria química, des de les noves aplicacions en àrees emergents com l'enginyeria dels aliments i bioquímica, l'enginyeria de producte o el desenvolupament sostenible fins a àrees clàssiques com les tecnologies de separació, reactors químics i processos. El X Congrés Mediterrani d'Enginyeria Química està organitzat per la Societat Espanyola de Química Industrial i Enginyeria Química i Expoquimia.

En una de les conferències s'analitzarà l'estat i perspectives del sector químic a nivell nacional, europeu i global

Anàlisi Instrumental

Del 15 al 17 de novembre, les 11as Jornades d'Anàlisi Instrumental, organitzades per la Societat Espanyola de Química Analítica i Expoquimia , se centraran en els avenços metodològics que contribueixen a la química analítica moderna i les seves aplicacions en la resolució dels problemes que actualment plantegen la ciència i la tecnologia, amb especial èmfasi en el medi ambient, aliments, bioanàlisi i proteòmica, nous desenvolupaments en instrumentació analítica, nanotecnologia i miniaturització en anàlisi química i materials i aplicacions industrials. Durant les jornades també es podrà visitar una exposició instrumental que mostrarà les novetats en instrumentació analítica i modernes tecnologies d'assaig utilitzades en química i bioquímica.
Imagen

Plataforma Tecnològica sobre Química Sostenible

Dins del programa científic, la Plataforma Tecnològica sobre Química Sostenible: Jornades Tècniques, reunirà a acadèmics i industrials per discutir i proposar millores en tots els aspectes relacionats amb la innovació en el sector químic, especialment en les àrees de Materials i Nanotecnologia, disseny de reaccions i processos i biotecnologia industrial. Les conclusions serviran per establir les àrees d'anàlisi preferencials amb vista a l'establiment del VII Programa Marc de Suport a la Recerca a la Unió Europea. Aquesta plataforma està impulsada per Feique, Expoquimia, la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ) , Associació Nacional de Químics (ANQUE) , Consell General de Col·legis de Químics, IUCT (Institut Universitari de Ciència i Tecnologia) , CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques) , Fedit (Federació Espanyola d'Entitats d'Innovació i Tecnologia) i RSC (Reial Societat de Catàlisi).
La nova legislació en matèria de seguretat i medi ambient també ocuparà un lloc destacat dins del programa de Jornades Tècniques

Jornada sobre la Llei IPPC

Dins del saló hi haurà un espai on empresaris i tècnics podran comprovar si la seva empresa està preparada per afrontar els nous reptes que planteja la Llei IPPC (Prevenció i control integrats de la contaminació). Aquesta nova normativa, per la qual milers d'instal • lacions industrials, incloses les del sector químic, hauran d'estar preparades abans de l'1 de gener de 2007, obliga les empreses a demanar una autorització ambiental integrada per a poder operar. La Jornada sobre la Llei de prevenció i control integrats de la contaminació (IPPC) se celebrarà el 17 de novembre i està organitzada per Feique, Ciba Especialitats Químiques, Expoquimia i l'Associació Nacional de Químics d'Espanya.
Imagen

Fòrum Estratègic de "Responsible Care"

El dia 16 de novembre tindrà lloc el Fòrum Estratègic de Responsible Care (Compromís de Progrés). Organitzat per Feique, aquest fòrum analitzarà la revisió del programa Responsible Care (programa del sector químic per a la millora contínua de la Seguretat, la Salut i la Protecció del Medi Ambient), així com l'evolució de la Nova Política de Productes Químics (Reach) .

2es Jornades Internacionals de Seguretat Industrial

Seguretat, salut i medi ambient tenen diferents espais dins d'Expoquimia. Un d'ells estarà ocupat, del 16 al 17 de novembre, per les 2es Jornades Internacionals de Seguretat Industrial, amb les quals es vol conscienciar a la indústria química ia la resta de sectors industrials que la implantació de seguretat en el sector químic i farmacèutic pot arribar a ser la pauta a seguir. Les jornades estan dividides en tres grans àrees: enginyeria o anàlisi del risc, reducció del risc i protecció de zones ATEX.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Químicos e Ingenieros Químicos de España
Consejo Superior de Investigaciones Científicas
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Federación Empresarial de la Industria Química Española
Federación Española de Entidades de Innovación y Tecnología
Real Sociedad Española de Química

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    03/10/2024

  • Newsletter Química

    26/09/2024

Enllaços destacats

TechsolidsSmagua - Feria de ZaragozaAECQAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis