Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los principales operadores logísticos se unen, de la mano de Aecoc, contra el desperdicio alimentario

Els principals operadors logístics s'uneixen, de la mà d'Aecoc, contra el desaprofitament alimentari

13/03/2013

13 de març de 2013

Aproximadament un terç dels aliments aptes per ser consumits es perden a llarg de tota la cadena alimentària. Davant aquesta problemàtica, Aecoc, fidel a la seva missió de contribuir a fer més eficients les relacions entre les empreses de producció i distribució aportant major valor al consumidor, ha engegat el projecte 'L'alimentació no té desaprofitament, aprofita-la'. El pla de col·laboració contempla dos objectius fonamentals. D'una banda, la reducció del desaprofitament alimentari a partir de la prevenció i desenvolupant pràctiques d'eficiència, i per un altre, maximitzar l'aprofitament de l'excedent mitjançant la redistribució a Bancs d'Aliments o la recuperació amb revaloració energètica, entre uns altres.

És per això, que els operadors logístics han signat, en el marc del Fòrum Nacional del Transport d'Aecoc, un gran pacte de col·laboració pioner al nostre país; un acord pel qual es comprometen a impulsar una sèrie d'accions claus per contribuir a l'objectiu de la campanya: reduir el desaprofitament d'aliments al llarg de tota la cadena de valor.

Imagen
Els operadors logístics acorden, mitjançant la signatura, prestar els seus serveis de transport dels productes donados als bancs d'aliments sense cost econòmic per a aquests, operacions que s'articularan optimitzant el servei regular que les companyies duen a terme per als seus clients. Així mateix, els operadors es comprometen a cedir espais gratuïts de magatzematge als bancs d'aliments i càmeres de fred –en cas de disposar d'elles– i sempre dins de les possibilitats de cada companyia.

Finalment, i d'acord amb la línia general del projecte, les companyies acorden col·laborar en les labors de formació als voluntaris dels bancs dels aliments en l'àmbit de la logística i el transport i en el marc d'un pla global articulat per Aecoc. Els operadors logístics que ja s'han adherit al projecte i que han signat públicament s'adhesió a la iniciativa promoguda per Aecoc, 'L'alimentació no té desaprofitament, aprofita-la' han estat: Acotral, Carreras Grup Logístic, Chep, DHL, Europool, Integra2, Logifrio, Salvesen i Stef Iberia. A més, la iniciativa explica també amb el respatller de l'associació d'operadors logístics, Un.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

ÚLTIMAS NOTICIAS

OPINIÓN

Entrevista a Jorge Mas, CEO de CrearMas

“El futuro del retail requiere de una mayor salud de emprendimiento, solo así podemos crear valor y mejorar las compañías y las necesidades del consumidor final”

OTRAS SECCIONES

Serveis